مرغ شکم پر نمکی خوشمزه با طعم بی نظیر+طرز تهیه

سه شنبه، ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ آشپزی
مرغ شکم پر نمکی

 مرغ نمکی که شور نیست

در بخش اشپزی دایان طرز تهیه مرغ بریان بسیار خوشمزه‌ای را با یک کیلو نمک به شما آموزش می دهیم.شاید این مرغ یکی از خوشمزه‌ترین مرغ‌هایی باشد که با این روش پخته می‌شود. خوش‌طعم، آبدار، مغز پخت با عطر و بوی مرغ بریان و بدون ذره‌ای نمک اضافه‌ای در مزه آن.علاوه بر خوشمزگی و متفاوت و بی‌نظیر بودن طعم، این مرغ پخت  یسیار ساده‌ای  دارد و  البته غذایی مناسب برای گردش‌های فامیلی و دورهمی‌های خارج از منزل هم هست، 

مواد لازم برای تهیه مرغ نمکی

مرغ متوسط  با پوست یک عدد

نمک یک بسته

فلفل سیاه و فلفل قرمزو زعفران و آبلیمو به میران لازم

ییاز ۲ عدد

سیر  یک بوته

به میزان لازم سبزیجات معطر

 

طرز تهیه مرغ شکم پر نمکی

 با شنیدن  مرغ بریان نمکی، یاد رژیم غذایی کم نمک‌تان نیفتید. جبهه نگیرید و ادامه مطلب را بخوانید. این مرغ با وجود اینکه در نمک پخته می‌شود، اصلاً شور نیست و ذره‌ای از آن نمک زیاد را به خود جذب نمی‌کند.شاید مقداری از پوست آن به واسطه ترکیب چربی و آبی که در حین پخت از آن خارج می‌شود، به نمک‌ها بچسبد اما خود مرغ، انگار در حرارت مستقیم بریان شده باشد، مغزپخت و طلایی رنگ خواهد شد.
*
برای پخت مرغ به روش نمکی، به یک مرغ متوسط با پوست تمیز و سالم نیاز دارید. علاوه بر آن حدود یک کیلو نمک و مقداری ادویه جات خوش عطر. می‌توانید مرغ را قبل از پخت در مخلوطی از آبلیمو و زعفران و فلفل سیاه و قرمز بخوابانید تا طعم دار شود پوست و داخل شکم مرغ را به ادویه‌های خوش عطر مثل زعفران و فلفل‌سیاه و قرمز آغشته ‌کنید. در صورت تمایل از آویشن هم می ‌توان استفاده کرد.و چند ساعت اجازه دهید تا طعم دار شود و شکم مرغ رابا پیاز نصف شده و یگ بوته سیرو سبزیجات معطر پر کنید  .و با خلال دندان شکم مرغ را ببندید .و مرغ را با دستمال خشک کنید .

قابلمه‌ای قدری بزرگ‌تر از حجم مرغ را در نظر گرفته، آن را شسته، تمیز و خشک ‌کنید. ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر از کف قابلمه را پر از نمک کنید مرغ مورد نظر را روی نمک‌ها گذاشته و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. اگر در فضایی خارج از چاردیواری آپارتمان هستید و از زغال یا چوب برای شعله استفاده می‌کنید،  در قابلمه را گذاشته دقت کنید که شعله زیر قابلمه یکدست و ملایم باشد.
برای پخت کامل مرغ حدود  یک ساعت و نیم زمان لازم است. اگر در منزل هستید که دم‌کنی  روی قابلمه بگذارید و ذر مدت زمان یک ساعت  و نیم  به هیچ وجه دمکنی را بر ندارید  چون مرغ آب میاندازد   و اگر در دل طبیعت به آشپزی مشغولید، از همان شعله‌ها و زغال‌های زیر قابلمه برای حرارت‌دهی بالای قابلمه هم استفاده کنید
پس از پایان پخت، می‌بینید که نمک‌های زیر مرغ، به خاطر جذب روغن و آب موجود در مرغ   سفت شده و دیگر قابل استفاده است و مرغ شما طعم بی نظیری دارد.
*
 نکته

اگر می‌خواهید از فضای باقی مانده بین مرغ و دیواره‌های قابلمه که با نمک پوشانده شده استفاده کنید، همچنین مرغ‌تان را با سیب زمینی تنوری میل کنید، کافی است تعدادی سیب‌زمینی متوسط و یکدست انتخاب کنید. آن‌ها را شسته، خشک کرده، با مقداری روغن چرب کرده و با یک چنگال سوراخ کنید. هنگام قرار دادن مرغ در قابلمه، سیب زمینی‌ها را در فضاهای باقی مانده و روی نمک‌ها بگذارید. در طی مدت فرآیند پختِ مرغ، سیب‌زمینی کبابی با پوست خواهید داشت که تمام املاح و ویتامین‌های آن در داخلش حفظ شده است. سیب زمینی‌ها را  پس از سرد شدن می‌توان پوست گرفت و در انواع سالادها و غذاها و یا در کنار همین مرغ مصرف کرد. با این روش ماهی و بلدرچین نیز متوان تهیه کرد

 

ایشلی کوکه(نان مغز دار )،نان خوشمزه تبریز

طرزتهیه آش سبزی شیرازی

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا