فهرست مطالب:
ماش پلو
ماش پلو جزء غذاهای سنتی خوشمزه است و به روشهای مختلف تهیه می شود . در این بخش با طرز تهیه ماش پلوی خوشمزه با مرغ با ما همراه باشید . در بخش آشپزی دایان طرز تهیه عدس پلو با مرغ . پلوی لیموزین و رب پلوی شیرازی را ببینید .
مواد لازم برای تهیه ماش پلو
برای ۲ نفر
- ماش : 3/4 پیمانه
- برنج :۲ پیمانه
- سینه ی مرغ : ۱ عدد
- هویج :۲ عدد
- کشمش :۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده :۱ قاشق غذاخوری
- کره: ۲۰ گرم
- آبغوره :۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه :به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن :به مقدار کافی
طرز تهیه ماش پلو با مرغ
- برای تهیه ماش پلو با مرغ ابتدا برنج را برای 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید .
- ماش را هم در کاسه ای 10 دقیقه در آب خیس کنید ،سپس ماش را آبکش کرده و در قابلمه ریخته و آب به آن اضافه کرده و روی شعله قرار داده تا ماش بپزد مواظب باشید ماش له نشود. بعد از پخت آبکش کرده و کنار بگذارید.
- مرغ را به صورت نواری برش زده و روی آن نمک، فلفل و زردچوبه پاشیده.مقداری زعفران را که از قبل دم کرده اید را به همراه روغن زیتون روی مرغ ریخته و خوب آن را مزه دار کنید. سپس در ماهی تابه مقداری روغن ریخته و مرغ ها نواری شده را با حرارت بالا به خوبی تفت دهید زعفران و آبغوره را اضافه کنید.(دقت داشته باشید که به دلخواه میتوانید در این قسمت مرغ را در قابلمه ای آب پز نموده و سپس آن را ریش ریش نمایید.)به طوری که مرغ آبدار باقی بماند و خشک نشود . مرغ تفت داده شده را کنار بگذارید.
- هویج هارا خوب شسته و رنده نمایید. تابه ای را روی شعله قرار داده و مقداری روغن در آن ریخته و هویج های رنده شده رابه همراه زعفران خوب تفت دهید و کنار بگذارید.
- پیازهای خلالی شده را روی حرارت کاملا سرخ نماییدتا طلایی شود .
- کشمش را نیز با حرارت بالا برای چند لحظه سرخ کنید .
- دو پیمانه برنج خیس خورده را در قابلمه ای ریخته و به همراه مقداری نمک و آب آن را بپزید. پس از آبکش کردن، ماش پخته شده را به برنج آبکش اضافه نمایید و به آرامی هم بزنید تا با هم مخلوط شده و یکدست شود
- حال به دلخواه می توانید ماش پلو را دم کنید و هنگام سرو با مواد بالا تزیین کنید یا مواد را لابه لای برنج گذاشته و برنج را دم کنید
- در این مرحله کف قابلمه برنج را با کمی روغن چرب نموده، سیب زمینی های ورقه شده را با زعفران و نمک مخلوط کرده و به ترتیب در کف قابلمه قرار دهید. حالا مخلوط ماش و برنج را روی ته دیگ بریزید.
- پس از اینکه برنج را در قابلمه ریختید، روی آن را با نصف استکان از ترکیب آب، زعفران و کره پوشانده و دم کنید به مدت 30 تا 40 دقیقه .
- ماش پلوی دم کشیده را در دیس سرو کشیده و روی آن را با مخلوط مرغ به همراه پیاز داغ و کشمش و هویج تزئین نمایید.
نوش جان
ارسال دیدگاه