مانی پلو یک غذای سنتی و محبوب از سمنان است که به عنوان نذری نیز تهیه میشود. این غذا با طعم و عطر خاص خود و ته چین مجزای خود، تجربهای لذیذ برای هر وعده غذایی فراهم میآورد. در این مطلب، طرز تهیه مانی پلو دامغانی با گوشت تکه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه مانی پلو دامغانی با گوشت تکه
- برنج: 3 لیوان
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- لپه: یک لیوان
- کشمش پلویی: 250 گرم
- زرشک: 75 گرم
- گوشت گوسفند خرد شده: 300 گرم
- رشته پلویی: 200 گرم
- پیاز داغ: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
- زیره سیاه: یک قاشق چای خوری (به دلخواه)
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
- برای تهیه مانی پلو ابتدا برنج مرغوب را 1 تا 2 ساعت با آب و نمک خیس کنید.
- لپه را نیز 1 ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و سپس بپزید اما نباید لپه زیاد پخته شود و در حد نیم پز شدن کافی است.
- میتوانید قبل از پختن گوشت آن را کمی با مواد دلخواه مزهدار کنید و سپس بپزید.
- درون یک قابلمهی مناسب یک تا دو قاشق روغن بریزید و روی شعله گاز قرار دهید و گوشت خرد شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید تفت بخورد.
- سپس، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و دوباره گوشت را با ادویهها تفت دهید و دو لیوان آب به گوشت اضافه کنید.
- برنج را در آب جوش بریزید و چند دقیقه به کشیدن برنج مانده، رشته پلویی و لپه را اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش برنج را آبکش کنید.
- در قابلمهی مناسب دم دادن برنج کمی روغن بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید.
- در کاسهای ماست و زعفران دم کرده و زردهٔ تخممرغ و مقداری گلاب را خوب هم بزنید و سپس یک تا دو کفگیر از برنج آبکش شده اضافه کنید و مخلوط کنید.
- کشمش و زرشک را جداگانه با کمی روغن سرخ کنید و مقداری را برای تزیین کنار بگذارید.
- بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده بریزید و برنج را در دیس بکشید و لابهلاء برای تزیین، مخلوط کشمش و زرشک را بگذارید.
مانی پلو دامغانی شما آماده است! میتوانید گوشتهای پخته شده را روی برنج قرار دهید و میل کنید.
ارسال دیدگاه