مُفَطَح یکی از غذاهای پرچرب و خوشمزه مردم عرب خوزستان است که بیشتر در مراسمهای خاص و جشنها تهیه میشود. این غذا طعمی منحصر به فرد دارد و میتواند سفره شما را زینت بخشد.
مواد لازم مُفَطَح:
- برنج (پیمانه من لیوان استیله) ۳ پیمانه
- کشمش پلویی ۳۰۰ گرم
- لپه ۳۰۰ گرم
- گردو به مقدار دلخواه
- پیاز (بستگی به میزان گوشت داره) ۳ عدد بزرگ
- گوشت گوسفندی با استخوان (ران، گردن و یا گوشت دنده) ۵ تکه بزرگ
- گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین (برای مزهدار کردن گوشت) به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
طرز تهیه مُفَطَح:
1- ابتدا گوشت را با گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین بخوابانید تا طعمی عالی بگیرد.
2- گوشت را بشویید و در قابلمه قرار دهید و پیاز را نگینی بزرگ کنید و به آن اضافه کنید.
3- مقدار زیادی آب روی آن بریزید (بالاتر از سطح گوشت).
4- زردچوبه، زعفران و لپه شسته شده را اضافه کنید.
5- بعد از جوش آمدن، شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد.
6- بعد از سه ساعت نمک و فلفل به آن بزنید و ۵ دقیقه دیگر روی گاز بگذارید.
7- لپهها را از قابلمه درآورید ولی گوشت را در آب نگهدارید.
8- کشمش را آبکش کرده و با کمی روغن تفت دهید و سپس لپه و گردو را اضافه کنید.
9- برنج را دم کنید و یک کفگیر جدا بردارید و با زعفران مخلوط کنید.
10- برنج را در ظرف سرو بکشید و با برنج زعفرانی و کشمش و گوشت تزیین کنید.
نکات:
1- آبی که گوشت در آن پخته شده مقوی است و میتوانید از آن در غذاهای دیگر استفاده کنید.
2- میتوانید مُفَطَح را با شوید پلو نیز سرو کنید.
ارسال دیدگاه