نان مزگین یکی از نانهای سنتی و خوشمزه شهر قزوین است که با طرز تهیه ساده و دلچسب خود، هر کسی را به پخت نان در خانه ترغیب میکند. این نان خوشمزه با موادی تازه و بینظیر تهیه میشود و میتواند سوغاتی عالی از این شهر باشد. در ادامه، با طرز تهیه نان مزگین آشنا میشویم.
مواد لازم برای تهیه نان مزگین
- آرد سفید : ۴ لیوان
- تخم مرغ : ۱ عدد
- شکر : ۵ قاشق چایخوری
- روغن : ۶ قاشق غذاخوری
- شیر یا آب ولرم: ۱ لیوان
- خمیر مایه فوری : ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای رومال نان مزگین
- زرده تخم مرغ : ۲ عدد
- زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری
- گردوی آسیاب شده به میزان لازم
- سیاه دانه به مقدار کافی
طرز تهیه نان مزگین
- قبل از شروع، مواد لازم را ۳۰ دقیقه قبل از پخت از یخچال بیرون بگذارید. فر را نیز ۳۰ دقیقه قبل روشن کنید.
- شیر ولرم را داخل لیوانی ریخته و به آن ۱ قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه را اضافه کنید. هم بزنید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید.
- تخم مرغ را در ظرفی شکسته و باقیمانده شکر، روغن و نمک را به آن اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا مایه یکدستی حاصل شود. سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.
- آرد را کمکم اضافه کرده و مداوم مواد را با همزن دستی مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. سپس دستتان را چرب کنید و با دست مواد را مخلوط کنید تا خمیر نچسبد.
- خمیر را در ظرفی چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید. در جای گرمی به مدت ۱ ساعت استراحت دهید.
- زرده تخم مرغ را با چنگال هم زده و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
- فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- بعد از یک ساعت، خمیر را کمی ورز دهید و در سینی چرب شده قرار دهید. با دست به صورت گرد باز کنید و روی آن را با ترکیب زرده تخم مرغ رومال کنید.
- اجازه دهید تا خمیر به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزد.
- پس از این مدت، نان شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
نکته: میتوانید برای تنوع، از افزودنیهای دیگری مانند سبزیجات معطر در خمیر استفاده کنید.
ارسال دیدگاه