قهوه یزدی یا قهوه عزاداری به روش اصیل+ طرز تهیه

یکشنبه، ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ آشپزی

قهوه یزدی 

قهوه یزدی که نوعی روش سنتی در تهیه این نوشیدنی است، به علت استفاده از هل، گلاب و نبات در مراحل تهیه آن و همچنین مدت زمان طولانی پخت و دم کردن این نوشیدنی، دارای طعمی دلچسب و متفاوت با قهوه معمولی است که این طعم  با مذاق سازمان میراث فرهنگی نیز سازگار شد و زمینه ثبت ملی قهوه یزدی را در فهرست میراث ناملموس کشور فراهم ساخت.

قهوه، از نوشیدنی‌های رایج در اکثر کشورهای جهان است که از دانه‌های بو داده و آسیاب‌شده گیاه قهوه به دست می‌آید، فراوری و دم کردن این ماده غذایی در مناطق مختلف جهان تفاوت‌هایی دارد و در ایران نیز قهوه‌ به روش‌های مختلف برای مصرف آماده می شود و قهوه یزدی به دلیل استفاده از هل و گلاب و نبات در تهیه آن طعمی متفاوت با دیگر مناطق ایران دارد.

با توجه به اسناد و مدارک شفاهی موجود، قدمت تهیه قهوه یزدی به دوره قاجار بازمی‌گردد، مردمان کویر مرکزی ایران، طعم تلخ این نوشیدنی غیربومی را بومی سازی و با ذائقه و میل خود سازگار ساخته‌ و روش خاصی را در تهیه و فراوری آن در پیش گرفته‌اند.

قهوه یزدی

قهوه یزدی به دلیل نوع پخت طولانی و مواد اولیه مصرفی با طبع یزدی‌ها سازگار است و استفاده آن در مراسم سوم درگذشتگان در طول سالیان دراز به شکل یک سنت درآمده و بخشی از فرهنگ مردم یزد محسوب می‌شود.

 

طرز تهیه قهوه یزدی (قهوه عزاداری)

طرز تهیه قهوه یزدی بسیار ساده می باشد این نوع قهوه یکی از انواع قهوه های خوشمزه است که در مراسم عزاداری طرفداران زیادی را به خود جذب می کند.قهوه یزدی یا قهوه عزاداری یکی از انواع قهوه های بسیار خوشمزه می باشد، این نوع قهوه بسیار غلیظ می باشد، در ادامه مطلب به شما عزیزان نحوه ساخت قهوه یزدی را آموزش خواهیم داد.در مطالب قبلی به شما عزیزان طرز تهیه قهوه تخم مرغی ،  را آموزش دادیم در این مقاله شما را با نحوه تهیه قهوه یزدی آشنا خواهیم کرد.

قهوه یزدی

مواد لازم جهت تهیه قهوه یزدی

  • پودر قهوه
  • شکر
  • آب
  • هل
  • گلاب

در روش تهیه قهوه یزدی ابتدا پودر قهوه را کمی تفت دهید ( البته اگر از نوع تفت داده بود که هیچ) حالا به ازای هر پیمانه قهوه سه پیمانه شکر و مقداری آب به آن اضافه کنید.حالا آن ها را با هم ترکیب کنید و داخل کتری های بزرگ یا دیگ های مسی کوچک روی حرارت قرار دهید تا قهوه شروع به جوشیدن کند.

در این مرحله از ساخت قهوه یزدی حالا اجازه دهید بر روی حرارت کم به مدت چهل دقیقه تا یک ساعت قل بزند یا بجوشد.حالا به آن کمی گلاب، هل، دارچین و نبات اضافه کنید و بعد از یک ساعت قل زدن به مدت ۶ تا هشت ساعت اجازه دهید که قهوه تان دم بکشد حالا می توانید آن را میل نمایید نوش جان.

نکات

  1. هل، گلاب، دارچین و نبات علاوه بر خوش طعم قهوه طبع آن را گرم می کند.
  2. یزدی ها به منظور سرو این نوع قهوه از فنجان های کوچکی استفاده می کنند.

مربای و مارمالاد انجیر خوشمزه + طرز تهیه

خورش ماست اصفهانی خوشمزه +طرز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا