طرز تهیه مُفَطَح خوشمزه و مجلسی

یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 آشپزی
Capture 18

مُفَطَح یکی از غذاهای پرچرب و خوشمزه مردم عرب خوزستان است که بیشتر در مراسم‌های خاص و جشن‌ها تهیه می‌شود. این غذا طعمی منحصر به فرد دارد و می‌تواند سفره شما را زینت بخشد.

مواد لازم مُفَطَح:

  • برنج (پیمانه من لیوان استیله) ۳ پیمانه
  • کشمش پلویی ۳۰۰ گرم
  • لپه ۳۰۰ گرم
  • گردو به مقدار دلخواه
  • پیاز (بستگی به میزان گوشت داره) ۳ عدد بزرگ
  • گوشت گوسفندی با استخوان (ران، گردن و یا گوشت دنده) ۵ تکه بزرگ
  • گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین (برای مزه‌دار کردن گوشت) به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم

طرز تهیه مُفَطَح:

1- ابتدا گوشت را با گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین بخوابانید تا طعمی عالی بگیرد.

2- گوشت را بشویید و در قابلمه قرار دهید و پیاز را نگینی بزرگ کنید و به آن اضافه کنید.

3- مقدار زیادی آب روی آن بریزید (بالاتر از سطح گوشت).

4- زردچوبه، زعفران و لپه شسته شده را اضافه کنید.

5- بعد از جوش آمدن، شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد.

6- بعد از سه ساعت نمک و فلفل به آن بزنید و ۵ دقیقه دیگر روی گاز بگذارید.

7- لپه‌ها را از قابلمه درآورید ولی گوشت را در آب نگه‌دارید.

8- کشمش را آبکش کرده و با کمی روغن تفت دهید و سپس لپه و گردو را اضافه کنید.

9- برنج را دم کنید و یک کفگیر جدا بردارید و با زعفران مخلوط کنید.

10- برنج را در ظرف سرو بکشید و با برنج زعفرانی و کشمش و گوشت تزیین کنید.

نکات:

1- آبی که گوشت در آن پخته شده مقوی است و می‌توانید از آن در غذاهای دیگر استفاده کنید.

2- می‌توانید مُفَطَح را با شوید پلو نیز سرو کنید.

Capture 56

طرز تهیه کالزونه بروکلی خوشمزه و ساده

Capture 114

طرز تهیه پاستا با سس تند خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا