میگو پلو /طرز تهیه میگو پلوی شیرازی خوشمزه

جمعه، ۴ مهر ۱۳۹۹ آشپزی

میگو پلوی شیرازی

میگو سرشار از کلسیم، ید، و پروتئین بوده و دارای ۱۲۲ تا ۲۵۱ میلی گرم کلسترول ( بسته به روش آماده سازی ) بوده که مصرف میگو به دلیل اثر بر روی سیستم گردش خون انسان سالم ارزیابی شده

دارای مقدار قابل توجهی املاح ضروری به ویژه آهن و فسفر داشته که برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید بوده.دارای منابع عالی ویتامین B۱۲، ویتامین D، سلنیوم، پروتئین با کیفیت بالا، چربی های غیر اشباع و آهن و نیاسین داشته و پکیج پذیرایی کاملی از ویتامین ها را تشکیل می دهد.

ویتامین D۳ به طور طبیعی در فراورده های حیوانی پیدا شده که غنی ترین آنها روغن ماهی بوده  سلنیوم در انواع غذاهای دریایی موجود میباشد و آثار آنتی اکسیدانی آن در جلوگیری از سرطان تاثیر داشته است

سلنیوم در نوسازی و ترمیم بخش های تخریب شده DNA اهمیت داشته و سرطان را به طور چشمگیری کاهش میدهد و در فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز دخالت داشته که در کبد مواد سمی را خنثی خواهد کرد و مصرف روزانه ۱۲۰ گرم میگو ۷/۸۱درصد نیاز روزانه به سلنیوم را برطرف میکند و میگو حاوی آمینو اسید تریپتوفان نیز میباشد و این آمینو اسید در بدن تبدیل به نیاسین (ویتامین B۳) میگردددر بخش های قبلی درباره خواص و طبع میگو مطالبی مفیدی ارائه دادیم و طرز تهیه دوپیازه میگو را توضیح دادیم و در این بخش آشپزی دایان  طرز تهیه میگو پلوی شیرازی خوشمزه و پر خاصیت را توضیح می دهیم  با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه میگو پلوی شیرازی

برنج ۲ و یک چهارم پیمانه پلوپز
آب برای کته ۳ و یک چهارم پیمانه پلوپز
میگوی پاک شده ۳۰۰ الی ۳۵۰ گرم
زرشک قرمز ۳ قاشق غذا خوری
خلال بادام ۳ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده ۲ فاشق غذا خوری
نمک به میزان لازم
شکر ۲ الی۳ قاشق مربا خوری
پیاز داغ طلایی ۲ قاشق غذا خوری

جعفری یا گشنیز خرد شده ۳ قاشق غذا خوری
هویج خلال شده ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
روغن به میزان لازم
پیاز ۱ عدد

 

طرز تهیه میگو پلوی شیرازی

برنج را شسته و نمک بریزید بعد از دو سه ساعت خیش خوردن روی شعله گذاشته و دو الی سه قاشق روغن زیتون در آن بریزید و یکی دو بار به آرامی هم بزنید تا آب آن تبخیر شود بعد در قابلمه دیگر  روغن ریخته و از نان یا سیب زمینی برای ته دیگ استفاده کنید و برنج را روی آن ریخته و دور برنج را جمع کنید تا به قابلمه نچسبد و با استفاده از شعله پخش کن و حرارت کم برنج را دم بیندازید .(کته )

خلال بادام و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و روی حرارت غیر مستقیم (کتری ، بخاری ، ) گذاشته تا خوشرنگ و نرم شود .

از طرفی دیگر دو لیوان آّب در قابلمه ریخته روی گاز گذاشته  و میگو را در آن بریزید و نمک و زردچوبه ،چند تکه کرفس و فلفل و یک عدد پیاز هم اضافه کنید و پس از ۵ دقیقه جوشیدن روی صافی ریخته و کنار بگذارید  با این روش بوی  میگو گرفته میشود.میگو پخته میشود  ودر  آخر همراه بقیه مواد کمی تفت دهید.

هویج های خلال شده را هم با مقدار کمی آب بپزید و در آخر یک قاشق شکر و کمی هم روغن اضافه کنید .متوانید شکر را حذف کنید اکثر غذاهای شیرازی طعم شیرین دارد

زرشک را هم خوب شسته و با اضافه کردن شکر و روغن کمی تفت دهید و شعله را خاموش کنید زرشک نباید زیاد تفت داده شود چون هم خشک و هم رنگش سیاه میشود .

جعفری را هم خرد کرده و تمامی مواد را به همراه پیاز داغ طلایی مخلوط کنید و کمی تفت دهید و زعفران را  اضافه کرده .
برنج که دم کشید مواد آماده شده را لا به لای برنج گذاشته  یا روی برنج تزئین کنید .

 

خورش شامی گیلانی

خورش شامی گیلانی یا همان شامی ترش/طرز تهیه

ته چین گوشت گرمساری (سمنانی )+طرز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا