بیماری نقرس که با عنوان بیماری ثروتمندان هم بین مردم شناخته میشود یکی از انواع بیماریهای ورم مفاصل است که با درد همراه است. نقرس در اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود میآید. که با تورم و درد بیشتر در انگشت شست پا، پاشنه پا، قوزک پا، زانو و آرنج ظاهر میشود.
مصرف زیاد مواد غذایی حاوی پروتئین به شدید شدن التهاب و درد ناشی از این بیماری دامن میزند. حدود ۹۵ درصد از مردان و ۵ درصد از زنان دچار نقرس میشوند. اگرچه درمانهای دارویی برای کنترل این بیماری وجود دارد اما بهتر است با تغییر شیوه زندگی به روند بهبودی نقرس کمک کنید. مصرف زیاد آب در طول روز، ایدهآل نگه داشتن وزن و عدم مصرف زیاد روغن میتواند به کاهش حملات نقرس در این بیماران کمک کند. مصرف میوه و سبزیجاتی مثل لیموترش، گیلاس، توتفرنگی، آلبالوی تازه، موز، گوجهفرنگی، کرفس، بامیه، کلم و جعفری برای این بیماران مفید است. قرص مداسین یکی از داروهای کنترلکننده بیماری نقرس است که مصرف آن میتواند التهاب و درد مفاصل را تا حدی کاهش دهد. در ادامه با این دارو و عوارضی که ممکن است داشته باشد آشنا میشویم.
قرص مداسین چیست و در چه مواردی استفاده میشود؟
قرص مداسین (Modacine) دارویی است که برای درمان و پیشگیری از حملات نقرس تجویز میشود. مکانیسم اثر این دارو مشخص نیست ولی به نظر میرسد با مهار مهاجرت گلبولهای سفید و کاهش تولید اسید لاکتیک توسط گلبولهای سفید، موجب کاهش رسوب اسید اوریک و در نتیجه کاهش تورم و درد میشود. علاوه بر درمان نقرس این دارو در آمیلوئیدوز و آرتریت بهجت و تب مدیترانهای فامیلی نیز مصرف میشود.نقرس را میتوان همانند بسیاری از بیماریهای دیگر با استفاده از طب سنتی تا حد زیادی بهبود بخشید. برای آشنایی با این روش درمانی پیشنهاد میکنیم لینک زیر را مطالعه کنید.
نامهای دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های دیگر | Colcrys , Mitigare |
موارد مصرف | نقرس آمیلوئیدوز آرتریت تب مدیترانهای فامیلی سیروز کبدی سیروز اولیه صفراوی |
عوارض | تهوع، استفراغ، اسهال، معده درد، عوارض پوستی، کهیر، درماتیت، پایین آمدن فشار خون، گیجی، ریزش مو، تکرر ادرار |
تداخل دارویی | سیکلوسپورین، نفازودون، کلاریترومایسین یا تلیتررومایسین، تتراکونازول یا کتوکونازول، اتازنایوار، دارونویر، فوزام پرنواویر، وینینوویر، لپیناویر، نلفینوویر، رتینور، یا ساکویناویر، داروهای درمان ایدز، دیگوکسین و داروهای کاهش دهنده کلسترول خون، اریترومایسین |
مقدار و نحوه مصرف قرص مداسین
میزان مصرف این دارو باید حتما توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول میزان مصرف دارو برای رفع حملات نقرس با یک میلیگرم آغاز شده و سپس هر ۲ تا ۳ ساعت ۵۰۰ میکروگرم تا زمان تسکین درد و یا بروز عوارض جانبی گوارشی تجویز میشود ولی کل دوز تجویزی نباید از ۶ میلیگرم تجاوز کند. توجه داشته باشید که قرص مداسین در افراد مسن و یا دیابتی مستعد مسمومیت، باید با دقت فراوان تجویز شود.
نکاتی که باید در ارتباط با مصرف قرص مداسین بدانید
- درباره تمام داروهایی که در حال حاضر استفاده میکنید و هر دارویی که شروع به استفاده از آن کردهاید با پزشک مشورت کنید.
- اگر مبتلا به بیماریهای کبد و کلیه هستید درباره مصرف این دارو با پزشک صحبت کنید. ممکن است ترکیبات موجود در این دارو برای شما مضر باشد.
- مصرف این دارو در بارداری اکیدا ممنوع است. این دارو جزء داروهای گروه X است و ممکن است باعث مرگ یا نقص عضو جنین گردد.
- در صورتی که شیردهی کنید، به پزشک خود بگویید. ممکن است مصرف داروی مداسین به کودک شیرخوار آسیب برساند.
- دارو را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
- مداسین را میتوان با یا بدون غذا مصرف کرد.
- حتی در صورتی که احساس بهبودی کردید مصرف داروی مداسین را قطع نکنید.
- اگر علائم شما بهبود نیافت، یا اگر بدتر شوند، با پزشک خود تماس بگیرید.
- اگر از این دارو درازمدت استفاده کنید، ممکن است نیاز به آزمایشهای پزشکی مداوم داشته باشید.
- چنانچه مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کردید و به زمان مصرف بعدی نزدیک بودید دوز فراموش شده را رها کرده و طبق برنامه مصرف دارو را ادامه دهید. هیچ گاه برای جبران نوبت فراموششده میزان دارو را در نوبت بعدی افزایش ندهید.
- هیچگاه میزان دارو را خودسرانه افزایش ندهید. مصرف بیش از حد مداسین میتواند مرگبار باشد.
- گریپ فروت و آب گریپ فروت ممکن است با مداسین ارتباط داشته باشند و منجر به عوارض جانبی ناخواسته شود. در صورت مصرف این دارو، از مصرف گریپ فروت اجتناب کنید.
- اگر با مصرف این دارو دچار علائمی نظیر تنفس سخت، تورم چهره، لبها، زبان یا گلو شدید سریعا به اورژانس مراجعه کنید. این علائم نشاندهنده حساسیت به این داروست.
- چنانچه با مصرف این دارو دچار درد عضلانی، رنگپریدگی، اسهال و استفراغ، تب و لرز، بدن درد، ضعف و خستگی و خونریزی غیرمعمول شدید به پزشک مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه