براساس ادعای ایوان بلس در توییتر، اندروید O احتمالا هفتهی آینده، و به احتمال زیاد ۲۱ آگوست (۳۰ مرداد) منتشر خواهد شد. اندروید O، هشتمین نسل از سیستمعامل اندروید محسوب میشود و به جای یک تحول بزرگ، شامل یک بهروزرسانی مهم در بهبود عملکرد، قابلیتها و طراحی این سیستمعامل به حساب میآید.
اگر اندروید O واقعا ۲۱ آگوست منتشر شود، به احتمال زیاد، گوشیهای هوشمند پیکسل گوگل، اولین دریافتکنندگان آن خواهند بود. گوشیهای تولیدشده توسط گوگل معمولا اولین دریافتکنندگان بهروزرسانیهای اندروید هستند و کاربران دیگر گوشیها، مدتها بعد قادر به دریافت آن خواهند بود.
در اینجا قصد داریم نگاهی گذرا به ویژگیهای برتر هشتمین نسخه از اندروید داشته باشیم.
۱. میتوانید درصد عمر باتری را در نوار وضعیت اندروید مشاهده کنید
گوگل قابلیت افزودن درصد عمر باتری را به نوار وضعیت نسخهی خالص اندروید، در گذشته از قلم انداخته بود. اکنون بهنظر میرسد این امکان در اندروید O فراهم شده است.
۲. سرعت بوت گوشی افزایش خواهد یافت و اندروید O در عملکرد کلی اپها و عمر باتری بهینه میشود
۳. نمایش اعلانیههای روی آیکن اپلیکشنها
علامت اعلانها روی آیکون اپلیکیشنها نمایانگر خواهد شد و اعلانیههای دریافتی از آن اپلیکیشن را نشان خواهد داد. در اندروید O، میتوانید با فشردن و نگاه داشتن آیکون اپلیکیشن، اعلانیههای خود را مشاهده کنید.
۴. یکپارچگی بیشتر تنظیمات
اکنون اپلیکیشن تنظیمات سازماندهی بهتری پیدا کرده است و بههمریختگی کمتری در آن مشاهده میشود و بسیاری از تنظیمات در طبقهبندی مناسبتری قرار گرفتهاند.
۵. قابلیت تصویر در تصویر
ویژگی تصویر در تصویر به شما امکان میدهد تا زمانی که مشغول انجام کاری در گوشی خود هستید، اقدام به تماشای ویدئو کنید یا یک تماس تصویری برقرار سازید. جعبهی پخش ویدئو یک پنجرهی کوچک خواهد بود که بدون ایجاد اختلال، روی پسزمینهی کار شما نمایان خواهد شد.
تصویر بالا، یک مثال از نحوهی عملکرد این قابلیت را نشان میدهد. میتوانید زمانی که مشغول مکالمهی تصویری با دوستانتان هستید، برنامهی کاری خود را نیز در تقویم بررسی کنید.
۶. غیرفعال کردن اعلانهای یک اپلیکیشن خاص
در اندروید O میتونید اعلانیهها را برای اپلیکیشنهای بهخصوصی غیرفعال کنید. این یک قابلیت بسیار کاربردی برای زمانی است که اعلانیههای فراوانی از یک اپلیکیشن بهخصوص دریافت میکنید و قصد غیرفعال کردن آن را بدون استفاده از گزینهی Do Not Disturb دارید. در این حالت بدون از دست دادن اعلانیههای دیگر اپلیکیشنها، میتوانید تنها اعلانیههای یک اپلیکیشن را غیرفعال کنید.
۷. انتخاب کامل اسامی
انتخابگر هوشمند متن جدید، انتخاب کامل اسامی را آسانتر کرده است. با انتخاب هر بخشی از نام مورد نظر، میتوانید تمام بخشهای آن اعم از نام کوچک یا نام خانوادگی را نیز انتخاب کنید.
در حال حاضر، کاربران اندروید برای انتخاب کامل یک اسم، ناگزیر به فشردن و کشیدن نشانگر کوچک هستند.
۸. نمایش میانبر برای شماره تلفنها یا آدرسها
ابزار انتخابگر متن هوشمند به شما امکان میدهد تا به سرعت یک شماره تلفن یا آدرس را انتخاب کنید. سپس میانبر به مرتبطترین اپلیکیشن در کنار آن نمایان خواهد شد. اگر انگشت خود را روی یک آدرس فشار دهید و نگه دارید، یک پاپآپ کوچک اپلیکیشن نقشهها را پیشنهاد میدهد.
۹. Goolge Play Protect
قابلیت جدید Google Play Protect، با اسکن اپلیکیشنهای شما، اطمینان حاصل میکند که هیچ کدام از آنها حاوی مشکلات یا نقایص امنیتی نیستند و امکان آسیبرسانی به دستگاه، امنیت و حریم خصوصی شما را نخواهند داشت.
۱۰. جاگذاری خودکار اطلاعات حساب کاربری
در اندروید O، قادر خواهید بود تا اطلاعات کاربری خود برای وارد شدن به اپلیکیشنها یا سرویسهای اینترنتی را بدون تایپ کردن آنها و با استفاده از قابلیت جاگذاری خودکار گوگل وارد کنید. این قابلیت از اطلاعات ذخیره شده در مرورگر کروم استفاده میکند و زمانی که از چندین کلمهی عبور برای سایتها یا سرویسهای مختلف استفاده میکنید، بسیار کاربردی خواهد بود.
۱۱. Treble
اندروید O، ظاهرا با استفاده از قابلیتی به نام Treble، به گوشیهای غیرگوگلی نظیر سامسونگ یا الجی امکان دریافت سریعتر بهروزرسانیها را خواهد داد.
این موضوع، یکی از مشکلات اصلی اندروید در گوشیهای شخص ثالت محسوب میشود. در حال حاضر تنها برخی از این گوشیها، آن هم ماهها پس از انتشار نسخهی اصلی اندروید، موفق به دریافت آن میشوند. تا تاریخ هشتم آگوست، تنها ۱۳.۵ درصد از دستگاههای اندرویدی، از نسل فعلی اندروید، موسوم به نوقا بهره میبردند و از بین آنها، تنها ۱.۲ درصد نیز آخرین نسخهی اندروید ۷.۱ را اجرا میکردند.
گوگل سالها است که مدعی تلاش برای برطرف کردن این مشکل است. اما همانطور که ارقام نشان میدهند تاکنون موفقیتی حاصل نشده است؛ اما احتمال میرود که اندروید O و قابلیت Treble سرانجام موفق به تغییر این وضعیت شوند.
نظر شما در مورد این قابلیتهای جدید چیست؟
ارسال دیدگاه