معرفی کتاب علویه خانم اثر صادق هدایت
نویسنده : صادق هدایت
تعداد صفحه : 50
زبان : فارسی
چکیده ای درباره کتاب علویه خانم
کتاب علویه خانم نوشته صادق هدایت می باشد.علویه خانم اسم رمانی از نگارنده ی مشهور صادق هدایت است.شخصیت مهم و اساسی این کتاب علویه خانم زنی فاسد می باشدکه برای زیارت کردن راهی مسافرت میشود.در هنگام این سفر به علاوه ی داستانهای که واسه ی او رخ می دهد. برگشت هایی به قدیم او همچنان انجام میگیرد.در این رمان همچنان صادق هدایت به اعتقادات موجود اشخاص به دیده تردید نگاه می کند.
معرفی نویسنده کتاب علویه خانم
صادق هدایت (زادهٔ ۲۸ بهمن ۱۲۸۱ – درگذشتهٔ ۱۹ فروردین ۱۳۳۰) نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی بود.او را همراهِ محمدعلی جمالزاده و بزرگ علوی و صادق چوبک یکی از پدران داستاننویسی نوین ایرانی میدانند.هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و نیز، روشنفکری برجسته بود.بسیاری از پژوهشگران، رمانِ بوف کور او را مشهورترین و درخشانترین اثر ادبیات داستانی معاصر ایران دانستهاند.
خلاصه کتاب علویه خانم
زن چاقی که پلک های بادکرده و چهره ی پر از کک و مک و سینه های بزرگ آویزان دارد پولها را با دقت فراوان جمع آوری می نمود.چادر سیاه شرنده ای همانند پرده زنبوری به سرش بند بود.پارچه ای که صورت خویش بسته بود با آن از پشت سر انداخته بود.
از خلق سنبوسه کهنه گل کاسنی به تن وی و چادر آغبانو به سرش و شلوار دبیت جاج علی اکبر بر پایش بود.یک شلیته دندان موشی نیز بر روی آن سایه افکنده بودپایین پاهای درشتش از داخل ارس جیر نمایان بود.اما چادرش از پشت غرقابه گل شده و تا فرق سر او گل شتک زده بود.در این میان دورشکه چی از بالای گاری با زبان بخصوص درکی بلندداد زد آهای علویه معرکه بس استراه خواهیم افتاد…
معرفی کتاب علویه خانم
علویه خانم داستان یک زن است. زنی چون میلیونها زن ایرانی از صدسال پیش تا کنون. و تصویری که هدایت از این زن به دست می دهد. زنی قلدر، بی چاک و دهن، و در عین حال و به ضرورت زمان توسری خور. زنی که از دار دنیا فقط خواهان سقفی است که با تاریک شدن هوا با مردی به نام شوهر، همسر، آقا، به درون آن بخزد و با روشن شدن هوا به کارهای خانه بپردازد. و شوهر، همسر، آقا، در بیرون از خانه و برای سیر کردن شکم و خود و خانواده، به هر دری بزند.
آنچه که در علویه خانم می گذرد قرابت چندانی با فرهنگ امروز میهنمان ندارد. نسبت به آن زمان خیلی چیزها عوض شده است. شاید در جاهایی از کتاب، خواننده ناآشنا با فرهنگ زمان داستان، کمی کند خوان بشود. هدایت قهرمانان داستان را طوری در کنار هم چیده و چفت و بست این چیدمان و تارهای تنیده شده بر روابط حاکم برآن به گونه ای ست که سرنوشت محتوم این قهرمانان را بی این که بتوانید حدس بزنید، در آن خواهید خواند. و آنگاه است که در می یابید، همه چی درست و بجاست و هیچ تغییری نمی توان در آن داد.
علویه خانم کتابی است سرشار از زندگی. یک زندگی زنده که سطر به سطرش پر است از فرهنگ و آداب اجتماعی حاکم بر این ملک در صد سال پیش. جملات زیر که به طور تصادفی و از دو صفحه کتاب انتخاب کرده ام، میزان بار اصطلاحات مردمی کتاب را نشان می دهد.
ارسال دیدگاه