قابلی پلو / طرز تهیه کابلی پلو خوشمزه با گوشت و بدون گوشت

پنج‌شنبه 28 مرداد 1400 آشپزی
gably polo

قابلی پلو یا کابلی پلو جزء غذاهای اصیل  و خوشمزه افغانستان است که با گوشت مرغ یا گوسفندی ویا  بدون گوشت  تهیه می شود . این پلو خوشمزه  و معطر با روغن حیوانی طعم بینظیری دارد در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه قابلی پلو خوشمزه با ما همراه باشید.

مواد لازم :

  •  برنج: 2 فنجان
  • 2 فنجان  آب تازه جوشانده
  • گوشت گوسفندی 800 گرم
  •  هویج : 3 عدد
  • 50 گرم کشمش
  • 2عدد پیاز
  • 4 حبه سیر
  •  روغن کنجد: 3 ق غ
  •  روغن: 3 ق غ
  •  کره: 1و 1/2 ق غ
  •  رب گوجه فرنگی: 1 ق غ
  • پودر زیره: 3 ق چ
  •  شکر: 3 ق چ
  •  پودر هل:1 ق چ
  •  زردچوبه: 1  ق چ
  •  فلفل سیاه: 1/2 ق چ
  • نمک به میزان لازم
  •  زعفران به میزان لازم
  • خلال پسته برای تزئین: 1 قاشق غذاخوری
قابلی پلو

قابلی پلو

طرز تهیه قابلی پلو :

  1.  برای تهیه قابلی پلو از زعفران و ادویه های  و برنج مرغوب استفاده کنید .
  2. زعفران را در مقداری آبجوش بریزید و دم کنید تا خوش رنگ شود.
  3.  برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
  4. یک پیاز را شسته و خلالی خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلای شودسپس سیر ریز خرد شده را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید و کنار بگذارید.
  5. هویج ها خوب بشوید و پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنیدو شکر را به آن اضافه کنیدو اجازه دهید تا کمی کاراملی شود و کنار بگذارید
  6. کشمش را بشویید و در همان ماهی تابه کمی سرخ کنید مواظب باشید نسوزدو کنار بگذارید.
  7.  گوشت بره را یا به صورت تکه بزرگ یا به قطعات کوچک تقسیم کنید و سپس بپزید. گوشت را  با یک پیاز نگینی شده و روغن کنجد خوب تفت دهید  ادویه و فلفل و کمی پودر زیره و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و دوباره تفت دهید سپس  2 فنجان آب جوش را به گوشت اضافه کنید و 2 ساعت اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و اگر لازم بود از زود پز استفاده کنید  و اگر آب گوشت  کم بو مقداری آب جوش اضافه کنیدو در آخر پخت نیمی از زعفران را به گوشت اضافه کنید.
  8. در این مرحله برنج را آبکش کنید.
  9. وقتی گوشت پخت و آب آن غلیظ شد گوشت ها را از ظرف خارج کنید و آب آن را از صافی  رد کنید تا پیاز آن جدا شود
  10.  حال در قابلمه مناسب ته دیگ انداخته و برنج ، گوشت،  آب گوشت غلیظ شده و هویج و کشمش و پیاز داغ و سیر  و بقیه پودر زیره  و هل را  لایه لایه بریزید تا مواد تمام شود.مقداری از هویج و کشمش را برای  تزئین کنار بگذارید. 3 قاشق غذاخوری روغن و 2 قاشق غذاخوری آب گرم  و بقه زعفران به برنج اضافه کنید و برنج را دم کنید . اجازه دهید قابلی پلو  45 دقیقه بپزید
  11. برای تهیه قابلی پلو مجلسی گوشترا  لایه برنج نمی گذارند و در آخر روی برنج تزئین شده قرار می دهند
  12. کف قابلمه را در یک ظرف پر از آب سرد غوطه ور کنید تا ته دیگ، به راحتی خارج شود.
  13. قابلی پلو شما آماده است آن را در دیس سرو کنید و با هویج و کشمش و خلال پسته از قبل خیس شده تزئین کنید. نوش جان

 

طرز تهیه برش های هندوانه با شربت لیمو

kyke gahve

کیک قهوه/ طرز تهیه کیک قهوه خوشمزه + نکات مهم برای پخت کیک کافی شاپی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا