موفلک یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی استان هرمزگان است که معمولاً با بلغور جو و ماهی شور تهیه میشود. با این حال، میتوان آن را با ماهی تازه، میگو و یا حتی تن ماهی نیز درست کرد. این غذا به دلیل استفاده از جو، برای افراد دیابتی مناسب است زیرا فیبر بالایی دارد و قند آن پایین است. در ادامه با طرز تهیه موفلک هرمزگان همراه ما باشید و همچنین میتوانید طرز تهیه آش بلغور جو با کشک و منه بوشهری را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه موفلک هرمزگان
- بلغور جو: دو لیوان
- ماهی شور: یک تکه
- پیاز :1 عدد بزرگ
- سیر: 2 حبه
- گوجه فرنگی پوست گرفته یا رنده شده : 2 عدد
- فلفل سبز تند :1 الی 2عدد
- سبزی گشنیز خرد شده: یک مشت
طرز تهیه موفلک هرمزگان
- برای تهیه موفلک، ابتدا بلغور جو مرغوب تهیه کنید و آن را خوب پاک کنید تا سنگ ریزهها جدا شوند.
- بلغور جو پاک شده را در تابه بریزید و روی شعله ملایم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، مراقب باشید که نسوزد.
- میتوانید مقدار زیادی بلغور جو را تفت دهید و در فریزر نگهداری کنید تا در مواقع لازم استفاده کنید.
- بلغور جو تفت داده شده را به مدت نیم ساعت با آب خیس کنید.
- اگر از ماهی شور استفاده میکنید، حتماً از صبح آن را در آب خیس کنید و هر یک ساعت آب آن را عوض کنید تا شوریاش گرفته شود.
- در یک قابلمه، پیاز خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس زردچوبه، سیر خرد شده و فلفل سبز را اضافه کنید و تفت دهید.
- گشنیز خرد شده و ماهی شور که شوریاش گرفته شده را اضافه کنید و سپس گوجه رنده شده و ادویه را اضافه کنید و تفت دهید.
- دو لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد، سپس بلغور خیس شده را اضافه کنید و وقتی آب غذا کشیده شد شعله را کم کنید و به مدت 30 دقیقه دم کنید.
- پس از دم کشیدن موفلک، مقداری روغن روی آن بریزید و سرو کنید.
ارسال دیدگاه