نیروگاه خورشیدی چرنوبیل قادر به تولید یک مگاوات انرژی تجدیدپذیر است. این نیروگاه خورشیدی در فاصلهی ۱۰۰ متری پناهگاه نیروگاه هستهای چرنوبیل قرار گرفته است. این پناهگاه که اواخر سال ۲۰۱۶ نصب شد، پناهگاه گنبدی است که برای جلوگیری از نشت تشعشات هستهای باقی مانده از نیروگاه هستهای چرنوبیل در محل آن نصب شده است.
مقالههای مرتبط:
فاجعهی هستهای چرنوبیل یکی از دو فاجعهی هستهای (در کنار نشت نیروگاه هستهای فوکوشیمای ژاپن) مهیب تاریخ است، اما اکنون مقامات اوکراینی میگویند که نصب پنلهای خورشیدی این امیدواری را بهوجود آورده است که چرنوبیل بتواند بهجای آسیب رساندن به سیاره، به محلی برای جلوگیری از گرمایش بیشتر سیاره و نجات آن تبدیل شود.
یوگن وریاگین، مدیر پروژهی نیروگاه خورشیدی چرنوبیل، گفت:
این نیروگاه خورشیدی میتواند نیازهای یک روستای متوسط را برطرف کند.
این میزان در واقع معادل ۲۰۰۰ خانه است و اگر کل این منطقه بهعنوان محلی برای احداث نیروگاههای هستهای مورد استفاده قرار گیرد، این میزان تولید انرژی خورشیدی میتواند به ۱۰۰ برابر افزایش یابد. بهگفتهی مقامات اوکراینی، با وجود آلودگیهای این ناحیه، ۲۴ هزار سال طول میکشد که مردم بتوانند با آسودگی به این ناحیه بازگردند و زندگی عادی خود را از سر گیرند. اما پروژهی نیروگاه خورشیدی نشان میدهد که میتوان از چنین منطقهی وسیع استفادههای مفیدی کرد.
مقامات اوکراینی: امیدواریم که چرنوبیل به زودی به جای فاجعه هستهای به واسطهی فعالیتهای خود در زمینهی انرژیهای تجدیدپذیر شناخته شود
ساخت چنین نیروگاه خورشیدی بهلطف پناهگاهی است که اواخر سال گذشته نصب شده است. این پناهگاه به نوعی جایگزین سپر بتنی شد که در ابتدا نصب شده بود. این سپر میتوانست، سطح تابش اشعات هستهای نیروگاه را به یک دهم کاهش دهد. نیروگاه جدید خورشیدی که در اطرف چرنوبیل ساخته شده است، حدود ۱۶ هزار متر مربع وسعت دارد و دارای ۳۸۰۰ پانل فتوولتائیک است که نور خورشید را به برق تبدیل میکنند.
با وجودی که گفته میشود که در محل نیروگاه چرنوبیل مشکلی وجود ندارد، اما از آنجایی که حفاری در این محل همچنان ممنوع است، مهندسان این پروژه هم در اقدامی احتیاطی از نصب پایهی پنلهای خورشیدی در زمین خودداری کردند و از قطعات بتنی بهره بردند. در همین حال گفته میشود که هنوز ۲۵ کیلومتر مربع زمین در این ناحیه قابل دسترس است که دولت اوکراین میتواند از آن برای ساخت نیروگاههای هستهای استفاده کند. مقامات اوکراینی همچنین اعلام کردهاند که هماکنون ۶۰ طرح پیشنهادی در این خصوص دریافت کردهاند.
نیروگاه جدید خورشیدی که در اطرف چرنوبیل ساخته شده حدود ۱۶۰۰۰ متر مربع وسعت دارد و دارای ۳۸۰۰ پانل فتوولتائیک است که نور خورشید را به برق تبدیل میکنند
مقامات اجرایی نیروگاه خورشیدی چرنوبیل و شرکای دیگر، اخیرا احداث یک نیروگاه خورشیدی ۴.۲ مگاواتی را در نزدیکی بلاروس را به پایان رساندهاند که این ناحیه هم یک ناحیه آلوده به مواد رادیواکتیویته محسوب میشد. یکی از مزایای ساخت این نیروگاه این است که نیروگاه خورشیدی جدید هماکنون به شبکهی برق ملی کشور متصل شده است. این سایت تا سال ۲۰۰۰ هنوز هم به برقرسانی ادامه میداد. زمانی که انفجار سال ۱۹۸۶ اتفاق افتاد، چرنوبیل بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود و تبدیل به یکی از بزرگترین انتشارهای مواد رادیواکتیو کنترلنشده در جو زمین شد و طی سه ماه، مستقیما جان ۳۱ نفر (کارکنان نیروگاه) را گرفت و گفته میشود که این انتشار مواد رادیواکتیو در نهایت منجر به آلوده شدن میلیونها نفر شدهاند.
پس از تخلیه این ناحیه که حدود ۳۰ سال زمان برد، اکنون بهگفتهی مقامات اوکراینی این امیدواری وجود دارد که چرنوبیل به زودی به جای فاجعه هستهای به واسطهی فعالیت خود در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر شناخته شود. وریاگین، اوت سال گذشته به بلومبرگ گفته بود:
ما میخواهیم وجب به وجب منطقهی چرنوبیل را پاکسازی کنیم و این ناحیه دیگر نباید به عنوان یک سیاهچاله در اوکراین شناخته شود.
ارسال دیدگاه