قابلی پلو یا کابلی پلو جزء غذاهای اصیل و خوشمزه افغانستان است که با گوشت مرغ یا گوسفندی ویا بدون گوشت تهیه می شود . این پلو خوشمزه و معطر با روغن حیوانی طعم بینظیری دارد در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه قابلی پلو خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم :
- برنج: 2 فنجان
- 2 فنجان آب تازه جوشانده
- گوشت گوسفندی 800 گرم
- هویج : 3 عدد
- 50 گرم کشمش
- 2عدد پیاز
- 4 حبه سیر
- روغن کنجد: 3 ق غ
- روغن: 3 ق غ
- کره: 1و 1/2 ق غ
- رب گوجه فرنگی: 1 ق غ
- پودر زیره: 3 ق چ
- شکر: 3 ق چ
- پودر هل:1 ق چ
- زردچوبه: 1 ق چ
- فلفل سیاه: 1/2 ق چ
- نمک به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- خلال پسته برای تزئین: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه قابلی پلو :
- برای تهیه قابلی پلو از زعفران و ادویه های و برنج مرغوب استفاده کنید .
- زعفران را در مقداری آبجوش بریزید و دم کنید تا خوش رنگ شود.
- برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
- یک پیاز را شسته و خلالی خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلای شودسپس سیر ریز خرد شده را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید و کنار بگذارید.
- هویج ها خوب بشوید و پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنیدو شکر را به آن اضافه کنیدو اجازه دهید تا کمی کاراملی شود و کنار بگذارید
- کشمش را بشویید و در همان ماهی تابه کمی سرخ کنید مواظب باشید نسوزدو کنار بگذارید.
- گوشت بره را یا به صورت تکه بزرگ یا به قطعات کوچک تقسیم کنید و سپس بپزید. گوشت را با یک پیاز نگینی شده و روغن کنجد خوب تفت دهید ادویه و فلفل و کمی پودر زیره و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و دوباره تفت دهید سپس 2 فنجان آب جوش را به گوشت اضافه کنید و 2 ساعت اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و اگر لازم بود از زود پز استفاده کنید و اگر آب گوشت کم بو مقداری آب جوش اضافه کنیدو در آخر پخت نیمی از زعفران را به گوشت اضافه کنید.
- در این مرحله برنج را آبکش کنید.
- وقتی گوشت پخت و آب آن غلیظ شد گوشت ها را از ظرف خارج کنید و آب آن را از صافی رد کنید تا پیاز آن جدا شود
- حال در قابلمه مناسب ته دیگ انداخته و برنج ، گوشت، آب گوشت غلیظ شده و هویج و کشمش و پیاز داغ و سیر و بقیه پودر زیره و هل را لایه لایه بریزید تا مواد تمام شود.مقداری از هویج و کشمش را برای تزئین کنار بگذارید. 3 قاشق غذاخوری روغن و 2 قاشق غذاخوری آب گرم و بقه زعفران به برنج اضافه کنید و برنج را دم کنید . اجازه دهید قابلی پلو 45 دقیقه بپزید
- برای تهیه قابلی پلو مجلسی گوشترا لایه برنج نمی گذارند و در آخر روی برنج تزئین شده قرار می دهند
- کف قابلمه را در یک ظرف پر از آب سرد غوطه ور کنید تا ته دیگ، به راحتی خارج شود.
- قابلی پلو شما آماده است آن را در دیس سرو کنید و با هویج و کشمش و خلال پسته از قبل خیس شده تزئین کنید. نوش جان
ارسال دیدگاه