موفلک غذای خوشمزه استان هرمزگان است که با بلغور جو و ماهی شور تهیه می شودولی با ماهی تازه و میگو و با تن ماهی هم تهیه می کنن. این غذا چون با جو تهیه می شود غذای مناسبی است برای افرادی دیابتی است چون مفلک فیبر بالای دارد و قند این غذا کم است در بخش آشپزی مجله دایان باطرز تهیه موفلک هرمزگان با ما همراه باشید و همچنین طرز تهیه آش بلغور جو با کشک و گمنه بوشهری را مشاهده کنید .
مواد لازم برای تهیه موفلک هرمزگان
- بلغور جو: دو لیوان
- ماهی شور: یک تکه
- پیاز :1 عدد بزرگ
- سیر: 2حبه
- گوجه فرنگی پوست گرفته یا رنده شده : 2 عدد
- فلفل سبز تند :1 الی 2عدد
- سبزی گشنیز خرد شده:یک مشت
طرز تهیه موفلک هرمزگان
- برای تهیه موفلک , بلغور جو مرغوب تهیه کنید اگر از بلغور جو فله استفاده می کنید خوب پاک کنید چون سنگ ریزه دارد پس با دقت زیاد سنگ ریزه ها را جدا کنید.
- حال بلغور جو پاک شده را در تابه روحی بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید و با حوصله تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند مراقب باشید بلغور جو نسوزد چون تلخ می شود .(بلغورجو که تغییر رنگ داد و به رنگ قهوه ای روشن شد آماده هست )
- چون تفت دادن بلغور زمان بر است می توانید به مقدار زیاد ی بلغور جو تفت دهید و داخل فریزر نگه داری کنید هر وقت خواستید موفلک درست کنید از آن استفاده کنید.
- حال بلغور جو تفت داده شده را مثل برنج یه نیم ساعت با آب خیس کنید.
- اگر از ماهی شور استفاده می کنید حتما باید از صبح ماهی را در آب خیس کنید و هر یک ساعت آب آن را عوض کنید تا شوری ماهی گرفته شود. شوری ماهی که گرفته شد.
- داخل قابلمه مناسبی پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس زردچوبه سیرله شده و فلفل سبز ریز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید سپس گشنیز ریز خرد شده و ماهی شور که شوری آن را گرفتید را اضافه کنید و تفت دهید سپس گوجه رنده شده و ادویه و فلفل قرمز را اضافه کنید و تفت دهید نیاز به اضافه کردن نمک نیست آخر پخت نمک غذا را چک کنید.اگر لازم نمک اضافه کنید.
- دو لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد سپس بلغور خیس شده را اضافه کنید و وقتی آب غذا کشیده شد شعله را کم کنید و مثل دمپخت آن را به مدت 30 دقیقه دم دهید. بهتره اول آب زیاد برای این غذا نریزید چون شفته می شود البته بعضیا مفلک رو حالت شل دوست دارن و بعضیا حالت دون دون دوست دارند .
- پس از دم کشیدن موفلک مقداری روغن روی آن بدید و سرو کنید.
ارسال دیدگاه