قابلی پلو یا کابلی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی افغانستان است که با گوشت مرغ یا گوسفند تهیه میشود. این پلو خوشمزه و معطر با روغن حیوانی طعم بینظیری دارد. در ادامه طرز تهیه قابلی پلو خوشمزه را بررسی میکنیم.
مواد لازم :
- برنج: 2 فنجان
- آب تازه جوشانده: 2 فنجان
- گوشت گوسفندی: 800 گرم
- هویج: 3 عدد
- کشمش: 50 گرم
- پیاز: 2 عدد
- سیر: 4 حبه
- روغن کنجد: 3 ق غذاخوری
- روغن: 3 ق غذاخوری
- کره: 1 و 1/2 ق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: 1 ق غذاخوری
- پودر زیره: 3 ق چایخوری
- شکر: 3 ق چایخوری
- پودر هل: 1 ق چایخوری
- زردچوبه: 1 ق چایخوری
- فلفل سیاه: 1/2 ق چایخوری
- نمک به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- خلال پسته برای تزئین: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه قابلی پلو :
- برای تهیه قابلی پلو از زعفران و ادویههای مرغوب و برنج با کیفیت استفاده کنید.
- زعفران را در مقداری آبجوش بریزید و دم کنید تا خوش رنگ شود.
- برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
- یک پیاز را شسته و خلالی خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس سیر ریز خرد شده را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید و کنار بگذارید.
- هویجها را خوب بشویید و پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید و شکر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی کاراملی شود و کنار بگذارید.
- کشمش را بشویید و در همان ماهیتابه کمی سرخ کنید، مواظب باشید نسوزد و کنار بگذارید.
- گوشت بره را به صورت تکه بزرگ یا به قطعات کوچک تقسیم کنید و سپس بپزید. گوشت را با یک پیاز نگینی شده و روغن کنجد خوب تفت دهید. ادویه و فلفل و کمی پودر زیره و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و دوباره تفت دهید. سپس 2 فنجان آب جوش را به گوشت اضافه کنید و 2 ساعت اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد.
- در این مرحله، برنج را آبکش کنید.
- وقتی گوشت پخت و آب آن غلیظ شد، گوشتها را از ظرف خارج کنید و آب آن را از صافی رد کنید تا پیاز آن جدا شود.
- حال در قابلمه مناسب تهدیگ انداخته و برنج، گوشت، آب گوشت غلیظ شده و هویج و کشمش و پیاز داغ و سیر و بقیه پودر زیره و هل را لایه لایه بریزید تا مواد تمام شود. مقداری از هویج و کشمش را برای تزئین کنار بگذارید. 3 قاشق غذاخوری روغن و 2 قاشق غذاخوری آب گرم و بقیه زعفران به برنج اضافه کنید و برنج را دم کنید. اجازه دهید قابلی پلو 45 دقیقه بپزد.
- برای تهیه قابلی پلو مجلسی، گوشت را لایه برنج نمیگذارند و در آخر روی برنج تزئین شده قرار میدهند.
- کف قابلمه را در یک ظرف پر از آب سرد غوطهور کنید تا تهدیگ به راحتی خارج شود.
- قابلی پلو شما آماده است. آن را در دیس سرو کنید و با هویج و کشمش و خلال پسته از قبل خیس شده تزئین کنید. نوش جان!
ارسال دیدگاه