مانی پلو دامغانی سمنانی
- مانی پلو از غذای سنتی شهر دامغان در استان سمنان است. این پلوی فوق العاده لذیذ رنگ و آب زیادی دارد و بسیار وسوسه برانگیز است. در تهیه مانی پلو از لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش استفاده میشود. معمولاً همراه این غذا گوشت یا گاهی مرغ تفت داده شده با پیاز استفاده میشود. شما میتوانید ترکیبات این پلوی خوشمزه را به سلیقه خود کمی تغییر دهید. مثلاً میتوانید کشمش را حذف و مقداری خلال بادام اضافه کنید. مانی پلو همراه با ته دیگ چرب و نرم و ماست یا سالاد عالی میشود.
مواد لازم برای تهیه مانی پلو سمنانی
- برنج 3 پیمانه
- لپه 1 پیمانه
- زرشک 100 گرم
- کشمش پلویی 200 گرم
- رشته پلویی 200 گرم
- پیاز 1 عدد بزرگ
- گوشت خورشتی 300 گرم
- زعفران دم کرده 1/4 پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- آب به میزان لازم
مواد لازم برای ته دیگ:
- برنج پخته 1 پیمانه
- ماست چکیده 2 قاشق غذاخوری
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
- کره برای چرب کردن کف قابلمه
طرز تهیه مانی پلو دامغانی سمنانی
■ پیاز را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن در تابه تفت بدهید تا خوب سرخ شود. وقتی شروع به طلایی شدن کرد کمی زردچوبه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدهید تا ترد و طلایی تیره شود. سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت بدهید تا رنگ آن تغییر کند . کمی زردچوبه، نمک و فلفل هم به گوشت اضافه کنید. پس از یکی دو دقیقه تفت دادن، 2 پیمانه آب بریزید و درب تابه را بگذارید تا گوشت کامل پخته شود.و آب جمع شود.
■ لپه را که از قبل حداقل دو ساعت خیسانده و آبش را چند بار عوض کرده اید همراه با دو پیمانه آب و قدری نمک بپزید و با پیاز داغ تفت دهید و برای تزیین پلو کنار بگذارید
■ یک قابلمه را تا 2/3 آب کنید و بگذارید بجوشد. برنج شسته شده را در آب جوش بریزید. 3-4 دقیقه قبل از پخت کامل برنج رشته و لپه پخته و آبکش شده را به آن اضافه کنید. بعد از این که مواد دو سه دقیقه دیگر روی حرارت ماندند آنها را آبکش کنید.
■ کشمش و زرشک را جداگانه با کمی روغن تفت بدهید. برنج دم کشیده را با زعفران مخلوط کنید و موقع کشیدن لا به لای آن زرشک و کشمش بریزید و مقداری را برای تزیین کنار بگذارید. در آخر روی پلو را با مخلوط گوشت و پیاز داغ، لپه ، کشمش و زرشک تزیین کنید.
نکته ها:
در صورت تمایل میتوانید موقع دم کردن برنج 1 قاشق چایخوری زیره سیاه روی آن بریزید.
ارسال دیدگاه