نخود برشته یا نخودچی از جمله تنقلات خوشمزه و پرطرفدار است. این خوراکی لذیذ نه تنها طعم عالی دارد، بلکه دارای خواص متعددی نیز میباشد. برای یادگیری طرز تهیه نخود برشته با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نخود برشته در فر
- نخود: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
- نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به میزان دلخواه
طرز تهیه نخود برشته
نخودچی به معنی نخود ریز است و نخود مخصوص نخودچی کوچکتر از نخودهای معمولی یا نخود آبگوشتی است. برای تهیه نخود برشته ابتدا نخود را پاک کرده و به مدت ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ نخودها گرفته شود.
- بعد از ۲۴ ساعت، نخودها را آبکش کرده و پوست نخودها را جدا کنید و دور بریزید.
- نخودهای پوست گرفته را در قابلمه ریخته و روی آن آب ولرم بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از ۵ دقیقه جوشیدن شعله را خاموش کنید و نخودها را آبکش کرده و با آب سرد بشویید و اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود.
- فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
- سینی فر را چرب کنید، کاغذ روغنی بیندازید و نخودها را روی کاغذ بریزید. سینی را تکان دهید تا نخودها در سینی یکدست پخش شود.
- سینی را برای ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید و بعد از ۱۵ دقیقه، سینی را بیرون بیاورید و با قاشق نخودها را به هم بزنید.
- دوباره سینی را به فر برگردانید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه دیگر در فر بماند تا نخودها کاملاً برشته شوند.
- سینی را از فر خارج کنید و روی نخودها را نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز بریزید و طعمدار کنید.
- کمی که نخودها خنک شدند، آنها را با کشمش مخلوط کرده و سرو کنید.
نکات اضافی
برای تهیه نخود برشته بدون فر، میتوانید نخودها را در ماهیتابه آماده کنید.
- در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و بعد از اینکه داغ شد، نخودها را اضافه کرده و هم بزنید.
- هر ادویهای که دوست دارید اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز یا پاپریکا را روی آنها بپاشید و هم بزنید.
- به مدت ۵ تا ۸ دقیقه تفت دهید تا کاملاً سرخ شوند.
- سپس نخودچی را به همان صورت گرم سرو کنید.
ارسال دیدگاه