مراکش، گوهر پنهان آفریقا را با نگاهی دیگر ببینید
مراکش، یک کشور مسلماننشین در شمال آفریقاست که دارای آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری بسیاری است. شهر مراکش، مرکز جذابیتهای عجیب شمال آفریقاست و در آن سنت و مدرنیته به هم ترکیب شدهاند. شهر مراکش به مرکزی برای خرید ارزان و چانه زدن شهرت دارد و برای علاقمندان به تاریخ، موزههای متعدد و آثار تاریخی جاذبههای گردشگری مهمی هستند. منطقهی اطلس بلند نیز برای ماجراجویی در این شهر مناسب است و از زیبایی کوهها لذت برد.
بازارهای شهر قدیمی (سوقهای مدینه)
بهترین جاذبه شهر برای بسیاری از بازدیدکنندگان، محلههای پرپیچوخم مدینه (مرکز شهر قدیمی) هستند. در این محله، کوچههای تنگ و باریک، شهر را با رنگها، بوها و صداها پر میکنند. با پیادهروی در این کوچهها و بازارها، فرصتهای خرید فراوانی برای شما پیش میآید. برای خرید خوبی، بازار Babouche (بازار کفش)، بازار Chouari (نجاری)، بازار El-Attarine (عطر و ادویه) و بازار Cherratine (چرم) را از دست ندهید. در انتهای خیابان Bab Debbagh، در سمت غربی بازار اصلی، دباغخانههای مراکش را میتوانید پیدا کنید که در آنها هنوز پوست حیوانات با روشهای قدیمی پاک شده و پیرایش میشود.
Djemaa El Fna
مربع جامع Djemaa El Fna، در ورودی شهر قدیمی، مرکز زندگی در مراکش است. در این مربع بزرگ، شما با فروشندگان اشیای کهنه و قدیمی، نوازندهها، قصهگوها، پیشگوها و مارگیرها آشنا میشوید که به نظر میرسد هرگز از کار خود استراحت نمیکنند. اینجا طیف کاملی از زندگی مراکشیها را در برابر چشمان شما به نمایش میگذارد. اگر از شلوغی و سر و صدا خسته شدید، میتوانید به یکی از کافهها یا رستورانهایی که در پشت بامها واقع شدهاند، پناه ببرید و این جشن و شلوغی را از بالا نظاره کنید.
مسجد کوتوبیا (Koutoubia)
مسجد کوتوبیا، با منارهی ۷۰ متریاش، مشهورترین جاذبهی دیدنی مراکش است که از هر سمت، از فاصلهی چند کیلومتری قابل مشاهده است. افسانهی محلی مراکشی میگوید که زمانی که این مسجد ساخته شد، موذن این مسجد باید کور میبود، چون ارتفاع بسیار زیاد منارههای آن باعث شده بود که از آن ارتفاع، حرمسرای حاکم دیده شود. این مسجد در سال ۱۱۶۲ توسط المحاد معمار ساخته شد و یکی از بزرگترین دستاوردهای او بود. با اینحال، کسانی که مسلمان نیستند، اجازهی ورود به داخل مسجد و جایی که نماز برگزار میشود را ندارند.
مدرسه بن یوسف
سلسلهی سعدیان در سال ۱۵۶۵ میلادی مدرسهی بن یوسف را بنا کرد. این مدرسه، که به عنوان مرکز آموزش علوم دینی شناخته میشد، بزرگترین دانشگاه الهیات در مراکش بود. کلاسهای این مدرسه و اتاقهایی که حدود ۹۰۰ دانشجو در آن زمان درس میخواندند، در دورتادور یک حیاط داخلی کوچک، با سبک معماری اسلامی ساخته شده بودند. در سراسر ساختمان و بخش داخلی آن، کاشیکاریهای زیبای مراکشی، سقفی از چکنده سنگ و کتیبههایی به خط کوفی قرار داشتند. تمامی این عناصر با هم ترکیب شده بودند تا مدرسه بن یوسف را به یکی از جاذبههای گردشگری زیباترین قسمت شهر قدیمی مراکش تبدیل کنند.
مقبره های سعدیان
قبرستانی که قدمت آن به قرن ۱۶ میلادی میرسد، ۶۶ تن از اعضای خاندان سعدیان را در دل خود جای داده است؛ این خاندان از سال ۱۵۲۴ تا ۱۶۶۸ میلادی بر مراکش حکومت میکردند. این مقبرهها متعلق به حاکم المنصور، جانشینان او و نزدیکترین اعضای خانوادهی آنها است. مقبرهها در میان باغی پر از درخت قرار دارند. مقبره اصلی، جایی که ملا یزید در آن به خاک سپرده شده است، یک محراب بسیاز زیبا هم دارد.
کاخ باهیا
این کاخ باشکوه در قرن ۱۹ میلادی به عنوان محل اقامت وزیر اعظم بو احمد (که به سلطان مولا الحسن اول خدمت میکرد) ساخته شد. تزئینات داخلی این کاخ بسیار چشمنواز بوده و از کاشیکاریهای مخصوص مراکشی، سقفهای نقاشیشده و تزئینات ساختهشده از آهن استفاده شده است و نشان از زندگی مجلل افرادی دارد که مورد توجه و مرحمت سلطان بودند. این کاخ توسط باغهای باشکوه و زیبا، با گلها و درختان انبوه احاطه شده است.
موزه هنرها و صنایع دستی مراکشی دار سی سعید
وزیر سی سعید یک کاخ قدیمی و زیبا را ساخت که در آن مجموعهای از جواهرات بربر کارشده روی نقره، چراغهای نفتی تارودانت، صنایع دستی سفالی، چرمدوزی و سنگ مرمر به نمایش گذاشته شده است. در این مکان، فرشهای مراکشی و مجموعهای شگفتانگیز از قابهای در و پنجرههای سنتی مراکشی نیز وجود دارد که بر سبک معماری سنتی این کشور تاکید میکند. برای علاقهمندان به تکامل هنر در شمال آفریقا، این مکان یک جایگاه مناسب برای لذت بردن از دیدن آثار هنری و مجموعههای آن است.
در نزدیکی دار سی سعید، خانهی تیسکیوین (Maison Tiskiwine) قرار دارد که مجموعهای فوقالعاده از لباسها، جواهرات، سلاح، آلات موسیقی، منسوجات و لوازم منزل (با تاکید بر فرهنگ صحرای آفریقا) را در بر دارد. این مجموعه توسط مورخ هنر هلندی به نام “برت فلینت” جمعآوری شده است.
موزه مراکش
موزهی مراکش مجموعهای گلچین دارد کهدر آن از هنرهای معاصر تا کتیبههای قرآنی با کار سرامیک محلی، منسوجات و سکههای مراکشی به نمایش گذاشته شده است. «Dar Me’nebhi» در اوایل قرن ۲۰ ساخته شده است و زمانی، خانهی یکی از وزرای دولت مراکش بود. معماری این بنا ترکیب هماهنگی از سبک آفریقای شمالی با عناصر پرتغالی است. از ویژگیهای برجستهی این بنا میتوان به حیاط مرکزی بسیار زیبای آن اشاره کرد که لوستری زیبا در وسط آن دیده میشود.
ارسال دیدگاه