نان مزگین /طرز تهیه نان مزگین

جمعه 19 دی 1399 آشپزی
nan mzgin

فهرست مطالب

1-مواد لازم برای تهیه  نان مزگین

2-طرز تهیه  نان مزگین

نان مزگین

شاید از نطر بعضی ها پخت نان کار سختی باشد  ولی یک بار که امتحان کنید همیشه دوست دارید در خانه نان بپزید .پخت نان در خانه صفایی دارد که در بخش آشپزی دایان طرز تهیه نانهای مختلف را  آموزش دادیم از جمله نان سیر  و  نان سبزیجات و  نان خامه ای   و نان اسفناج  و نان شکم پر مکزیکی   نان مزگین یکی از انواع نان های سنتی و خوشمزه ایرانی  شهر قزوین است و سوغاتی خوشمزه این شهر است که با دستورها مختلفی تهیه می شود.با طرز تهیه این نان خوشمزه با ما همراه باشید

نان مزگین

نان مزگین

 

مواد لازم برای تهیه  نان مزگین

  • آرد سفید :۴ لیوان
  • تخم مرغ :۱ عدد
  • شکر :۵ قاشق چایخوری
  • روغن :۶ قاشق غذاخوری
  • شیر یا آب ولرم: ۱ لیوان
  • خمیر مایه فوری :۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای رومال نان مزگین

  • زرده تخم مرغ :۲ عدد
  • زردچوبه :۱ قاشق چایخوری
  • گردوی آسیاب شده به میزان لازم
  • سیاه دانه به مقدار کافی

طرز تهیه  نان مزگین

  • برای تهیه نان ها یا کیک ها چند نکته وجود دارد و آن این است که مواد لازم را 30 دقیقه قبل  از پخت ازیخچال بیرون بگذارید . و فر را 30 دقیقه قبل از پخت روشن کنید و سینی مورد نظر یا قالب کیک را آماده کنید.
  • شیر ولرم  را داخل لیوانی می ریزیم و به آن ۱ قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم  10 دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه عمل بیاید.
  • تخم مرغ را دز ظرفی شکسته و باقی مانده شکر را به همراه روغن و نمک به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی آن ها را مخلوط می کنیم تا مایه یکدستی داشته باشیم. سپس خمیرمایه عمل آمده را  اضافه می کنیم.
  • سپس آرد را کم کم اضافه می کنیم و مداوم مواد را با همزن دستی مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود سپس دستمان را چرب می کنیم و با دست مواد را مخلوط می کنیم و آرد به مواد اضافه می کنیم تا حدی که دیگر خمیر به دستمان نچسبد .ولی زیاد آرد به خورد خمیر ندهید چرا که باعث سفت شدن نان می شود. خمیر  را به روی سطح تمیزی گذاشته و کمی آرد بپاشید . 10 دقیقه ورز دهید
  • خمیر نرم و لطیفی داریم و داخل ظرفی را چرب می کنیم و خمیر را در آن می گذاریم و روی کاسه را می پوشانیم و در جای  گرمی قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت  استراحت کندو حجم آن دو برابر شود.
  • زرده تخم مرغ را داخل کاسه ای می ریزیم و با چنگال هم می زنیم  و زردچوبه به آن اضافه می کنیم.
  • و بعد مقداری گردو آسیاب کنید و کنار بگذارید .
  • سپس فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.
  • خمیر رابعد از 1 ساعت کمی ورز دهید تا هوای آن گرفته شود .
  • کف سینی فر را چرب می کنیم و خمیر را داخل آن قرار می دهیم.خمیر را با دست به صورت گرد باز می کنیم و روی آن را با ترکیب زرده تخم مرغ رومال می کنیم بعد از گردو آسیاب شده و سیاه دانه روی آن می پاشیم.
  • یک ظرف را پر آب می کنیم و داخل فر قرار می دهیم.
  • سینی را  داخل فر می گذاریم و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه نان ها بپزند.
  • بعد از این زمان نان شما آماده است .
بازدیدکنندگان : ۴۸ نفر
برچسب‌ها:

مزه دار کردن گوشت مرغ / 5 روش مزه دار کردن گوشت مرغ

اسپرینگ رول سبزیجات

اسپرینگ رول سبزیجات/طرز تهیه اسپرینگ رول سبزیجات

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi