چیکن تندوری | Tandoori Chicken
یکی دیگر از معروف ترین غذاهای هندی چیکن تندوری است که باز هم با مرغ تهیه می شود و بسیار بسیار خوشمزه و لذیذ است. این غذا متعلق به نواحی شمال هند است و اگر به شهرهای مختلف هند مثل دهلی سفر کنید می توانید این غذا را به اصیل ترین شکل ممکن امتحان کنید. تندور در زبان هندی به معنای تنور است و در روش سنتی این غذا در تنورهای هیزمی پخته می شد. البته امروزه مرغ را بیشتر در فرهای مدرن می پزند، اما هنوز هم اسم چیکن تندوری روی آن مانده است.
برای تهیه این مرغ خوشمزه و لذیذ، تکه های مرغ را با ماست و ادویه های هندی مثل ماسالا، فلفل سیاه، پودر فلفل چیلی یا فلفل چیلی کشمیری مزه دار می کنند و بعد آن را در تنور یا فر کباب می کنند تا کاملا برشته شود. اگر می خواهید چیکن تندوری را مثل یک هندی اصیل نوش جان کنید آن را در کنار برنج سفید ساده یا نان ترد و برشته سرو کنید. پوسته مرغ در این روش بسیار ترد و برشته می شود و طعمی فوق العاده لذیذ پیدا می کند.
روغن جوش
روغن جوش یا روگان جاش یکی از غذا هاي مشهور هندی اسـت کـه بیشتر در کشمیر طرفدار دارد. ماده ي اصلی این غذا گوشت بره اسـت کـه با رازیانه، فلفل و زردچوبه طعم دار میشود و طعم دلنشینی بخود میگیرد. برخی اعتقاد دارند کـه این غذا ریشه اي پارسی دارد و برخی میگویند آنرا مغولان بـه دیار هند آورده اند اما امروزه بعنوان یکی از اصیل ترین غذا هاي کشمیر شناخته میشود.
این غذا بدون برنج سرو میشود و شکلی همانند خورش دارد و آن رابه همراه ترشیجات یا ماست موسیر میل میکنند.
روغن جوش خلاف نامش با حرارت ملایم بر سر سفره آورده میشود و هندی ها آن رابه صورتی می پسندند کـه با ادویه خوب قرمز رنگ شده باشدبه گزارش پارس ناز ظاهر این غذا شبیه بـه خوراک گوشت ایرانی اسـت اما پیشنهاد میکنیم کـه آنرا در هند از دست ندهید زیرا طعم دهنده هایي کـه در آن بکار میرود، بسیار حيرت آور اسـت.
چوله یا کاری نخود | Chole
چوله یا کاری نخود برای خلاف غذاهایی که در بالا معرفی کردیم غذایی گیاهی است که عمدتا با نخود تهیه می شود. این غذا بسیار خوشمزه است و یکی از معروف ترین غذاهای هندی به شمار می رود. چوله بیش از همه در نواحی شمالی هند پرطرفدار است و به دلیل سادگی ترکیبات و طعم فوق العاده اش در سرتاسر جهان محبوبیت پیدا کرده است. این غذا برای تعداد زیاد بسیار مناسب است و در میهمانی های بزرگ حتما این غذا هم سرو می شود.
برای تهیه این غذای خوشمزه، نخود، پیاز، گوجه را با سیر و سس زنجبیلی ترکیب می کنند و یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای هندی را به وجود می آورند. البته باز هم باید این نکته را گوشزد کنیم که چیزی که این غذاها را خاص و متمایز می کند استفاده از ادویه های هندی، آن هم به میزان درست و صحیح است.
مرغ کره اي
غذای کره مرغ یک خوراک تجملی بـه حساب میآید ودر میهمانی ها و مراسمی کـه خوراک پر زرق و برق نیاز اسـت بکار میرود. همانگونه کـه از نام این غذا مشخص اسـت مواد اصلی آن مرغ و کره می باشد. دراین غذا آنقدر از کره ي آب شده و ادویجات استفاده میکنند کـه مرغ طعم اصلی خودرا از دست میدهد.
باپا اولو
اگر در جستجوی یک وعده غذای کاملا هندی هستید این غذا را از دست ندهید. ماده ي اصلی تشکیل دهنده ي این خوراکی سیب زمینی اسـت اما آنچنان طعم دار میشود کـه تقریباً ماهیت اصلی خودرا از دست میدهد.
در باپا اولو بیشتر از سیب زمینی هاي محلی استفاده میکنند و آن رابا انواع و اقسام موادی چون سرکه، سس خردل، کشک، رب نارگیل، نمک و آب آهک دار مزه دار می نمایند. بعضی ها برای اینکـه باپا اولو را از سادگی خارج کنند بـه آن ماهی هم اضافه میکنند اما این غذا را اگر از رستوران ها تهیه کنید اغلب بدون ماهی اسـت.
بنجاری گوشت
اگر گوشت قرمز می پسندید حتماً این غذا را هم دوست خواهید داشت. در بنجاری گوشت قرمز کاملا آبدار تهیه و سرو میشود و آن رابا ماست طبخ میکنند. روش تهیه ي این غذا بـه صورت اختصاری اینچنین اسـت:
در روغن داغ، پیازهای ریز شده ریخته میشود تا قهوه اي کم رنگ شوند سپس سس زنجبیل و سیر رابه آن می افزایند و فلفل، نمک، زردچوبه و پودر گشنیز را هم بـه پیازها اضافه میکنند، در نهایت هم گوشت خوابانده شده در ماست رابه ترکیب تهیه شده می افزایند و اجازه میدهند خوب پخته شود.
دراین غذا طعم فلفل بسیار محسوس اسـت و همین موضوع رنگ و بویی هندی بـه آن می بخشد، اگر طرفدار گوشت قرمز هستید این خوراک خوشمزه را در هند فراموش نکنید.
خورش مرغ و اپام
میتوان گفت اپام نوعی پنکیک اسـت، آن رابا خمیر برنج و آب نارگیل درست میکنند و طعمی شیرین دارد. اپام را در وعده ي صبحانه بیشتر میتوانید مشاهده نمایید اما در خورش مرغ شاهدیم کـه ازآن دریک وعده کامل استفاده میشود. خورش مرغ و اپام بیشتر در بمبئی یافت میشود و برای تهیه ي آن مرغ بـه مدت ۳ دقیقه در روغن بـه همراه سیر، پیاز و انواع فلفل سرخ میگردد.
سپس بـه این مخلوط گوجه فرنگی و سیب زمینی اضافه میکنند و مقدار زیادی آب نارگیل داخل مواد تهیه شده می ریزند و بـه مدت ۴۵ دقیقه اجازه میدهند خوب مرغ ها بپزد. گفتنی اسـت کـه این غذا کاملا آب دار اسـت ودر آن از انواع طعم دهنده ها نظیر تخم گشنیز و آب لیمو نیز استفاده میکنند.
کاکوری کباب
کباب کاکوری از مشهور ترین کباب هاي هندی اسـت. در آن از گوشت بره استفاده میکنند کـه بسیار خوش خوراک و لذیذ میباشد. دراین کباب از موادی چون تخم مرغ، رب و پیاز نیز استفاده میکنند تا طعم بی نظیری پیدا کند.
پیش از اینکـه شروع بـه طبخ این کباب کنند ابتدا خوب اجاق را گرم میکنند تا زمانی کـه کباب ها را روی آن قرار دادند بـه سرعت رویشان برشته شودبه گزارش مجله آشپزی پارس ناز درسال هاي اخیر این کباب را در تابه ودر روغن هم زیاد درست میکنند کـه کمی چرب تر از کاکوری کباب شده اسـت. تهیه کردن این غذا حدودا 15 الی 20 دقیقه طول میکشد.
بریانی حیدر آبادی
این غذا بـه افرادی پیشنهاد میشود کـه ترجیح میدهند برنج رابا انواع طعم دهنده ها میل کنند. در بریانی حیدرابادی برنج خوب پخته و با قطعات گوشت یا مرغ مخلوط میشود. قطعات گوشت را ریز میکنند تا زیاد زیر دندان احساس نشود.
این غذا طعم نعنا نیز میدهد زیرا برای کم کردن بوی گوشت از نعنا و پیاز استفاده میکنند تا هم مزه ي متفاوتی بخود بگیرد و هم بوی خوشایندی ساطع کند. این بریانی از غذاهایی اسـت کـه کاملا رنگ آسیایی دارد.
سالی بوتی
خوراک سالی بوتی نمونه ي بارزی از یک غذای ایده آل آسیایی اسـت، طعمی شیرین و گرم دارد و مزه ي تک تک اجزای آن بـه خوبی احساس میشود. ماده ي اصلی سالی باتی، گوشت، گوجه فرنگی، پیاز و شکر اسـت کـه درکنار هم تجربه اي شگفت انگیز رابه مخاطبشان عرضه میکنند.
این غذا رابا اسنک هاي کوچک سرو یا آن رابا سبزیجات تزئین میکنند. میتوان این غذا رابه کوفته هایي شیرین تشبیه کرد. پیشنهاد میکنیم این غذا را هم از دست ندهید زیرا در هند بـه بهترین روش طبخ و آماده سازی میشود.
ایدلی و سمبر
شاید نام غذا هاي هندی کـه بـه گوشتان میخورد علاوه بر طعم تندشان بـه یاد سادگی و بی آلایشی انها هم بیفتید اما تا بحال هر خوراکی راکه معرفی کردیم پر زرق و برق بوده اسـت بهمین دلیل ایدلی و سمبار را برگزیدیم تا کمی هم مزه هاي ساده ي هندی را امتحان کنیم، ایدلی نان مخصوص و سمبر مخلفاتی اسـت کـه در کنارش قرار میدهند.
این غذا در حقیقت تشکیل شده از نان هایي پهن، شیرین و آرد برنج اسـت کـه با سامبار یا سمبار خورده میشود، ماده ي اصلی این خوراکی کـه بی شباهت بـه سوپ نیست ماهی، شکر، سبزیجات، پیاز و فلفل و انواع ادویه جات اسـت کـه با نام سرو میگردد. ایدلی و سمبر از سادهترین خوراکی هاي هندی اسـت.
کتی رول
کتی رول نوعی غذای ساده ي هندی اسـت کـه شباهت زیادی بـه پیراشکی گوشت دارد و میتوان آنرا بعنوان میان وعده و یا یک وعده ي غذایی کامل سرو نمود. لازم بـه ذکر اسـت کتی رول در عین سادگی از محبوب ترین خوراکی هاي سنتی هند میباشد و مردمان این دیار کتی رول را زیاد مصرف میکنند.
برای تهیه ي این غذا از نوعی نان مسطح و نازک استفاده میکنند، آنرا پهن کرده و داخلش تخم مرغ، کباب، سبزیجات، ترشیجات و انواع میوه هاي مغز دار، پیاز حلقه حلقه شده و گاها کاهو و … قرار میدهند.
علاوه بر طعم خوب این غذا یکی از دلایل دیگری کـه کتی رول محبوب شده، اسانی طبخ آن اسـت. مردمان هند در خیابانها ودر ترافیک ها نیز این خوراکی را مصرف میکنند.
دال گوشت | Daal Gosht
دال گوشت یک ظرف ساده از گوشت تکه شده و تند می باشد که در ترکیبی از سبزیجات و عدس ساده قرار گرفته است. این وعده غذایی که از معروف ترین غذاهای هندی به شمار می رود در کشور پاکستان و همچنین در شمال هندوستان بسیار مورد استقبال است. نکته قابل توجه این غذا این است که یک وعده از آن به راحتی قابل تبدیل به دو یا سه وعده غذایی برای جمع های بزرگ خواهد بود. پیشنهاد می شود برای اینکه بتوانید از این غذا نهایت لذت را ببرید یک سالاد سبز به آن اضافه کرده تا رضایت کافی شما را جلب نماید.
نان هندی | Naan
در ادامه معرفی خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای هندی جا دارد به نان سنتی هندی هم اشاره کنیم که معمولا در کنار اکثر غذاهای هندی سرو می شود. هندی ها غذاهایشان را تقریبا مثل ما یا با برنج می خورند یا با نان. نان که در زبان هندی هم به همین صورت تلفظ می شود نوعی نان سنتی نازک و ترد و برشته است و در کنار معروف ترین غذاهای هندی مثل چیکن تندوری و غذاهای گیاهی و گوشتی سرو می شود. اگرچه نان در روش سنتی باید در تنور پخته شود، اما امروزه آن را داخل فر می پزند و آماده می کنند. ترکیبات این نان بسیار ساده است و بسیاری از خانواده های هندی خودشان در منزل این نان را آماده می کنند.
منبع:پارس ناز
منبع:برترین ها
ارسال دیدگاه