
جوانه گندم اصلیترین ماده در تهیه قره حلوا (حلوای سیاه) اردبیل است که بیشترین تاثیر را در خواص حلواسیاه دارد.
مواد لازم جهت تهیه قره حلوا برای 4 نفر
- آرد نان سنگک : 4 پیمانه
- آرد جوانه گندم : 1 پیمانه
- آب : 1 پیمانه
- گلاب:مقداری
- زعفران:مقداری
- کره یا مارگارین
- روغن حیوانی : 180 گرم
- ادویه مخصوص : 1 قاشق سوپ خوری
- پودر گردو : 100 گرم
- پودر نارگیل 50 گرم
- پودر کنجد : 50 گرم
- شیره انگور : نیم لیتر
- خلال پسته : 1 قاشق سوپ خوری
- بیشتر بخوانیم :خواص فوق العاده حلوا سیاه (قره حلوا)اردبیل
- طرز تهیه قره حلوا
- آرد ها را مخلوط کرده ۲ بار الک کنید سپس داخل ظرفی بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.
- آرد را انقدر تفت دهید تا رنگ ارد کرم شود. بسیار مراقب باشید ارد شما ته نگیرد ( با قاشق مرتب ارد را هم بزنید )
- پس از انکه رنگ ارد کرم شد روغن داغ را به ارد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.
- حرارت را کم کنید و شیره داغ ( که طرز تهیه آن را در پایین آورده ایم ) را اضافه کنید .
- پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و به روغن بیفتد.
- سپس حلوا را داغ درون ظرف بریزید و با پسته ، پودر نارگیل و … تزئین کنید.
روش تهیه شیره ی حلوا سیاه
- برای تهیه شیره حلوا باید شکر ، آب ، گلاب ، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد ، روغن را نیز داخل قابلمه ای بریزید تا گرم شود .
نکته های آخر برای تهیه حلوا سیاه
- بهترین آرد برای حلوا آرد نان و بخصوص آرد سنگک میباشد ؛ میتوانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو ( نان بستنی ) نیز سرو کنید .
- برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن بصورت شیرینی برش بزنید.
- اگر در زمان درست کردن حلوا درون مخلوط ارد و روغن گلوله های ریزی مشاهده کردید با رد کردن ارد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد
- میتوانید قبل از اضافه کردن ارد به روغن یک بار ارد را الک کنید تا این مشکل بوجود نیاید .
- برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن ارد به روغن بریزید ، طعم کاکائو درون حلوا مشخص نیست !
ارسال دیدگاه