فریتاتا یکی از غذاهای ایتالیایی است که میتوانید با هر نوع مواد اولیهای که در دسترس دارید آن را تهیه کنید. این غذا که به فریتاتای تخممرغی نیز معروف است، میتواند به صورت کاملاً گیاهی یا با افزودن گوشت و ماهی تهیه شود.
زمان تهیهی مواد اولیه: ۸ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
مواد لازم فریتاتا برای ۴ نفر
- تخم مرغ ۸ عدد
- نصف فنجان آب
- ادویه یا سبزیجات معطر خشکشده یا تازه به میزان لازم
- کمی نمک
- کمی فلفل
- ۲ فنجان سبزیجات خُرد شده، گوشت، مرغ یا بوقلمون، یا ماهی و یا ترکیبی از همه
- نصف فنجان پنیر رنده شده
طرز تهیه فریتاتا
- ابتدا فر را روشن کنید تا داغ شود. در یک ظرف متوسط، تخم مرغها، ادویه، آب، نمک و فلفل را هم بزنید.
- ظرف مخصوص فر را با کمی روغن چرب کرده و کمی گرم کنید، مواد را داخل ظرف بریزید و خوب پخش کنید و روی حرارت قرار دهید، وقتی لبههای تخم مرغی فریتاتا شکل گرفت و پخت، با یک کفگیر به آرامی لبههای پخته شده را کمی بلند کنید تا تخم مرغ پخته نشدهای که روی فریتاتا مانده، به پایین سرازیر شده و بپزد.
- وقتی زیر فریتاتا خوب پخت و روی آن هم تقریبا پخته شد (حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه)، پنیر را روی آن بپاشید و ظرف را ۲ تا ۳ دقیقه در فری که از قبل داغ شده قرار دهید تا پنیر ذوب شده و پُف کند.
- یا اینکه میتوانید در ظرف را گذاشته و روی شعله بگذارید تا بپزد. فریتاتای شما آماده است، میتوانید هر مدلی که دوست دارید برش بزنید و سرو کنید.
انواع فریتاتا
فریتاتای گوجه فرنگی و بروکلی:
برای تهیه این نوع، یک عدد پیاز کوچک خُرد شده، ۲ فنجان بروکلی خُرد شده، نصف فنجان قارچ برش خورده و یک حبه سیر خُرد شده را بپزید. سپس دو عدد گوجه فرنگی متوسط خُرد شده، ۲ قاشق چایخوری خردل خشک و کمی پودر آویشن اضافه کنید.
فریتاتای کدو سبز و گوجه فرنگی:
برای تهیه این فریتاتا، یک عدد پیاز قرمز کوچک خُرد شده، یک فنجان کدو سبز خُرد شده با پوست، یک فنجان گوجه فرنگی خُرد شده، ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده و یک قاشق چایخوری ریحان خشک شده را بپزید.
فریتاتای تُن و نخود سبز:
برای این نوع، یک عدد پیاز کوچک خُرد شده و یک عدد ساقهی خُرد شدهی کرفس، یک کنسرو ماهی تن، نصف فنجان نخود سبز منجمد و ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده اضافه کنید.
ارسال دیدگاه