
نحوه پخت حلوای زعفرانی
مواد لازم برای تهیه شربت | |
شکر | ۲/۳ فنجان |
آب | ۱/۲ فنجان |
زعفران ساییده | ۱/۴ قاشق چایخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
۱-شکر و آب را در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر در آب حل شود و محلول آب و شکر به جوش آید. همین که محلول به جوش آمد زعفران را به آن اضافه کرده و هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید.
۲-گلاب را اضافه کنید و هم بزنید. محلول را کنار بگذارید تا از داغی بیفتد و ولرم شود. به هیچ وجه اجازه ندهید شربت بجوشد.

نحوه پخت حلوای زعفرانی
مواد لازم برای تهیه پایه حلوای زعفرانی | |
آرد برنج | ۱ فنجان |
کره | ۷۷ گرم |
پودر هل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
خلال پسته و برگ گل سرخ برای تزیین روی حلوا | به میزان لازم |
دستور تهیه نحوه پخت حلوای زعفرانی:
۱-آرد برنج را در یک تابه نچسب به قطر ۲۰ سانتیمتر بریزید و حدود ۱۰-۸ دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید. هنگام تفت دادن آرد برنج، آن را مرتب با قاشق چوبی هم بزنید که نسوزد. تا زمانی به تفت دادن آرد ادامه دهید که بو داده شود، ولی مواظب باشید آرد تغییر رنگ ندهد.
۲-کره و پودر هل را به آرد اضافه کنید و به هم زدن آرد روی حرارت متوسط ادامه دهید تا کره کاملا ذوب شده و با آرد مخلوط شود.
۳-آرد و کره را مخلوط کنید تا یکدست شوند و بافتی مانند خمیر پیدا کنند.
۴-تکه کوچکی از خمیر را در شربت ولرم بیندازید اگر صدای “جلز ولز” ایجاد شد، حرارت خمیر برای مخلوط شدن با شربت مناسب است. در این هنگام همه شربت را روی مخلوط آرد و کره بریزید و با قاشق چوبی شروع به هم زدن مخلوط روی حرارت متوسط کنید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
۵-به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملا یکدست شده و به شکل خمیر درآیند.
۶-حرارت را خاموش کرده و به هم زدن حلوای زعفرانی ادامه دهید تا حلوا کاملا از دیوارهها و کف تابه جدا شود.
۷-حلوا را در ظرفی ریخته و اجازه دهید ۱۵ دقیقه در دمای محیط خنک شود. سپس حلوای زعفرانی را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید. سپس با لبههای قاشق روی آن طرحهایی به سلیقه خود ایجاد کنید. روی حلوا را با خلال پسته یا برگ گل سرخ تزیین کنید.
۸-حلوا را پس از نهار یا شام با یک فنجان چای میل کنید.
نکته: برای تهیه پودر هل، پوسته آن را جدا نکنید بلکه دانه هل را همراه با پوسته بکوبید یا در آسیاب کوچک پودر کنید.

نحوه پخت حلوای زعفرانی
ارسال دیدگاه