نان اسفناج/نان خوشمزه و مقوی

چهارشنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۹ آشپزی

نان اسفناج

نان اسفناج یکی از انواع نان های خوشمزه بین المللی است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای اموزش تهیه این نان در بخش اشپزی دایان همراه ما باشید

مواد لازم برای خمیر

آرد۳ تا ۴ پیمانه
شیر ولرم۱ پیمانه
آب ولرم½ پیمانه
روغن مایع½ پیمانه
شکر۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ۱ عدد
خمیر مایه فوری۱٫۵ قاشق چایخوری
نمک۱ قاشق چایخوری

 

مواد میانی نان اسفناج

اسفناج۲۰۰ گرم
پنیر خامه ای۱۲۰ گرم
پنیر موزارلا۱۰۰ گرم
سیر۲ حبه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی

 

 

 

 

نان اسفناج

طرز تهیه خمیر نان اسفناج

برای تهیه خمیر نان اسفناج ابتدا خمیر مایه فوری را به همراه شکر و نصف پیمانه از شیر ولرم داخل یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم، سپس درب کاسه را می گذاریم و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.

سپس تخم مرغ را به همراه باقیمانده شیر، آب ولرم و نمک داخل یک کاسه بزرگ با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه خمیر مایه آماده شده را اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

۳ پیمانه از آرد  سه بار الک شده  را اضافه می کنیم و مواد را مخلوط می کنیم تا خمیر به طور کامل جمع شود، سپس کم کم آرد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا خمیر نرم و لطیف به دست بیاید که دارای کمی چسبندگی باشد.

تهیه مواد میانی نان اسفناج

برای تهیه نان اسفناج ، ابتدا اسفناج تازه را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس داخل یک تابه مناسب می ریزیم و بدون اضافه کردن آب یا روغن تفت می دهیم. در ادامه سیر خرد شده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.حالا اجازه می دهیم که آب اضافی اسفناج به طور کامل کشیده شود، سپس تابه را کنار می گذاریم تا اسفناج خنک شود. پس از اینکه اسفناج خنک شد، پنیر خامه ای و پنیر موزارلای رنده شده را اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.

پخت نان اسفناج

حالا خمیر  اماده شده را به دو قسمت تقسیم می کنیم و دو قسمت را جداگانه  با وردنه باز می کنیم. در ادامه مخلوط اسفناج را به صورت یکدست روی یکی از خمیرها می مالیم و خمیر دیگر را نیز روی مخلوط اسفناج قرار می دهیم و کمی فشار می دهیم.

حالا خمیر را به همین صورت درون قالب قرار می دهیم یا اینکه برای زیباتر شدن نان می توانیم خمیر را ببافیم و در قالب قرار دهیم. پس از اینکه خمیر را در قالب قرار دادیم روی آنرا می پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه دیگر استراحت می دهیم.

در این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس روی نان را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا نان بپزد.

برای رنگ گرفتن روی نان چند دقیقه گریل را روشن می کنیم.این نان بسیار خوشمزه است  در خانه تهیه کنید  و کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید

مرغ با طعم پرتقال/مرغ پرتقالی خوشمزه +طرز تهیه

نان یوخه شیرازی+طرز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا