فلفل سیاه یکی از محبوب ترین و پرکاربرد ترین ادویه ها در آشپزی است که طعم بی نظیری به غذاها می بخشد. این ادویه نه تنها باعث افزایش لذت از غذا می شود، بلکه به عنوان یک داروی ضد افسردگی قوی نیز شناخته شده است.
فلفل سیاه میوه ای از گیاه فلفل سیاه از خانواده Piperaceae است که هم به عنوان ادویه و هم به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر، بسیاری از بهترین مکمل های طبیعی موجود در بازار از اجزای طبیعی و مفید تشکیل شده اند. دلیل این امر آن است که مکمل های طبیعی ایمن تر و ارزان تر از انواع مصنوعی هستند. با افزایش تقاضا برای این محصولات، محبوبیت آنها روز به روز بیشتر می شود.
در مورد خواص فلفل سیاه باید گفت که این ادویه حاوی ویتامین A، ویتامین C و فلاونوئیدهایی است که در مبارزه با برخی سرطان ها موثر هستند. همچنین، فلفل سیاه حاوی کاروتنوئید است که یک آنتی اکسیدان قوی به شمار می آید و به کاهش سموم بدن کمک می کند. این سموم از عوامل اصلی ایجاد سرطان هستند.
فلفل سیاه همچنین به تحریک هضم غذا کمک می کند و دیواره های معده را تحریک کرده و تولید اسید هیدروکلریک را افزایش می دهد که یکی از عوامل اصلی هضم غذاست. به علاوه، به دلیل وجود ویتامین C در آن، سرماخوردگی و آنفولانزا را نیز درمان میکند. برای افزایش اثر درمانی آن، می توانید فلفل سیاه را با عسل میل کنید. از دیگر فواید آن، میتوان به تاثیر آن در کاهش وزن اشاره کرد. به همین دلیل، فلفل سیاه جزء اصلی بسیاری از مکملهای کاهش وزن در بازار است.
دلایل محبوبیت این ادویه به عنوان یکی از مکملهای طبیعی شامل ترکیبات زیست فعال (بیواکتیو) به نام پپرین است که به درمان بیماریهایی کمک میکند که در بالا به آنها اشاره شد. همچنین، یکی از قویترین مواد تشکیلدهنده بیوپرین به شمار میرود که ترکیب آن با زردچوبه راحتتر در بدن جذب میشود.
فلفل سیاه به عنوان درمانی برای ویتیلیگو یا پیسی، بیماری پوستی که موجب میشود برخی نواحی پوست رنگ عادی خود را از دست بدهند، میتواند مفید باشد. محتوای پیپرین در فلفل سیاه میتواند پوست را برای تولید رنگدانه تحریک کند. درمان موضعی پیپرین در ترکیب با درمان نور فرابنفش بهتر از درمانهای شیمیایی است. این روش همچنین احتمال ابتلا به سرطان پوست به واسطه تابش بیش از اندازه نور فرابنفش را کاهش میدهد.
در مطالعات متعدد مشخص شده است که پیپرین، یکی از اجزای کلیدی فلفل سیاه، به کاهش اختلال حافظه و نقش شناختی کمک میکند. این ترکیب طبیعی میتواند مسیرهای شیمیایی در مغز را تحریک کند و پژوهشها به منافع مصرف فلفل سیاه برای بیماران مبتلا به آلزایمر و افرادی که از زوال عقل و دیگر نقص های شناختی رنج میبرند، اشاره کردهاند.
ارسال دیدگاه