مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین است و 120 گرم آن حدود 70 درصد نیاز پروتئین بدن را فراهم میکند. افرادی که میخواهند مقدار چربی غذای خود را کاهش دهند، میتوانند از گوشت مرغ استفاده کنند. گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران چربی کمتری دارد. با غذا بامرغ غذاهای متنوع و زیادی را میتوان تهیه کرد که در اینجا چند نمونه را در اختیارتان قرار میدهیم.
ساندویچ فاهیتای مرغ
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم غذا بامرغ:
- سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): 700 گرم
- فلفل قرمز (پودر شده): 2 ق چ
- زیره (پودر شده): یک و یک دوم ق چ
- پاپریکا: یک ق چ
- تخم گشنیز: یک دوم ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- فلفل دلمهای قرمز: 1 عدد
- فلفل دلمهای سبز: 1 عدد
- فلفل دلمهای زرد: 1 عدد
- پیاز: 1 عدد
- سیر (ریز خرد شده): 1 حبه
- روغن زیتون: 3 ق س
- آب لیموی شیرازی تازه: 2 ق س
- برگ گشنیز (خرد شده): 3 ق س
- نان تورتیا: 8 عدد
طرز تهیه:
- دمای فر را روی 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید و سینی فر را با اسپری روغن چرب کنید. فلفل قرمز، زیره، پاپریکا، تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- فلفل دلمهای و پیاز را باریک برش داده و در سینی فر پخش کنید. مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید و روی فلفلها قرار دهید. سیر ریز خرد شده و مخلوط چاشنیها را اضافه کنید روغن زیتون را روی مواد بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
- سینی را حدود 18 الی 25 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا سبزیجات نرم شوند و مرغ کاملاً بپزد. (پس از گذشت نیمی از زمان پخت، مواد را مخلوط کنید). نانهای تورتیا را در فویل بپیچید و در 5 دقیقه آخر پخت مواد را در فر قرار دهید تا گرم شوند.
- آب لیمو ترش را روی مخلوط مرغ بریزید و برگ گشنیز خرد شده را روی آن بپاشید. در صورت نیاز نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. مخلوط مرغ را در نانهای تورتیا سرو کنید.
چیکن لقمه پنیری
مواد لازم غذا بامرغ:
- فیله مرغ: 2 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پاپریکا: دو ق چ
- پودر سوخاری: یک پیمانه
- پودر نارگیل: یک دوم پیمانه
- تخم مرغ (کمی زده شده): 2 عدد
طرز تهیه:
- فیلههای مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید، روی آنها نمک، فلفل سیاه و پاپریکا بپاشید. پودر سوخاری و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید.
- تکههای مرغ را ابتدا در تخممرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در مخلوط پودر نان و پودر نارگیل بغلتانید و در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید.
- آنها را حدود 15 الی 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید و هر از گاهی آنها را برگردانید تا طلایی و برشته شوند.
مرغ گریل شده با سالسای آووکادو
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): 4 عدد
- پوست لیمو سنگی (رنده شده): یک ق س
- آب لیموی شیرازی تازه: یک سوم پیمانه
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه (مقداری برای چرب کردن گریل)
- عسل: یک و یک دو ق چ
- برگ گشنیز (خرد شده): یک سوم پیمانه
- سیر: 3 حبه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
مواد لازم سالسا:
- آووکادو (نگینی خرد شده): یک و نیم عدد
- گوجهفرنگی (خردشده): 2 عدد
- پیاز قرمز (خرد شده): یک دوم پیمانه
- سیر (ریز خرد شده): 1 حبه
- آب لیمو شیرازی تازه: یک ق س
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
- سینههای مرغ را در میان سلفون قرار داده و با استیک کوب روی آنها بکوبید تا نرم شوند. پوست رنده شده لیمو، آب لیمو شیرازی، روغن زیتون، عسل، برگ گشنیز، سیر ریز خرد شده، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
- سینههای مرغ و این مخلوط را در کیسه زیپ کیپ بریزید و به خوبی تکان دهید تا مواد مخلوط شوند. کیسه را حدود 2 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزهدار شود.
- گریل را گرم کنید و آن را با مقداری روغن زیتون چرب کنید. مرغ مزهدار شده را در گریل کباب کنید. سالسا را روی مرغ بریزید و مقداری برگ گشنیز خرد شده بپاشید و سرو کنید.
طرز تهیه سالسا:
آووکادو، گوجهفرنگی، پیاز، سیر و آب لیموترش را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل سیاه بزنید.
نکاتی درباره مرغ:
- سطح بالایی از ویتامین B3 که به آن نیاسین نیز میگویند در گوشت مرغ موجود است که از بیماریهای ناشی از افزایش سن جلوگیری میکند.
- برای معطر کردن مرغ در هنگام پخت میتوانید از چند برگ سبزی معطر مانند ترخان، نعناع، برگ بو یا رزماری استفاده کنید.
رول سوخاری مرغ و ژامبون
مواد لازم:
- فیله مرغ: 3 عدد
- ژامبون: 3 ورقه
- پنیر چدار: 3 ورقه
- تخم مرغ (کمی زده شده): یک عدد
- پودر سوخاری: 2 پیمانه
- روغن: برای سرخ کردن
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- سیر (له شده): 2 حبه
- پاپریکا: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- با استیک کوب روی فیلههای مرغ بکوبید تا پهن شوند. سیر له شده را روی فیلههای مرغ بمالید و نمک و فلفل سیاه بزنید و پاپریکا بپاشید.
- روی هر یک از فیلهها یک ورقه ژامبون و یک ورقه پنیر قرار دهید و آنها را رول کنید. رولهای مرغ را ابتدا در تخممرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در پودر سوخاری بغلتانید.
- سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
ارسال دیدگاه