طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل (قره حلوا) یک دسر مقوی خوشمزه

یکشنبه 19 بهمن 1399 آشپزی
حلوا سیاه اردبیل

حلوا سیاه اردبیل

جوانه گندم اصلیترین ماده در تهیه قره حلوا (حلوای سیاه) اردبیل است که بیشترین تاثیر را در خواص حلواسیاه دارد.

مواد لازم جهت تهیه قره حلوا برای 4 نفر

  • آرد نان سنگک : 4 پیمانه
  • آرد جوانه گندم : 1 پیمانه
  • آب : 1 پیمانه
  • گلاب:مقداری
  • زعفران:مقداری
  • کره یا مارگارین
  • روغن حیوانی  : 180 گرم
  • ادویه مخصوص : 1 قاشق سوپ خوری
  • پودر گردو : 100 گرم
  • پودر نارگیل 50 گرم
  • پودر کنجد : 50 گرم
  • شیره انگور : نیم لیتر
  • خلال پسته : 1 قاشق سوپ خوری

 

https://rasekhoon.net/userfiles/Article/1390/11/198481.JPG

بیشتر بخوانیم :خواص فوق العاده حلوا سیاه (قره حلوا)اردبیل

طرز تهیه قره حلوا

 

  • آرد ها را مخلوط کرده  ۲ بار الک کنید سپس داخل ظرفی بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.
  • آرد را انقدر تفت دهید تا رنگ ارد کرم شود. بسیار مراقب باشید ارد شما ته نگیرد ( با قاشق مرتب ارد را هم بزنید )
  • پس از انکه رنگ ارد کرم شد روغن داغ را به ارد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.
  • حرارت را کم کنید و شیره داغ ( که طرز تهیه آن را در پایین آورده ایم ) را اضافه کنید .
  • پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و به روغن بیفتد.
  • سپس حلوا را داغ درون ظرف بریزید و با پسته ، پودر نارگیل و … تزئین کنید.

 

https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1393/11/2/2902344_656.jpg

 

روش تهیه شیره ی حلوا سیاه اردبیل

  • برای تهیه شیره حلوا باید شکر ، آب ، گلاب ، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد ، روغن را نیز داخل قابلمه ای بریزید تا گرم شود .

 

نکته های آخر برای تهیه حلوا سیاه اردبیل

  • بهترین آرد برای حلوا آرد نان و بخصوص آرد سنگک میباشد ؛ میتوانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو ( نان بستنی ) نیز سرو کنید .
  • برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن بصورت شیرینی برش بزنید.
  • اگر در زمان درست کردن حلوا درون مخلوط  ارد و روغن گلوله های ریزی مشاهده کردید با رد کردن ارد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد
  • میتوانید قبل از اضافه کردن ارد به روغن یک بار ارد را الک کنید تا این مشکل بوجود نیاید .
  • برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن ارد به روغن بریزید ، طعم کاکائو درون حلوا مشخص نیست !
حلوای سیاه اردبیل

حلوای سیاه اردبیل

مجله آشپزی دایان

nan ach ma

نان آچما/ طرز تهیه نان آچمای خوشمزه ترکی

sambose morghe

سمبوسه مرغ/ طرز تهیه سمبوسه مرغ خوشمزه و ساده

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi