» آشپزی » غذای محلی یونانی به نام موساکا

تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۱۶ - ۱۵:۵۰

دستور پخت موساکا

غذای محلی یونانی به نام موساکا

غذای محلی یونانی به نام موساکا

دستور پخت موساکا

موساکا یک غذای محلی یونانی بسیار خوشمزه است. مواد اصلی تشکیل دهنده‌ی موساکا بادمجان و گوشت چرخ کرده است که طرز تهیه‌ی بسیار راحتی دارد

مواد لازم برای موساکا

  • گوشت چرخ کرده :۵۰۰ گرم
  • بادمجان :۶ عدد
  • فلفل دلمه ای خرد شده :۲ عدد
  • سیب زمینی :نیم کیلو
  • سس بشامل :۱/۵ پیمانه
  • پنیر پیتزا:۲ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی : ۳ قاشق سوپخوری
  • نمک وفلفل :به میزان لازم
  • پودر سیر و وپودر پاپریکا:به مقدار لازم

دستور پخت موساکا

طرز تهیه موساکا پخت موساکا

۱-ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را حلقه حلقه کنید و کنار بگذارید. (اگر فکر می‌کنید که بادمجان‌ها تلخ هستند می‌توانید آن‌ها را روی یک سینی پخش کنید و کمی نمک روی آن‌ها بپاشید تا تلخی آن‌ها گرفته شود).

۲-حال نوبت به آماده کردن سس گوشت می‌رسد. برای این کار ابتدا پیاز‌ها را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

۳-سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

۴-وقتی رنگ گوشت کمی تیره شد کمی زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پاپریکا به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

۵-سپس یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید.

۶-یک چهارم پیمانه آب به سس گوشت اضافه کنید و شعله را کم کنید تا گوشت‌ها پخته شوند.

۷-وقتی آب مواد تمام شد، در دقایق پایانی دو قاشق جعفری تازه خرد شده به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و زیر شعله رو خاموش کنید.

۸-حال به سراغ بادمجان‌ها بروید و آن‌ها را سرخ کنید. (می‌توانید به جای سرخ کردن آن‌ها را در فر برشته کنید. برای این کار کافی است بادمجان‌ها را کمی چرب کنید و در سینی فر بچینید سپس سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذاردید، پس از ۱۰ دقیقه آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود).

۹=یک ظرف مناسب انتخاب کنید و کف و دور تا دور آن را با لیسک به روغن آغشته و چرب کنید سپس کمی پودر سوخاری روی آن بپاشید. (ظرفی که انتخاب می‌کنید باید قابلیت استفاده در فر را داشته باشد).

۱۰-سیب زمینی را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید و کف ظرف بچینید. (می‌توانید ابتدا به مدت ۱۰ دقیقه سب زمینی را آب پز کنید و سپس برش دهید و کف ظرف بگذارید).

۱۱-بادمجان‌های سرخ شده را روی سیب زمینی‌ها بچینید.

۱۲-سس گوشتی که تهیه کردید را روی بادمجان‌ها بریزید و کامل همه جای ظرف را با سس گوشت بپوشانید.

۱۳-روی سس گوشت یک لایه‌ی دیگر از بادمجان بچینید و سپس گوجه فرنگی‌ها را حلقه کنید و روی بادمجان‌ها بچینید. (استفاده از گوجه کاملا اختیاری است).

۱۴-در لایه‌ی بعد سس بشامل بریزید و آن را همه جا پخش کنید. (طرز تهیه سس بشامل را در ادامه خواهید خواند)

۱۴-در لایه‌ی آخر پنیر پیتزا را بریزید و به طور یکنواخت روی سس پخش کنید.

۱۶-ظرف را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه داخل فری که از قبل روشن کردین و روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد است بگذارید.

۱۷-وقتی پنیر‌ها ذوب شدند می‌توانید به مدت ۵ دقیقه گریل را (شعله بالایی فر) روشن کنید تا روی پنیر‌ها برشته و طلایی شود.

۱۸-ظرف را از فر خارج کنید و صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس آن را به قطعات دلخواه برش بزنید.

 

 بیشتر بخوانید:طرز تهیه املت تر کیه ای

 

موساکا


طرز تهیه سس بشامل

مواد لازم برای تهیه سس بشامل
شیر  یک پیمانه
آرد ۲ قاشق غذاخوری
پودر آویشن  ۱ قاشق چای خوری
کره، نمک و فلفل به مقدار لازم

آرد را به مدت ۱ دقیقه روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.

کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

شیر، پودر آویشن، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک دست شوند.

سپس آن را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت کم بگذارید تا غلیظ و آماده شود.

سس بشامل

 


برچسب ها : , , , , ,
دسته بندی : آشپزی
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه