نان یوخه شیرازی+طرز تهیه

چهارشنبه 27 بهمن 1400 آشپزی
نان یوخه شیرازی

 

نان یوخه شیرازی

شیراز علاوه بر غذاهای سنتی خوشمزه شیرینی و نان ها خوشمزه زیادی دارد که نان یوخه یکی از این نان های ترد و خوشمزه است  که از جمله شیرینی‌های محلی و سنتی این شهر است. این شیرینی که با نام کاک نیز معروف می‌باشد، به عنوان خوردنی خوشمزه، پرانرژی و سبک در میان اهالی منطقه شناخته می‌شود. در این مطلب، نحوه پخت شیرینی یوخه شیراز را برای شما بیان می‌کنیم تا شما هم بتوانید در منزل آن را به راحتی تهیه و سرو نمایید

شیرینی کاک یا یوخه  از لایه‌های بسیار نازک خمیر است که با استفاده از ساچ‌های مخصوص درست می‌شود. کاک، سبک، خوش‌مزه و پرانرژی است. کاک را از آرد گندم، شکر یا آرد قند، تخم مرغ، دارچین، روغن، هل و آب درست می‌کنند. برای زیباتر شدن و افزودن طعم به این شیرینی، روی آن را با پودر پسته، نارگیل و خلال بادام تزیین می‌کنند.

 

نان یوخه شیرازی

 نان یوخه شیرازی

مواد لازم برای تهیه نان یوخه( کاک) شیرازی

  • آب ولرم: ۵۰ میلی‌لیتر.
  • آرد: ۳۰۰ گرم.
  • روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد: ۵۰ گرم.
  • مایه خمیر فوری: یک قاشق چای‌خوری.
  • نمک: ۲/۱ قاشق چای‌خوری.
  • پودر هل: یک قاشق چای‌خوری.
  • پودر قند: ۱۶۰ گرم.
  • پودر بادام: ۲/۱ پیمانه.
  • تخم مرغ 1 عدد
نان یوخه شیرازی

نان یوخه شیرازی

طرز تهیه نان یوخه

برای شروع کار، ابتدا مایه خمیر فوری را به همراه ۵۰ میلی‌لیتر آب ولرم و یک قاشق سوپ خوری پودر قند در ظرفی مخلوط نمایید. سپس، در ظرف را بسته و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه در دمای محیط مانده و پف کند. در این حین، روغن را آب کرده و آن را به ظرف دیگری منتقل و صبر کنید تا کاملاٌ خنک شود.یک عدد تخم‌مرغ را همراه با نمک در کاسه‌ای مخلوط کرده و کاملاٌ بزنید. سپس، آن را به روغن اضافه کنید. بعد، مایه خمیر آماده شده را به تدریج به این مخلوط افزوده و همچنان هم‌ زدن را ادامه دهید

 

در مرحله بعد، آرد را اضافه کرده و آن‌قدر هم بزنید که خمیر یکدست و لطیفی بدست بیاید. تا جایی که  چسبندگی نداشته باشد. به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر را ورز داده و روی آن را پارچه‌ای انداخته و به مدت ۲ ساعت استراحتش بدهید. در صورت شل و چسبنده بودن خمیر، می‌توانید کمی آرد به آن اضافه کنیدخمیر حاضر شده را لوله کرده و در اندازه‌های مساوی چانه کنید. سپس، چانه‌ها را با کمک وردنه باز کرده و به وسیله وردنه ظریف‌تری کاملاٌ نازکشان کنید. ورقه‌های نازک خمیر را در ماهی‌تابه یا ساج  نسبتاٌ بزرگی انداخته و هر دو طرف آن را کمی روی شعله اجاق بپزید.

 

قبل از خنک شدن، آن‌ها را روی تخته کار پهن کرده و رویشان از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل بپاشید. بعد، ورقه‌ها را با حوصله و دقت لوله کرده و رویشان را با فشار کم وردنه بکشید. در انتها، در فاصله‌های ۳ سانتی‌متری و اریب مانند برش بزنید.سپس در ظرف مورد نظر چیده و همراه با چای میل نمایید.

طرز تهیه نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه

Capture

کیک پیتزا خوشمزه بدون فر

طرز تهیه رول سیب کاراملی با سس کارامل

رول سیب کاراملی  با سس کارامل

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا