چکیده ای از بیوگرافی ناصر چشم آذر
ناصر چشم آذر یکی از چهره های ماندگار موسیقی ایران است.
نام تولد: ناصر چشم آذر
متولد: ۱۰ دی ۱۳۲۹
محل تولد:اردبیل، ایران
درگذشته: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۶۷ سال)
ژانر:موسیقی کلاسیک-موسیقی فیلم-موسیقی پاپ-موسیقی نیو ایجپ
سازها :پیانو، سینثسایزر، آکاردئون
سالهای فعالیت: ۱۳۴۷-۱۳۹۷
ناصر چشم آذر کیست؟
ناصر چشمآذر موسیقیدان، آهنگساز و تنظیمکنندهٔ ایرانی بود
ناصر چشم آذر متولد چه سالی است
ناصر چشمآذر در ۱۰ دی ۱۳۲۹ در اردبیل متولد شد
ناصر چشم آذر و آموختن و رشد در موسیقی زیر سایه پدر
ناصر چشم آذر در خانواده ای هنرمند و موسیقیایی متولد شد. پدر او، اسماعیل چشم آذر، نوازنده تار و از پیشگامان موسیقی آذربایجانی در ایران بود. برادر بزرگتر او، منوچهر چشم آذر، نیز نوازنده و آهنگساز بود.
ناصر چشم آذر از همان کودکی با موسیقی آشنا شد. او در سن 12 سالگی به همراه پدرش به ارکستر آذربایجانی رادیو ایران پیوست و در آنجا به یادگیری موسیقی پرداخت. او در این دوران به نوازندگی آکاردئون پرداخت و در سن 13 سالگی جایزه ویژه موسیقی را در مقطع دبیرستانی به خاطر نواختن آکاردئون دریافت کرد.
پدر و برادر ناصر چشم آذر نقش مهمی در رشد او در موسیقی داشتند. پدرش او را با مقدمات تئوری موسیقی آشنا کرد و برادرش به او در یادگیری نوازندگی و آهنگسازی کمک کرد.
مصاحبه ناصر چشم آذر
ناصر چشم آذرمصاحبه ای در مصاحبه ای با مجله موسیقی ماهور، تاثیر پدر و برادرش در رشد خود را اینگونه بیان کرده است:
“پدرم همیشه در کنار من بود و به من کمک می کرد. او به من یاد داد که چگونه موسیقی را دوست داشته باشم و چگونه در آن پیشرفت کنم. برادرم نیز نقش مهمی در رشد من داشت. او به من در یادگیری نوازندگی و آهنگسازی کمک کرد.”
تأسیس موسیقی تلویزیون ملی ایران ناصر چشم آذر
ناصر چشم آذر در سن 20 سالگی برای تحصیل در موسیقی به آمریکا رفت. او در آنجا به مدت 5 سال در زمینه موسیقی جاز و موسیقی فیلم تحصیل کرد.
. پس از بازگشت به ایران، به عنوان مدیر موسیقی تلویزیون ملی ایران فعالیت کرد و در سال ۱۳۶۱، ارکستر ملی موسیقی پاپ ایران را تأسیس کرد.
آثار ماندگار ناصر چشم آذر
او از پیشگامان موسیقی الکترونیک در ایران و از بهترین تنظیم کنندگان تاریخ موسیقی پاپ ایران بود. از آثار ماندگار او میتوان به قطعات «باران عشق»، «مستی»، «شب»، «قصه شهر ما»، «پرنده»، «پری دریایی»، «شب شیشهای»، «مرگ تدریجی یک رؤیا»، «هفت سین»، «ای عشق»، «بهار»، «فصل نو»، «تولدت مبارک»، «آهنگساز»، «آسمان»، «پری»، «کاش»، «پنجره»، «عشق»، «شب»، «ای عشق»، «بهار»، «فصل نو»، «تولدت مبارک»، «آهنگساز»، «آسمان»، «پری»، «کاش»، «پنجره»، «عشق»، و … اشاره کرد.
آلبومهای بیکلام ناصر چشم آذر
- تو برقص
- شکوفههای ایران
- خواهران غریب
- شبهای تهران
- رقصهای شاد
- باران شادی ۳
- باران شادی ۲
- باران شادی ۱
- طلوع عشق
- باران عشق
- معجزه
آهنگسازی ناصر چشم آذر برای خواننده ها
ناصر چشم آذر در آهنگسازی بسیار تبحر داشت و ملودی از کنه وجود او می تراوید. خواننده های زیادی از ایشان درخواست آهنگسازی داشته اند که در میان آنها چهره های بسیار سرشناسی هم به چشم می خورد.
او برای خواننده هایی همچون ابی، داریوش، ستار، عارف، لیلا فروهر، رامش، گوگوش، حمیرا، مهستی، هایده و… آهنگسازی کرده و آثار متعددی را ساخته است.
بیوگرافی همسر ناصر چشمآذر
همسر ناصر چشمآذر، شیرین احمدلو، بود. او متولد سال ۱۳۴۳ در تهران است. او فارغالتحصیل رشته کارگردانی سینما از دانشگاه هنر و معماری تهران است.
شیرین احمدلو و ناصر چشمآذر در سال ۱۳۶۴ با یکدیگر ازدواج کردند و حاصل این ازدواج یک دختر به نام رعنا است.
شیرین احمدلو در سالهای اخیر، فعالیتهایی در زمینه موسیقی داشته است. او در سال ۱۳۹۰، آلبوم موسیقی «پری دریایی» را به یاد همسرش ناصر چشمآذر منتشر کرد. او همچنین در سال ۱۳۹۵، فیلم مستند «ناصر» را درباره زندگی و آثار ناصر چشمآذر کارگردانی کرد.
شیرین احمدلو در حال حاضر، مدیر بنیاد فرهنگی هنری ناصر چشمآذر است. این بنیاد، به حفظ و اشاعه آثار ناصر چشمآذر اختصاص دارد.
درگذشت ناصر چشمآذر در سال ۱۳۹۷، ضربه بزرگی به خانواده و همسرش وارد کرد. شیرین احمدلو پس از درگذشت همسرش، با صبر و شکیبایی، تلاش کرده است تا آثار او را زنده نگه دارد.
علت فوت ناصر چشم آذر
او در سال ۱۳۸۹ به دلیل بیماری سرطان، از فعالیتهای موسیقی خود دست کشید. ناصر چشمآذر در چهارم مه ۲۰۱۸ در سن ۶۷ سالگی در بیمارستان فرهنگیان باهنر در تهران درگذشت.
جوایز و افتخارات ناصر چشم آذر
● کاندید سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن در هشتمین دوره جشنواره
فیلم فجر برای موسیقی فیلم “هامون”.
● برنده سیمرغ بلورین دوازدهمین جشنواره فیلم فجر
برای موسیقی فیلم های “بلندی های صفر” و “چشم شیطان”.
● کاندید سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن در چهاردهمین دوره جشنواره فیلم فجر
برای موسیقی فیلم “خواهران غریب”.
● برنده سیمرغ بلورین بیستمین جشنواره فیلم فجر برای موسیقی فیلم “قارچ سمی”.
● بهترین موسیقی فیلم در هفتمین دوره جشن خانه سینما برای فیلم “قارچ سمی”.
● بهترین موسیقی فیلم در جشنواره فیلم مالزی برای موسیقی فیلم “خواهران غریب”.
● کاندید تندیس زرین بهترین موسیقی متن هشتمین دوره جشن خانه سینما
برای موسیقی “شمعی در باد
ارسال دیدگاه