طرز تهیه قابلی پلو خوشمزه و اصیل افغانستان

سه‌شنبه 9 اردیبهشت 1404 آشپزی
gably polo

قابلی پلو یا کابلی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی افغانستان است که با گوشت مرغ یا گوسفند تهیه می‌شود. این پلو خوشمزه و معطر با روغن حیوانی طعم بی‌نظیری دارد. در ادامه طرز تهیه قابلی پلو خوشمزه را بررسی می‌کنیم.

مواد لازم :

  • برنج: 2 فنجان
  • آب تازه جوشانده: 2 فنجان
  • گوشت گوسفندی: 800 گرم
  • هویج: 3 عدد
  • کشمش: 50 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 4 حبه
  • روغن کنجد: 3 ق غذاخوری
  • روغن: 3 ق غذاخوری
  • کره: 1 و 1/2 ق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: 1 ق غذاخوری
  • پودر زیره: 3 ق چای‌خوری
  • شکر: 3 ق چای‌خوری
  • پودر هل: 1 ق چای‌خوری
  • زردچوبه: 1 ق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: 1/2 ق چای‌خوری
  • نمک به میزان لازم
  • زعفران به میزان لازم
  • خلال پسته برای تزئین: 1 قاشق غذاخوری

قابلی پلو

طرز تهیه قابلی پلو :

  1. برای تهیه قابلی پلو از زعفران و ادویه‌های مرغوب و برنج با کیفیت استفاده کنید.
  2. زعفران را در مقداری آبجوش بریزید و دم کنید تا خوش رنگ شود.
  3. برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
  4. یک پیاز را شسته و خلالی خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس سیر ریز خرد شده را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید و کنار بگذارید.
  5. هویج‌ها را خوب بشویید و پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید و شکر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی کاراملی شود و کنار بگذارید.
  6. کشمش را بشویید و در همان ماهی‌تابه کمی سرخ کنید، مواظب باشید نسوزد و کنار بگذارید.
  7. گوشت بره را به صورت تکه بزرگ یا به قطعات کوچک تقسیم کنید و سپس بپزید. گوشت را با یک پیاز نگینی شده و روغن کنجد خوب تفت دهید. ادویه و فلفل و کمی پودر زیره و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و دوباره تفت دهید. سپس 2 فنجان آب جوش را به گوشت اضافه کنید و 2 ساعت اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد.
  8. در این مرحله، برنج را آبکش کنید.
  9. وقتی گوشت پخت و آب آن غلیظ شد، گوشت‌ها را از ظرف خارج کنید و آب آن را از صافی رد کنید تا پیاز آن جدا شود.
  10. حال در قابلمه مناسب ته‌دیگ انداخته و برنج، گوشت، آب گوشت غلیظ شده و هویج و کشمش و پیاز داغ و سیر و بقیه پودر زیره و هل را لایه لایه بریزید تا مواد تمام شود. مقداری از هویج و کشمش را برای تزئین کنار بگذارید. 3 قاشق غذاخوری روغن و 2 قاشق غذاخوری آب گرم و بقیه زعفران به برنج اضافه کنید و برنج را دم کنید. اجازه دهید قابلی پلو 45 دقیقه بپزد.
  11. برای تهیه قابلی پلو مجلسی، گوشت را لایه برنج نمی‌گذارند و در آخر روی برنج تزئین شده قرار می‌دهند.
  12. کف قابلمه را در یک ظرف پر از آب سرد غوطه‌ور کنید تا ته‌دیگ به راحتی خارج شود.
  13. قابلی پلو شما آماده است. آن را در دیس سرو کنید و با هویج و کشمش و خلال پسته از قبل خیس شده تزئین کنید. نوش جان!
Capture 149

طرز تهیه برش های هندوانه با شربت لیمو خوشمزه و ساده

kyke gahve

طرز تهیه کیک قهوه خوشمزه و نکات کلیدی آن

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا