طرز تهیه مانی پلو سمنانی خوشمزه و مجلسی

دوشنبه 25 فروردین 1404 آشپزی
۱۷۲۲۰۵ 2

مانی پلو یکی از غذاهای سنتی دلپذیر شهر دامغان در استان سمنان است. این پلوی خوشمزه با رنگ و عطر بی‌نظیرش، واقعاً وسوسه‌انگیز است. در تهیه مانی پلو از لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش استفاده می‌شود و معمولاً با گوشت یا مرغ تفت داده شده سرو می‌شود. شما می‌توانید با اضافه کردن خلال بادام به جای کشمش، طعم متفاوتی به این غذا بدهید. این پلوی خوشمزه معمولاً همراه با ته دیگ چرب و نرم و ماست یا سالاد عالی می‌شود.

مواد لازم برای تهیه مانی پلو سمنانی

  • برنج 3 پیمانه
  • لپه 1 پیمانه
  • زرشک 100 گرم
  • کشمش پلویی 200 گرم
  • رشته پلویی 200 گرم
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • گوشت خورشتی 300 گرم
  • زعفران دم کرده 1/4 پیمانه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • آب به میزان لازم

مواد لازم برای ته دیگ:

  • برنج پخته 1 پیمانه
  • ماست چکیده 2 قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
  • کره برای چرب کردن کف قابلمه

طرز تهیه مانی پلو دامغانی سمنانی

پیاز را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن در تابه تفت بدهید تا طلایی شود. سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و با ادویه‌ها تفت دهید. پس از این که رنگ گوشت تغییر کرد، مقدار لازم آب اضافه کنید و بگذارید بپزد. لپه را که از قبل خیسانده‌اید، جداگانه بپزید و تفت دهید. در قابلمه‌ای آب جوش کنید و برنج را اضافه کنید. در آخر، مواد ته دیگ را آماده کرده و با برنج دم کنید.

نکته‌ها:

می‌توانید در صورت تمایل، مقداری زیره سیاه به برنج دم‌کن اضافه کنید.

۰۸۵۲۳۲

طرز تهیه خلال پلو سمنانی خوشمزه و مقوی

4ab84052 b352 4465 829a 5abe71f0cea9

طرز تهیه خورش چرتمه; لذتی از سمنان

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا