معرفی و پرورش گیاه پوتوس
نام فارسی: گیاه پوتوس
خاستگاه: جنوب شرقی آسیا
نام های انگلیسی: Devils Ivy
نام علمی: Scindapsus aureus
خانواده: Araceae
نام های دیگر: Pothos
معرفی گیاه پوتوس
پتوس یا پوتوس یک گیاه رونده آپارتمانی محبوب است که با برگهای زیبا، براق و سبز رنگ خود همیشه در صدر لیستهای خرید گیاهان آپارتمانی و ویترین گلفروشیهاست. نگهداری از گیاه پتوس یا پوتوس آسان است و در شرایط نگهداری مختلف میتواند بهراحتی به زندگی خود ادامه دهد. اگر حداقل شرایط را برای این گیاه فراهم کنید، شک نکنید که پس از چند سال یکی از دیوارهای خانهتان تماما سبز پوش شده و در قلمرو این گیاه قرار خواهد گرفت
معرفی گیاه پوتوس
نور مورد نیاز گیاه پوتوس
اگر میخواهید که رشد بهتر و خوبی داشته باشه در محیط باز، سایه و نیم سایه برای گیاه مناسب است و همچنین در محیط خانه نیز نور زیاد و غیر مستقیم خوب است. به هیچ وجه نور مستقیم خورشید رو دوست نداره و بهتره نور از پشت پرده یا شیشه به پوتوس برسد. البته این گیاه در شرایط نوری مختلف میتواند رشد کند.
آبیاری صحیح گیاه پوتوس
همانوطر که گفتیم این گیاه آبیاری متوسط نیاز دارد و به هیچ وجه نباید خاک پوتوس همواره خیس باشد، چون ریشهها میپوسند. یکی از دلایل ایجاد لک سیاه روی برگها، خیس بودن خاک است. در نتیجه بین دو آبیاری باید خاک پوتوس کاملاً خشک باشد. اما زیاد شدن فواصل آبیاری نیز به ریزش برگها و نیز خشک و قهوهای شدن لبه برگها منجر میشود.
آبیاری صحیح گیاه پوتوس
دمای مناسب گیاه پوتوس
در تابستان گرما رو تا 10 درجه و در زمستان تا 24 درجه سرمای هوا رو تحمل میکنه. اما بهتر هستش که در تابستان در محیط خنک تر قرار بگیره تا گیاه دچار خشکی بیش از حد نشه. در زمستان هم بهتره به صورت مستقیم در معرض هوای سرد قرار نگیره.
خاک مناسب گیاه پوتوس
کمپوست برای این گل عالی هستش و هر 2 سال نیازه که خاک گلدان رو عوض کنید.خاک سبک، غنی از مواد مغذی، کمی اسیدی و دارای زهکشی بالا برای انواع پتوس مناسب است. خاک و کود آماده و یا کمپوست میتوانند برای کاشت پتوس مناسب باشند.
خاک مناسب گیاه پوتوس
کوددهی گیاه پوتوس
پتوس نیز مثل بیشتر گیاهان آپارتمانی به کود نیاز داشته و برای بهبود رشد آن، بهتر است در بهار و تابستان، هر دو هفته یک بار به آن کود مایع اضافه کنید. فقط یادتان باشد که کوددهی را همراه با آبیاری انجام دهید تا کود باعث سوختن ریشههای گیاه و از بین رفتن آن نشود. همچنین سعی کنید کود را بیشاز حد توصیه شده روی بستهبندی رقیق کنید تا احتمال سوختی ریشه گیاه کمتر شود.
آیا گیاه پتوس سمی است ؟!
بله متاسفانه گیاه پتوس در لیست گیاهان سمی برای کودکان و حیوانات خانگی قرار میگیرد و به دلیل داشتن اگزالات کلسیم، در صورت مصرف ( جویدن و خوردن برگها ) ممکن است باعث تحریک و استفراغ شود. حتی شیره گیاه نیز ممکن است باعث ایجاد بثورات در افراد بسیار حساس شود. بنابراین باید این گیاه را دور از دسترس بچه ها و حیوان خانگی خود قرار دهید.
برخی از مشکلات گیاه پتوس
برخی از مشکلات گیاه پتوس
- علت زرد شدن برگ پوتوس : افراط در آبیاری یا کمبود آبیاری در گیاه باعث زرد شدن برگ گل میشه.
- برگ های سبز کم رنگ هستن: گل رو به محیط پر نور تری منتقل کنید.
- برگ ها رنگ پریده هستن: شدت نور زیاد هستش، گل رو به محیطی با شدت نور کمتر انتقال بدین.
- زخم های سفید رنگ روی گیاه ایجاد شده: پوتوس دچار آفت شده، از سم های آفت کش استفاده کنید.
- رشد گیاه کند و فاصله برگ ها زیاد شده: با کود های مناسب پوتوس گیاه رو تغذیه کنید.
- نقاط قهوه ای روی برگ ها: آبیاری گیاه زیاد بوده، بین هر 2 آبیاری سطح گلدان باید خشک شده باشه.
- برگ ها چین و چروک دار میشوند: هوا خیلی سرده گیاه رو به محل گرم تری منتقل کنید.
ارسال دیدگاه