شیرینی برنجی یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب ایرانی است که در ایام نوروز و جشنها تهیه میشود. این شیرینی خوشمزه با طعمی خاص و بافتی نرم، میتواند یادآور خاطرات شیرین باشد.
- روغن کرمانشاهی (جایگزینش روغن جامد معمولی میشه) 80 گرم
- پودر قند 30 گرم
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- آرد برنج 130 گرم
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
روش تهیه شیرینی برنجی
ابتدا روغن جامد را در ظرف گودی میریزیم و با همزن آنقدری هم میزنیم تا بافت نرم و یکدستی به خودش بگیره. سپس پودر قند را اضافه میکنیم.
زرده تخم مرغ را اضافه کرده و مجدداً با همزن میزنیم. سپس هل و گلاب را اضافه میکنیم و بعد از مخلوط شدن، آرد برنج الک شده را اضافه میکنیم.
خمیر را کمی ورز دهید و در نهایت در کیسه پلاستیکی بگذارید و حدود 12-24 ساعت در یخچال استراحت دهید.
مهر زدن شیرینی برنجی
بعد از استراحت خمیر، آن را خارج کرده و گلولههای کوچکی درست کنید. روی سینی فر، با فاصله بچینید و سپس با مهر مخصوص، شکل دهید.
روی شیرینی ها تخم خرفه میپاشیم
سپس سینی را در فر داغ با دمای 150 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید. شیرینیها باید زیرشان کمی قهوهای شود.
نکات کلیدی پخت شیرینی برنجی
- مهمترین نکته استفاده از مواد اولیه با کیفیت است. مطمئن شوید آرد برنج ایرانی است.
- آرد برنج و پودر قند را چند بار الک کنید تا بافت شیرینی بهتر شود.
- از روغن جامد استفاده کنید تا بافت بهتری داشته باشد.
- خمیر را زیاد ورز ندهید تا روغن آن نرود.
- بعد از پخت، به شیرینیها دست نزنید تا خنک شوند.
ارسال دیدگاه