۱) کیک گوشت بدون فر با سیب زمینی و پیاز
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
سیب زمینی | 500 گرم |
کره | 4 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
سس ورچستر | به میزان لازم |
سس کچاپ | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- سیب زمینیها را پخته، پوست بگیرید، کمی نمک و کره به آن اضافه کنید و بکوبید تا له شوند.
- پیاز و سیر را رنده کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
- نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
- مخلوط گوشت را به سه قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل یک همبرگر بزرگ به ضخامت ۱.۵ سانتیمتر درآورید.
- تابه را روی حرارت داغ کنید و کمی روغن در آن بریزید. گوشتها را در تابه قرار دهید و اجازه دهید هر طرف آنها ۱۰ دقیقه بپزد و سرخ شود.
- اطراف گوشتها را پس از سرخ شدن با یک چاقوی تیز برش بزنید تا کاملا گرد شوند.
- یک لایه از گوشت را در ظرف سرو قرار دهید، روی آن را با سس کچاپ بپوشانید.
- لایه دوم گوشت را روی لایه اول قرار دهید و روی آن را با سس ورچستر بپوشانید.
- لایه سوم را روی لایه دوم قرار دهید و با سیب زمینی له شده روی آن را بپوشانید.
- سیب زمینی له شده را برای پوشاندن اطراف گوشتها استفاده کنید و با کارک روی سطح آن را صاف کنید تا مانند کیک شود.
- برای تزیین کیک گوشت، مقداری از سیب زمینی له شده را در قیف بریزید و با استفاده از آن کیک را تزیین کنید. همچنین میتوانید از سس کچاپ استفاده کنید.
- کیک گوشت را برش بزنید و به صورت داغ سرو کنید.
۲) کیک گوشت بدون فر با قارچ و تخم مرغ
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
قارچ | 200 گرم |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
هویج نگینی خرد شده | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
نمک | 1 قاشق مرباخوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق مرباخوری |
روغن مایع | 1/2 پیمانه |
آرد | 2.5 پیمانه |
ماست | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
زعفران ساییده | به میزان لازم |
نمک، فلفل، ادویه ایتالیایی و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا شفاف شود، سپس فلف دلمهای و هویج را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا سبزیجات نرم شوند.
- گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه ایتالیایی را به آن اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی ان گرفته شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
- آرد، نمک، بکینگ پودر، فلفل، زردچوبه و زعفران ساییده را مخلوط کرده و ۳ بار الک کنید تا یکدست شوند.
- تخم مرغها را در ظرفی شکسته و خوب بزنید تا کرم رنگ شوند، سپس روغن و ماست را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند.
- مخلوط آرد را به تدریج به مایه تخم مرغ اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی مخلوط کنید تا به صورت خمیر درآید.
- کف یک قابلمه نچسب را کمی چرب کرده و نیمی از مایهی خمیر را در آن بریزید.
- مایهی گوشت را روی خمیر ریخته و روی آن را با نیم دیگر مایهی خمیر بپوشانید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم با شعله پخش کن قرار دهید و روی درب آن دمی بگذارید.
- حدود ۳۰-۱۵ دقیقه صبر کنید تا یک طرف کیک بپزد، سپس آن را برگردانید و اجازه دهید تا طرف دیگر هم پخته و طلایی شود.
- کیک گوشت را در ظرف سرو بکشید و با سس کچاپ میل کنید.
ارسال دیدگاه