تشخیص فشار خون بالا بدون انجام آزمایش فشار خون دشوار است و بسیاری از افراد از داشتن آن اطلاع ندارند، مگر اینکه فشار خونشان خیلی بالا برود. وقتی علائم مرتبط با فشار خون بالا روی میدهند، یکی از علائم آن میتواند سردرد شدید باشد. افرادی که علائم فشار خون بالا دارند، نباید آنها را نادیده بگیرند زیرا میتواند عوارض جدی و خطرناکی را به دنبال داشته باشد. در این مقاله برای شما توضیح داده خواهد شد که آیا میان فشار خون بالا و سردرد ارتباطی وجود دارد یا خیر.
به گفته نویسندگان این مقاله، فشار خون بالا میتواند باعث ایجاد سردرد شود، زیرا بر روی حاملهای خونرساننده مغزی تاثیر میگذارد. فشار خون بالا میتواند منجر به ایجاد فشار بیش از حد در مغز شود و سبب نشت خون از رگهای خونی این ارگان شود. این اتفاق باعث ادم* یا تورم مغز میشود که مشکل ساز است زیرا مغز در داخل کاسه جمجمه قرار دارد و فضای زیادی برای گسترش و افزایش حجم آن وجود ندارد. (* ادم مغزی به معنی تجمع آب در فضای داخل سلولی یا خارج سلولی در مغز است.)علاوه بر این، این تورم فشار بیشتری را بر روی مغز ایجاد میکند و باعث ایجاد علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع، گیجی، ضعف، تشنج و تاری دید میشود. اگر فرد فشار خون خود را درمان کند، این علائم معمولا در عرض یک ساعت بهبود مییابند.
درمان سردردهای ناشی از فشار خون بالا
اگر سردرد فرد به علت فشار خون بالا باشد، باید فوری به پزشک مراجعه کند و عدم توجه و درمان آن میتواند باعث آسیب به سایر ارگانهای بدن شده و یا عوارض ناخواستهای را به وجود آورد.پزشکان سردردهای ناشی از فشار خون بالا و علائم مرتبط با آن را به عنوان یک مورد اورژانسی طبقه بندی میکنند. این بیماری اغلب با تزریق داروهای وریدی (IV) کنترل میشود. نمونههایی از این داروها عبارتند از:
- نیکاردیپین (nicardipine)
- لابلاتلول (Labetalol)
- نیتروگلیسیرین
- سدیم نیتروپروسید
علایم فشار خون بالا
فشار خون بالا غیر از سردرد ممکن است باعث درد در ناحیه پشت شود. البته همه افراد مبتلا به فشار خون بالا این علائم را تجربه نمیکنند. در نتیجه، فشار خون بالا به عنوان یک قاتل خاموش شناخته میشود. سایر علائم آن عبارتند از:
- درد پشت
- مشکل در صحبت کردن
- سوزش صورت
- خونریزی بینی
- بی حسی یا احساس ضعف
- اضطراب شدید
- تنگی نفس
- تغییرات دید
ضروری است که افراد مبتلا به فشار خون بالا از خود درمانی اجتناب کرده و سعی نکنند فشار خون خود را در خانه درمان کنند، حتی اگر داروهای آن را داشته باشند. کاهش فشار خون سریع میتواند بر جریان خون به مغز تاثیر بگذارد و باعث ایجاد عوارض ناخواسته شود. به جای خوددرمانی، بیماران باید فورا به پزشک مراجعه کرده تا در یک محیط امن و کنترل شده فشار خون آنها درمان شود.
عوارض عدم درمان فشار خون بالا و یا خود درمانی
- درد در قفسه سینه
- آسیب چشم
- حمله قلبی
- آسیب کلیه
- جمع شدن مایع اضافی در ریه ها (ادم ریوی)
- تشنج
- سکته مغزی
بنابراین، ضروری است که افراد فشار خون بالا و سردرد ناشی از آن و همچنین دیگر علائم فشارخون را نادیده نگیرند. در صورتی که این علائم را داشتید باید فوری با اورژانس تماس بگیرید و یا فردی شما را به نزد پزشک ببرد زیرا نباید انتظار داشته باشید که فشار خونتان خود به خود پایین بیاید و یا با خوددرمانی در منزل مشکل برطرف بشود.
ارسال دیدگاه