
پخت کوکو لوبیا سبز تبریزی با پنیر پیتزا
کوکو یک وعده کامل و خوشمزه است. بهترین فصول برای درست کردن این خوراک خوشمزه تابستان و بهار است که لوبیا سبز در بازار فراوان است .این خوراک کم کالری میتواند در فر نیز تهیه کرد!
با افزودن سبزیجات متنوع به این غذا میتوانید کوکو لوبیا سبز با سیب زمینی و هویج و با قارچ درست کرده و به برنامه غذایی خود تنوع بخشید.همچنین همرا ما باشید تا طرز تهیه کوکو لوبیا سبز تبریزی مجلسی با پنیر پیتزا و بدون پنیر پیتزا را در آموزش آشپزی دایان بخوانید
مواد لازم پخت کوکو لوبیا سبز تبریزی
- لوبیا سبز: ۶۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- پیاز ساطوری و ریز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- هویج نگینی خرد شده: ۳۰۰ گرم
- گردو ریز ریز خرد شده: ½ لیوان فرانسوی
- زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: ۷ عدد
- زرشک: ½ لیوان فرانسوی
- نمک: ۱ و ½ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز: به میزان دلخواه
- پنیر پیتزا یا پنیر چدار: به مقدار دلخواه
- روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار لازم
نکته:
گر تمایلی به استفاده از گوشت چرخکرده در کوکو ندارید میتوانید آن را حذف کنید. کوکو لوبیا سبز بدون گوشت هم یک کوکوی لذیذ و خوش طعم و مقوی است.
کوکو را میتوانید به جای یک تکه و قالبی به صورت دانه دانه سرخ کنید. مقداری از مایه کوکو را با قاشق در ماهیتابه بگذارید و با ته قاشق پهن کنید. مقداری از روغن داخل ماهیتابه را روی قسمت روی کوکو بریزید تا کوکو تردتر شود. یک طرف کوکو که سرخ شده به آرامی آن را بردارید تا سمت دیگرش هم سرخ شود.
طرز تهیه کوکو لوبیا سبز تبریزی
- برای درست کردن کوکو لوبیا سبز مجلسی تبریزی با پنیر پیتزا یا بدون پنیر پیتزا بهتر است از لوبیاهای نازک و جوان استفاده کنید.
- اول از همه لوبیاها را تمیز شسته و نگینی ریز خرد کنید.
- هویجها را هم بعد از شستن، نگینی خرد کنید.
- لوبیا و هویجهای خرد شده را بخارپز کنید. بهتر است آب نریزید چون لوبیا خودش آب میاندازد.
- ۲ عدد سیب زمینی را نگینی خرد کنید و سرخ کنید.
- یک عدد از پیازها را خلالی خرد و سرخ کنید و کنار بگذارید.
- یک پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید.
- پیازهای نگینی خرد شده را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با پیاز سرخ کنید.
- نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید. در این فاصله زرشک را بشورید و آبکش کنید. لوبیا و هویج بخارپز شده را آبکش کنید تا خنک شوند.
- در یک کاسه بزرگ تخم مرغها را بشکنید و با چنگال هم بزنید.
- ادویه ها که شامل یک قاشق چایخوری نمک، فلفل و زردچوبه و زعفران آب کرده را به تخم مرغها اضافه کنید و باز هم بزنید.
- پیازهای خلالی سرخ شده و هویجهای خرد شده را به تخم مرغها اضافه کنید. چون لوبیاها به خودشان آب میگیرند با دست لوبیاها را خوب فشار دهید و سپس به مخلوط تخم مرغ و هویج اضافه کنید.
- حالا سیب زمینی نگینی خرد شده و سرخ شده و گوشت چرخکرده تفت داده شده را اضافه کنید. نصف زرشکها را هم اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
- یک ماهیتابه مناسب را روی گاز بگذارید و داخل آن روغن بریزید تا روغن داغ شود. مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و سطح آن را با ته قاشق صاف کنید.
- اجازه دهید یک طرف کوکو روی شعله ملایم گاز سرخ و مغز پخت شود. در این مدت درب ماهیتابه را بگذارید.
- وقتی یک سمت کوکو سرخ و طلایی شد آن را با دقت برگردانید و اجازه دهید یک سمت دیگر کوکو هم سرخ شود. در این مرحله اگر میخواهید یک کوکو لوبیا سبز تبریزی مجلسی با پنیر پیتزا داشته باشید به مقدار دلخواه پنیر پیتزا روی کوکو بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید تا هم سمت دیگر کوکو سرخ شود و هم پنیر پیتزا آب شد.
- در این فاصله باقی مانده زرشکها را سرخ کنید. کوکو لوبیا سبز را در ظرف مورد نظر بگذارید و بعد از اینکه کمی سرد شد آن را برش بزنید و روی آن را با باقی مانده زرشکهای تفت داده شده تزیین کنید.
ارسال دیدگاه