معرفی گل استکانی

سه‌شنبه 11 بهمن 1401 گل و گیاه
Capture 172

معرفی گل استکانی

نام علمی: Campanula persicifolia
زمان گلدهی: بهار تا اواخر تابستان
فصل کاشت: بهار
دوره زندگی: یک ساله
نام های رایج : Peachleaf bellflower – Peach bells – Fairy bellflower
PH مناسب : خنثی تا حدودی اسیدی
رنگ گلها : سفید، یاسی، آبی
زمان گلدهی : تابستان

 

نحوه آبیاری صحیح گل استکانی

آبیاری باید به صورت منظم انجام شود، خشکی یا غرق آب بودن خاک باعث عدم گلدهی یا علفی شدن گیاه می شود، هنگامی که خاک خشک شد گیاه را آبیاری نمایید. آبیاری زیاد باعث زرد شدن و ریختن برگ ها ی گیاه استکانی و عدم گلدهی آن می شود.

نور مناسب گل استکانی

گیاه استکانی به مکانی با نور مناسب و آفتاب مستقیم نیاز دارد، برای گلدهی روزانه ۵ تا ۷ ساعت نور برای این گیاه فراهم نمایید، قرار دادن گیاه در سایه باعث علفی شدن، نازک شدن برگ، زرد شدن برگها و عدم گلدهی می شود.

گل استکانی بنفش

گل استکانی بنفش

دمای مناسب گل استکانی

گل استکانی قرمز نیاز به هوایی معتدل دارد و گرمای بیش از حد باعث عدم گلدهی می شود، در مناطق گرم بهتر است گیاه را در نیم سایه بکارید یا اگر در گلدان کاشته اید به محلی با دمای بهتر منتقل کنید. بذر گل استکانی الوان در دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد جوانه زنی مطلوبی دارد، برای رشد گیاه بالغ دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه توصیه می شود، رشد این گیاه در دمای زیر ۱۰ درجه متوقف شده و در دماهای کمتر از ۳ تا ۰ درجه از بین می رود.

خاک مورد نیاز گل استکانی

به خاکی مرطوب اما با زهکش خوب و مناسب نیاز دارد. وجود مواد ارگانیک همانند خاک برگ و یا کود پوسیده دامی به رشد این گیاه بسیار کمک می کند مثلا می توان از مخلوط خاک معمولی +خاک برگ و یا خاک برگ +کود بسیار پوسیده گاوی برای این گیاه استفاده کرد. همچنین بکارگیری مقداری شن نیز به زهکش بهتر خاک کمک خواهد کرد.

گل استکانی یاسی

گل استکانی یاسی

تکثیر و کاشت گل استکانی

گلدان محتوی بذرها را در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید و دماتی مناسب جوانه زنی نیز در حدود ۱۸-۱۶ درجه است. بذرها حدود ۳-۲ هفته طول می‌کشد تا جوانه بزنند. بعد از جوانه زنی نیز می توان گیاهان جوان را به مکانی با دمایی کمی سردتر و در حدود ۱۶-۱۴ درجه منتقل کرد. زمان انتقال گیاه به خاک باغچه برای انواع کوتاه قامت فاصله حدود ۲۰ سانتیمتر و برای انواع بلند قامت فاصله ۴۰ سانتیمتری بین هر دو بوته رعایت شود.

هرس گل استکانی

حذف گیاهان پژمرده و یا قطع ساقه های گل که گلدهی آنها به اتمام رسیده است به طولانی تر شدن مدت زمان گلدهی کل گیاه کمک می کند.

هرس گل استکانی 

هرس گل استکانی 

آفات و بیماری های گل استکانی

از آفات این گیاه می توان به شته و کنه تارعنکبوتی (به خصوص در تابستانهای گرم و بدون باران) اشاره کرد. بیماری های این گیاه نیز اکثرا شامل سفیدک پودری، زنگ و لکه برگی های قارچی و باکتریایی می شود.

انواع گونه های گل استکانی

گیاه فنجانی گونه های مختلفی داره که هر کدوم شرایط نگهداری مختص به خودش رو داره و کمی با دیگری متفاوت هست، پس حتما قبل از خرید بهتره این مورد رو هم بررسی کنید.

گونه Fleur de Neige : این گونه دارای گلهای سفید و دوتایی به شکل خوشه ای هست.
گونه Kelly’s Gold : برگ های این گونه به جای سبز، طلایی هست و گلهای اون بزرگ با رنگ سفید که لبه های اون آبی می باشد.
گونه Telham Beauty : این گونه دارای گلهای بزرگ به رنگ آبی می باشد.

انواع گونه های گل استکانی

انواع گونه های گل استکانی

آفات و بیماری های گل استکانی

این گیاه خیلی زیاد دچار بیماری و آفت نمیشه ولی خب هرجور باشه باز آفت هایی هستند که میتونند به این گیاه حمله کنند ه از جمله اونها میتونم به شته و لیسه خاکی اشاره کنم. برای رفع مشکل لیسه خاکی میتونید از طعمه هیا مخصوص حلزون استفاده کنید. همچنین شته هم وقتی به گیاه حمله میکنه برگها شروع به زرد شدن و سفید شدن میکنند که با استفاده از سم های حشره کش میتونید مشکل رو رفع کنید. یادتون باشه که همیشه برگهای آسیب دیده و مشکل دار رو از گیاه جدا کنید.

در این مطلب سعی کردم هر آنچه برای نگهداری گل استکانی در خانه نیاز دارید رو به صورت کامل توضیح بدم، اگر شما هم تجربه نگهداری این گیاه رو دارید و یا سوالی در خصوص نگهدایر گیاه استکانی دارید در بخش دیدگاه مطرح کنید تا کارشناسان گل من و تو در سریعترین زمان پاسخ رو برای شما ارسال کنند.

 

Capture 174

روش نگهداری از شمشاد جنگلی

Capture 195

گل پامچال و نگهداری از آن

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا