طرز تهیه فطیر سنتی خوشمزه و لذیذ

چهارشنبه 28 خرداد 1404 آشپزی
تهیه فطیر سنتی سراب آشپزی

فطیر سنتی یکی از شیرینی های محبوب ایرانی است که معمولاً در آتش پخته می‌شود و به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو می‌شود. این شیرینی با طعم دلپذیر و عطر خاص خود، می‌تواند لحظات خوشی را برای شما و خانواده‌تان رقم بزند.

فطیر سنتی

طرز تهیه فطیر سنتی:

  • آب ولرم، شکر و مایه خمیر را مخلوط کرده و کنار می‌گذاریم تا عمل بیاید. در ظرفی روغن، شیر، نمک و زردچوبه را مخلوط کرده و خمیر مایه عمل آمده را اضافه می‌کنیم.
  • آرد را کم کم اضافه کرده تا جایی که خمیر به دست نچسبد، کمی خمیر را ورز داده و می‌گذاریم داخل ظرفی چرب شده و روی آن را پوشانده تا حدود یک ساعت استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.
  • خمیر را به چانه‌های 150 گرمی تقسیم کرده و روی میز کمی باز کرده به صورتی که وسط خمیر نسبت به اطراف کمی ضخیم‌تر باشد و مواد داخلی را با قاشق در وسط آن قرار می‌دهیم و سپس از اطراف آن را جمع کرده و دوباره خمیر را به صورت چانه درآورده و در سینی که از قبل چرب کرده‌ایم گذاشته و چانه‌ها را باز به ضخامت 1 تا 1.5 سانتی متر باز می‌کنیم و روی آن را با مهر نقش انداخته و رومال می‌زنیم و در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه به مدت حدود 40 دقیقه قرار دهید تا زمانی که زیر فطیر طلایی بشود و اگر روی فطیر هنوز طلایی نشده بود از گریل استفاده می کنیم.

فطیر سنتی

طرز تهیه مواد میانی:

روغن را کمی گرم کرده بعد شکر و زردچوبه را اضافه کرده و آرد را تا جایی می‌زنیم که مثل خرده نان درآید و حالت پودری باشد.

نکته:

  • از این مقدار حدود 6 فطیر به قطر 20 سانتی متر بدست می‌آید.
  • در صورت تمایل می‌توانید چانه‌های کوچکتر برداشته تا فطیرهای کوچکتری داشته باشید.
  • هرچه مواد میانی بیشتر بریزیم فطیر سنتی ما خوشمزه‌تر خواهد بود.
  • اگر می‌خواهید فطیر زردتری داشته باشید، می‌توانید مقدار زردچوبه را کمی بیشتر کنید.
  • این فطیر رویه‌ای خشک دارد. اگر می‌خواهید فطیر نرمی داشته باشید می‌توانید از آرد مخصوص شیرینی‌پزی استفاده کنید.
  • برای رومال کافیست تمام مواد رومال را مخلوط کرده و با قلمو روی نان‌ها بمالیم.
دستور پخت پاستا پنه آلفردو

آموزش تهیه پاستا پنه آلفردو خوشمزه و آسان

آهن

همه چیز درباره آهن و منابع آن در غذاها

×

ارسال دیدگاه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا