نان / طرز تهیه نان محلی مازندران

سه‌شنبه 9 آبان 1402 آشپزی
طرز تهیه نان محلی مازندران

نان محلی مازندرانی که با فر تهیه می شود برای صبحانه بسیار مناسب هست در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه نان محلی با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه نان ساده با هوا پز  و پیده مرغ و نان سبزیجات را مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه نان محلی

مواد لازم برای تهیه نان محلی

  • آرد نان :۴ پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • شکر: ۶ قاشق چایخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • کره آب شده :۵ قاشق غذاخوری
  • ماست شیرین: ½ لیوان
  • آب :½ لیوان
  • خمیر مایه فوری :۴ قاشق چایخوری
  • بهبود دهنده :۱ پینچ
  • پودر هل و زردچوبه: از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر زنجبیل و زیره :از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری
  • مواد لازم رومال نان
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ: ۱ قاشق غذاخوری
  • کنجد :به مقدار کافی

طرز تهیه نان محلی

طرز تهیه نان محلی

  1. برای تهیه نان محلی، ابتدا خمیر مایه را با 2/3 آب، 2 قاشق چایخوری شکر و 2 قاشق چایخوری آرد مخلوط کنید و در یک ظرف مناسب قرار دهید. روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید خمیر مایه به مدت 10 دقیقه عمل بیاید.
  2. در این مدت، بقیه آرد، نمک، بهبود دهنده نان، پودر هل و زنجبیل، زردچوبه و زیره را در یک الک بریزید و 3 بار الک کنید.
  3. تخم مرغ و روغن را در یک کاسه بزرگ با همزن دستی بزنید تا مخلوط شوند. سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید و هم بزنید.
  4. مواد خشک الک شده را به تدریج به کاسه اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. سپس آب باقی مانده را کم کم اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.
  5. خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با پارچه نخی بپوشانید. اجازه دهید خمیر به مدت 30 دقیقه در دمای آشپزخانه استراحت کند.
  6. پس از 30 دقیقه، خمیر را کمی ورز دهید تا پف آن گرفته شود. سپس دوباره به خمیر استراحت دهید تا به مدت 30 دقیقه دیگر پف کند.
  7. پس از استراحت دوم، خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید و چانه کنید.
  8. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  9. هر چانه را با دست باز کنید تا نازک شود و در سینی قرار دهید. روی آنها را با پارچه نخی بپوشانید تا به مدت 20 دقیقه حجیم شوند.
  10. برای اینکه روی نان خوشرنگ شود، با کمک برس مخلوط تخم مرغ و زعفران را روی خمیر ها بمالید و مقداری کنجد روی آنها بپاشید.
  11. سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید نان ها به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزند. در 5 دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا روی نان طلایی شود.
  12. پس از پخت، نان ها را از فر خارج کنید و در یک پارچه نخی قرار دهید تا خنک شوند.

نکات :

  • برای اینکه خمیر نان نرم و لطیف شود، باید آن را به خوبی ورز دهید.
  • اگر خمیر شما خیلی سفت است، مقداری آب اضافه کنید.
  • اگر خمیر شما خیلی شل است، مقداری آرد اضافه کنید.
  • برای اینکه روی نان خوشرنگ شود، می توانید از کنجد، سیاه دانه یا زرده تخم مرغ استفاده کنید.
Capture 9

چیپس/ طرز تهیه چیپس متری با سیب زمینی آبپز

Capture 17

مربای آلوئه ورا/ طرز تهیه مربای آلوئه ورای پر خاصیت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا