فواید هلو برای سلامتی
فواید هلو:هلو میوه هسته دار بومی اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی است. از نظر تاریخی تصور می شود که منشا آن چین است، در آب و هوای مختلف رشد می کند و در سراسر جهان مصرف می شود.
هلو میوهای زرد-نارنجی با پوستهای مشخص است که از خانواده میوههایی مانند شلیل، زردآلو، گیلاس و آلو ژاپنی است.
هلو شیرین، خوشمزه و همه کاره است. آنها بسیار با ارزش هستند زیرا اغلب آنها را به مربا، کنسرو، ژله و آبمیوه تبدیل می کنند. علاوه بر این، هلو سرشار از مواد مغذی مفیدی است که نقش مهمی در مدیریت سلامت دارند.
هلو سرشار از مواد مغذی مفید است که به عنوان آنتی اکسیدان نیز عمل می کنند، برای سلامت قلب، تقویت ایمنی، حفظ سلامت چشم و بهبود بافت پوست مفید است. همچنین دارای پلی فنول هایی است که در برابر انواع خاصی از سرطان ها اثر محافظتی دارند.
در اینجا به برخی از فواید هلو برای سلامتی اشاره می کنیم.
1. به هضم غذا کمک می کند
مصرف هلو می تواند به حفظ سلامت گوارش شما کمک کند
فیبر و آب موجود در هلو برای حفظ سلامت روده و رفع یبوست مفید است.
فیبر مانند یک پری بیوتیک و غذا برای میکروارگانیسم های روده عمل می کند. با بهبود تنوع و کمیت میکرو فلور روده، هلو می تواند در مبارزه با بسیاری از بیماری ها مفید باشد.
فیبر همچنین به مدفوع حجم می دهد و به عبور آن از روده بزرگ کمک می کند. چندین مطالعه گزارش داده اند که گنجاندن فیبر در رژیم غذایی علائم سندرم روده تحریک پذیر را در کودکان کاهش می دهد.
2. قلب را سالم نگه می دارد
میوه ها و سبزیجات غنی از پلی فنول و کاروتنوئید برای سلامت قلب مفید هستند.
در مطالعات حیوانی، آب هلو از موشها در برابر تغییراتی که باعث بیماریهای قلبی میشود محافظت کرد. کلسترول و مواد التهابی را کاهش داد، مقاومت به انسولین را بهبود بخشید و قند خون بالا را مدیریت کرد. همچنین با کاهش هورمونی که مسئول ایجاد فشار خون است، فشار خون را کاهش می دهد.
در یک مطالعه چینی، هلو، که یکی از بالاترین منابع فلاونوئیدها است، سطح تری گلیسیرید را کاهش داد و اثر محافظتی بر قلب داشت.
3. حفظ سلامت پوست
مصرف هلو می تواند به بهبود سلامت پوست کمک کند
هلو منبع غنی ویتامین C است و نقش ویتامین C در سلامت پوست ناشناخته نیست. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، مسئول از بین بردن رادیکال های آزاد است که باعث آسیب و پیری پوست می شوند. سد سالم پوست را ترمیم می کند و از آن در برابر آسیب های ناشی از اشعه UV محافظت می کند.
هلو سرشار از سرامیدهایی است که بر رطوبت و نفوذپذیری پوست تأثیر می گذارد. در مطالعات انجام شده بر روی سلول های پوست انسان، سرامیدهای مشتق شده از هلو، هنگامی که با خوردن میوه مصرف می شوند، احتباس آب و بافت پوست را بهبود می بخشند.
4. بینایی سالم را تقویت می کند
هلو سرشار از ترکیباتی است که سلامت چشم را بهبود می بخشد.
در مطالعه ای که شامل زنان آفریقایی-آمریکایی بود، مصرف 2 وعده هلو در هفته، احتمال ابتلا به گلوکوم را کاهش داد، وضعیتی که در اثر آسیب به عصب بینایی که منجر به از دست دادن بینایی می شود.
کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین که در هلو وجود دارند نیز مسئول کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و تخریب چشم ناشی از افزایش سن هستند.
5. ممکن است از بارداری سالم حمایت کند
هلو می تواند به عنوان یک غذای حمایت کننده بارداری مفید باشد
هلو سرشار از بسیاری از مواد مغذی است و زمانی که به رژیم غذایی زنان باردار اضافه شود می تواند مفید باشد.
فیبر موجود در هلو می تواند به رفع یبوست مرتبط با بارداری کمک کند. علاوه بر این، طبق مطالعات، رژیم غذایی به اندازه کافی غنی از فیبر می تواند خطر پره اکلامپسی (فشار خون بالا در زمان زایمان) را کاهش دهد، افزایش وزن را مدیریت کند و سطح قند خون را متعادل نگه دارد.
محتوای معدنی هلو، به ویژه مقادیر بالای مس، سلنیوم و روی نیز در حمایت از بارداری سالم و جلوگیری از نقص قلبی در نوزاد در بدو تولد مفید است.
6. ممکن است برای آلرژی مفید باشد
هیستامین ها مسئول ایجاد علائم آلرژی در تماس فرد با یک آلرژن هستند.
عصاره دانه های هلو از آزاد شدن این هیستامین ها جلوگیری می کند و التهاب ناشی از آلرژن ها را کاهش می دهد.
پوسته دانه هلو یک مغز بادام مانند را در خود جای داده است. عصاره دانه هلو به صورت پودر و روغن موجود است. توصیه می شود قبل از گنجاندن این موارد در رژیم غذایی یا مدیریت آلرژی با پزشک مشورت کنید.
7. افسردگی را کاهش می دهد
مصرف هلو می تواند به کاهش احتمال علائم افسردگی کمک کند
هلو سرشار از مواد معدنی مرتبط با کاهش احتمال ابتلا به افسردگی است.
مس و سلنیوم که در هلو به وفور یافت می شود با سلامت روانی مثبت مرتبط هستند و بررسی های انجام شده نشان داده است که مکمل سلنیوم علائم افسردگی را کاهش می دهد.
بنابراین مصرف هلو به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل ممکن است در ایجاد یک وضعیت سلامت روان مفید باشد.
8. ایمنی را تقویت می کند
هلو همچنین سرشار از مواد مغذی تقویتکننده سیستم ایمنی مانند ویتامینهای A و C است که به طور فعال در کمک به بدن در مبارزه با عفونتها نقش دارند. ویتامین C فعالیت گلبولهای سفید را بهبود میبخشد که با عفونتها مقابله کرده و طول مدت بیماری را کاهش میدهد.
هلو همچنین مقداری فعالیت ضد باکتریایی نشان می دهد و از رشد قارچ کاندیدا، قارچی که باعث عفونت دستگاه ادراری می شود، جلوگیری می کند.
9. ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد
کاروتنوئید و سایر مواد مغذی موجود در هلو برای محافظت از بدن در برابر سرطان مفید است.
پلی فنول های موجود در هلو نقش محافظتی در برابر رشد سلول های سرطان سینه دارند. آنها سلول های سرطانی را بدون تأثیر بر سلول های طبیعی هدف قرار می دهند و می توانند مکمل مفیدی در مبارزه با سرطان باشند. این اثر با مصرف 2-3 هلو در روز مشاهده شد.
در مصرف هلو به نکات زیر توجه کنید:
اگر به آلو، گیلاس، شلیل یا سایر میوه های هم خانواده حساسیت دارید، به احتمال زیاد به هلو حساسیت دارید. پس مراقب مصرف این میوه باشید.
بدون مشورت با پزشک از عصاره و روغن هسته هلو استفاده نکنید و همیشه دوز توصیه شده در دستورالعمل بسته بندی را رعایت کنید.
اگر دیابت کنترل نشده دارید، در مصرف میوه احتیاط کنید و بیش از 1 هلو در روز نخورید.
ارسال دیدگاه