خمیر کروسان یکی از خوشمزهترین و محبوبترین خمیرها در دنیای پخت و پز است. این خمیر به دلیل تردی و لطافت خود در تهیه انواع خوراکیها مانند کروسان و شیرینیها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد لازم برای درست کردن خمیر کروسان:
- آرد گندم: دو و نیم پیمانه
- کره: ۱۲۵ گرم
- خامه: یک پیمانه
- بیکینگ پودر: ۲ و نیم قاشق چایخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای درون کروسان:
- سیبزمینی: ۱ عدد
- پیاز: یک عدد
- هویج: یک عدد
- فیله مرغ: ۵ عدد
- فلفل دلمهای: یک عدد
- جعفری: ۲ قاشق غذاخوری
- کره: به مقدار کم
- زرده تخم مرغ: ۲ عدد
- نعنا خشک، پودر سیر، پاپریکا، نمک و فلفل: به مقدار لازم
دستور پخت:
طرز تهیه خمیر کروسان:
ابتدا در یک ظرف آرد، بیکینگ پودر و نمک را الک کرده و با هم ترکیب کنید. کره را اضافه کرده و با استفاده از نوک انگشتان مواد را با هم ورز دهید تا مخلوط شبیه خرده نان شود. خامه را به مواد اضافه کرده و با دست ورز دهید تا خمیر نرم و مناسبی به دست آید. روی خمیر را پوشانده و بگذارید ۱۵ دقیقه استراحت کند.
برای تهیه مواد داخل کروسان،
- در یک تابه کره را ذوب کنید. سیبزمینی و هویج ریز شده را تفت دهید تا کمی پخته شوند. به ترتیب مرغ، پیاز و فلفل دلمهای را تفت دهید و بعد نمک و فلفل سیاه، سیر، پاپریکا و نعنا خشک را اضافه کرده و هم بزنید تا مرغ پخته شود. سپس جعفری را اضافه کرده و بگذارید تا مخلوط شود.
- حال فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. بر روی یک سینی فر کاغذ مومی گذاشته و کمی روغن بپاشید.
- بعد از استراحت؛ خمیر را بر روی یک سطح صاف آردی قرار داده و کمی ورز دهید. سپس به دو قسمت تقسیم کنید و یکی از آنها را با وردنه صاف کنید و به صورت مثلثی برش دهید.
- یکی از مثلثها را برداشته و با وردنه باز کنید تا اندازه آن کمی بزرگتر شود.
- مقداری از مواد را در انتهای خمیر قرار داده و آن را رول کنید.
- کروسانها را بر روی سینی فر قرار داده و روی آن تخممرغ همزده مالیده و کنجد بپاشید.
- سینی را در فر قرار داده و ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بپزید تا رنگ آن طلایی شود.
نوش جان!
ارسال دیدگاه