اگر در آذربایجان، شیراز و تهران هستید یا در نواحی دیگری که قارچ دنبلان کوهی میروید، حتماً چندتایی از آن را به دست آورده و به سیخ بکشید یا بر روی آتش منقل اندازید و با کمی نمک تناول فرمایید. این قارچ باستانی نه تنها طعمی عالی دارد، بلکه نماد فرهنگ و تاریخ ما نیز هست.
قارچ دنبلان کوهی
قارچ دنبلان کوهی، که فرنگیان آن را ترافل مینامند، در زیرزمین بهصورت غده میروید و در مناطق زرخیز آذربایجان و ناحیه فارس به دست میآید. این خوراکی خوشطعم در آشپزی ایرانی همیشه مورد توجه بوده است.
- مواد لازم:
- قارچ دنبلان کوهی
- نمک
- سیخ چوبی
کافی است تا قارچ دنبلان کوهی را با نمک بر روی آتش کباب کنید. در گذشته این قارچ را بهصورت قیمه و قورمه نیز استفاده میکردند، اما امروزه بهترین شیوه مصرف آن کباب کردن است.
این نعمت الهی به شدت مورد توجه سرآشپزهای فرانسوی نیز قرار دارد و قیمت آن ممکن است به هزاران دلار برسد، اما در ایران با قیمت مناسبی در دسترس است.
این قارچ با بوی خوش و طعم منحصر به فردش، میتواند سفره شما را جلوه بینظیری بخشد. پس دوستان و نزدیکان خود را دعوت کنید و از این خوراکی نادر پذیرایی کنید.
برای لذت بیشتر میتوانید تصنیف «ایران هنگام کار است» را از استاد درویش خان با صدای علیرضا قربانی گوش دهید و طعم دلپذیر این خوراکی را دوچندان کنید.
ارسال دیدگاه