قیمه نثار/طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و اصیل

یکشنبه 3 اسفند 1399 آشپزی
Gimeh nesar

فهرست مطالب:

1-مواد لازم برای تهیه قیمه نثار:

2-طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوینی

قیمه نثار

قیمه در شهرهای مختلف به روشهای مختلف پخته می شود . قیمه جزء غذاهای سنتی و مجلسی  است و برای مهمانی ها و نذری معمولا قیمه تهیه می کنند . برای قیمه نثار خوشمزه و مجلسی قزوین باید موادی ازجمله گوشت گوسفندی بدون استخوان، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک داشته باشید و این مواد به‌صورت تزئینی  استفاده می کنند. در بخش آشپزی دایان طرز تهیه قیمه شاه عباسی و قیمه بیچاق اردبیلی و قورمه به شیرازی و خورش کرفس خوشمزه با مرغ   را مشاهده کنید.

قیمه نثار

قیمه نثار

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار:

برای 6 نفر

  1. گوشت راسته گوسفندی : ۵۰۰ گرم
  2. رب گوجه‌فرنگی :۱ قاشق غذاخوری
  3. پیاز: ۲ عدد
  4. برنج: ۶ پیمانه
  5. خلال بادام :۱ قاشق غذاخوری
  6. خلال پسته : ۱قاشق غذاخوری
  7. خلال پوست پرتقال :۱ قاشق غذاخوری
  8. زرشک :۲ قاشق غذاخوری
  9. هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک :به میزان کافی
  10. گلاب :۱ قاشق غذاخوری
  11. زعفران دم کشیده:یک قاشق غذاخوری
  12. شکر :۱ قاشق غذاخوری
  13. روغن یا کره : به میزان کافی

طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوینی

برای تهیه قیمه نثار خوشمزه و اصیل سعی کنید از گوشت مرغوب و تازه  استفاده کنید که تاثیر زیادی در طعم خورش دارد .

  • برای شروع پخت ابتدا پیازها رو نگینی خرد کنید. سپس در  قابلمه‌مناسب روغن ریخته روی شعله قرار دهید و پیاز را اضافه کنید و اجازه دهید تفت بخورد و کاملا طلایی شود.
  • در مرحله بعدی گوشت‌های خردشده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کمی رنگ گوشت عوض شود.
  • 1 قاشق غذا خوری رب گوجه‌فرنگی را به گوشت اضافه کنید وکاملاً با گوشت‌ تفت دهیدتا رنگ رب گوجه باز شود تا خورش خوش رنگی  داشته باشید.ادویه ها را نیز به مواد اضافه کنید و همراه رب گوجه فرنگی تفت دهید ( دارچین و فلفل و زردچوبه و کمی هل ).
  • آب جوش به‌اندازه ای که روی گوشت‌ها رابپوشونه اضافه کنید و وقتی به جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد و آخر پخت به آن نمک و زعفران و کمی گلاب اضافه کنید.
  • تا گوشت می پزد برنج  که به مدت 3 تا 4 ساعت خیس کردید را دم کنید.
  • خلال بادام و پسته   را  1-2 ساعت خیس کنید و سپس آبکش کرده و  خلالها را در یک ماهی‌تابه با زرشک تفت دهید . اگر از کره استفاده می کنید روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره نسوزد.
  • خلال پوست پرتقال را چند بار جوشانده  و آبکش کنید تا تلخی آن گرفته شود  خلال پوست نارنج یا پرتقال را داخل ماهی‌تابه تفت دهید و مقداری از آن را به خورش اضافه کنید. مقداری از آن را برای تریین برنج نگه دارید .
  • وقتی خورش پخت وآب خورش جمع شد نوبت سرو و تزیین غذا است .
  •  نصف برنج دم شده را داخل دیس بریزید و خورشت آماده را روی برنج ریخته و دوباره برنج و یک طبقه دیگر خورشت بریزین. سپس  برنج را با آب زعفران مخلوط کنید  کنید و روی خورشت بریزید. خلال‌های آماده رو با مقداری برنج مخلوط کنید و  روی طبقه آخر برنج بریزید و  یا مثل عکس جدا جدا تفت دهید و برنج را با آنها تزیین کنید.

 

فلفل پلو با مرغ

فلفل پلو / طرز تهیه فلفل پلو خوش عطر با فیله مرغ

nan hendi

نان هندی/ طرز تهیه نان هندی خوشمزه با گشنیز و سیر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا