معروف ترین غذاهای سنتی شیراز

چهارشنبه 18 تیر 1399 آشپزی
غذاهای سنتی شیراز

 

 غذاهای شیرازی:

شیراز را می‌توان به عنوان یکی از شهرهای مهم تاریخی ایران معرفی کرد تنوع غذاهای سنتی شیراز بسیار زیاد است، پس قبل از سفر به شیراز با آن‌ها آشنا شوید ، اما چیزی که باعث تمایز آن با غذاهای سنتی سایر شهرهای ایران می‌شود را می‌توان خوش آب و رنگ بودن غذاها دانست.

 غذاهای سنتی شیراز  (شیرازی پلو)

شیرازی پلو

این غذای خوش رنگ و بو می‌تواند اشتهای شما را باز کرده و خستگی سفر را از تن بیرون کند. در حقیقت شیرازی پلو از مهم‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای سنتی شیراز به حساب می‌آید .شیرازی پلو ترکیبی از مرغ، برنج، بادمجان، زرشک، ماست، زعفران و ادویه‌جات مختلف بوده که هر کدام به تنهایی می‌توانند طعم غذا را دگرگون کنند.

 

شکرپلوشیرازی

● شکر پلو

یکی دیگر از غذاهای شیرین و همیشگی شیرازی‌ها را می‌توان شکر پلو معرفی کرد. از نام این غذای سنتی شیراز می‌توان شیرین بودن و وجود شکر در آن را متوجه شد. در کنارخورشت  قیمه طعم بی نظیری دارد.شکر پلو با ترکیبی از شکر، برنج، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و خلال پسته به همراه زعفران تهیه می‌شود. وجود زعفران در غذا باعث می‌شود که رنگ و بوی بسیار خوبی بگیرد. هنگامی که یک غذا خوش رنگ و بو باشد، خوردن آن هم لذت‌بخش خواهد بود و تمام غذاهای سنتی شیراز با این ویژگی مهم طبخ می‌شوند.

 

 غذاهای سنتی شیراز (هویج پلو)

● هویج پلو

هویج پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی و شیرین شیراز است که طرفداران زیادی دارد و شاهد طبخ آن در سایر استان‌ها هم هستیم. هویج، برنج، شکر، زعفران، دارچین، نمک، فلفل و گوشت چرخ کرده از مهم‌ترین مواد اولیه تهیه هویج پلو به حساب می‌آیند وجود زعفران در این غذا باعث خوش رنگ و بو شدن آن خواهد شد. شما می‌توانید از خلال بادام و پسته به منظور تزئین و خوشمزه‌تر کردن هویج پلو استفاده کنید، اما خوردن سالاد شیرازی در کنار آن را فراموش نکنید

غذاهای سنتی شیراز

غذا های سنتی شیراز( رب پلو)

● رب پلو

رب پلو را می‌توان یکی از لذیذترین و در عین حال، ساده‌ترین غذای سنتی شیراز معرفی کرد که طرفداران زیادی دارد. این غذای سنتی را می‌توان بیشتر وقت‌ها روی سفره مردم خونگرم شیراز دید. برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پیاز از مهم‌ترین مواد اولیه رب پلو هستند.

 غذاهای سنتی شیراز

غذاهای سنتی شیراز

●قورمه به

قورمه به از دیگر غذاهای سنتی شهر شیراز بوده که طعم شیرین و دلپذیری دارد. همانطور که از نام این غذا پیداست، میوه به از مهم‌ترین مواد اولیه آن به حساب می‌آید. شاید فکر کردن به این که یک به در خورشت قرار دارد، تعجب‌بر‌انگیز باشد، اما تاثیر چشمگیری در خوشمزه شدن این غذا خواهد داشت.گوشت گوسفند، به، شکر، پیاز، لپه خام، زعفران دم کرده، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل از مهم‌ترین مواد اولیه و موردنیاز طبخ قورمه به هستند که در کنار هم، یک غذای خوش رنگ و بو را تشکیل می دهند.

اشکنه شیرازی

● اشکنه شیرازی یا آب پیازک

یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای سنتی که در سراسر ایران با روش‌های مختلف، طبخ می‌شود، اشکنه شیرازی  نام دارد. این غذا در شیراز هم دستور پخت خاص خود را داشته و به اشکنه شیرازی شناخته می‌شود.این غذا از مواد اولیه‌ای همانند شنبلیله، نعناع خشک، تخم مرغ، نمک و زردچوبه تهیه می‌شود؛ این غذای سنتی شیراز برای کسانی که رژیم غذایی دارند، گزینه مناسبی به حساب می‌آید .

کوفته هلو

کوفته هلو

با این که نام کوفته با نام شهر تبریز گره خورده است، اما باید بدانید کوفته هلو هم یکی از غذاهای سنتی خوشمزه شیراز است که طرفداران بسیار زیادی هم دارد. هویج، پیاز، تخم مرغ، آرد نخودچی و گوشت چرخ کرده را می‌توان به عنوان مهم‌ترین مواد اولیه این کوفته معرفی کرد. به دلیل پیوند خوردن نام هلو با نام کوفته، ممکن است اینگونه برداشت شود که میوه هلو در این غذا وجود دارد، اما اثری از میوه هلو در این کوفته نیست. در حقیقت وجود نام هلو به دلیل شکل ظاهری کوفته و رنگ غذا است.

لوبیا پلو شیرازی

 

● لوبیا پلو شیرازی

لوبیا پلو را می‌توان به عنوان یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز معرفی کرد که طعم و عطر فوق‌العاده‌ای دارد. البته این غذا در بیشتر شهرهای ایران تهیه می‌شود، اما تفاوت لوبیا پلو شیرازی را می‌توان استفاده از لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا سبز عنوان کرد.این غذای سنتی شیراز در کنار لوبیا به گوشت و سبزیجات هم برای طبخ، وابسته است. به کارگیری این مواد اولیه به خوبی نشان می‌دهد که لوبیا پلو شیرازی، یکی از سالم‌ترین غذاهای سنتی شیراز است.

● آش سبزی

آش سبزی شیراز به دلیل طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، محبوبیت زیادی میان گردشگران پیدا کرده است.خوردن آش سبزی در وعده صبحانه بیشتر مرسوم است و در تعطیلات، می‌توان گفت یک پای ثابت سفره شیرازی‌ها خواهد بود.برنج، عدس، نخود، دارچین، گوشت، لوبیا سفید، تره، ترخون و شوید از مهم‌ترین مواد اولیه تهیه این آش هستند.

کوفته سبزی شیرازی

● کوفته سبزی شیرازی

کوفته سبزی شیرازی را می‌توان به عنوان یکی دیگر از غذاهای سنتی این شهر به حساب آورد . خوردن این غذای سنتی شیراز در کنار سبزیجات و نان داغ، واقعا لذت‌بخش است.گوشت چرخ کرده، پیاز، نخود، ترخون، گشنیز، شوید، مرزه و تره از مهم‌ترین مواد اولیه به منظور تهیه این کوفته خوشمزه به حساب می‌آیند. .

دمپختک

● دمپختک

دمپختک به عنوان یکی از غذاهای نام آشنا و پر آوازه شیراز شناخته می‌شود که در سراسر ایران، طرفداران خاص خود را دارد. عدس، هویج، برنج، کلم پیچ، تره، جعفری، شوید، ریحان و ادویه‌جات از مهم‌ترین مواد اولیه برای طبخ این غذای سنتی شیراز هستند.

 

یخنی نخود

● یخنی نخود

یخنی نخود یا نخود پخته شده همان آبگوشت بوده که یکی از غذاهای سنتی شیراز به شمار می‌رود. یخنی نخود از نخود، سیب‌زمینی، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می‌شود و طعم لذیذ آن، همیشه در یاد شما خواهد ماند.این غذای سنتی شیراز را با نان داغ و سبزی خوردن میل کنید و لذت ببرید. تهیه این غذا کار سختی نیست و می‌توانید آن را در خانه خود هم به راحتی طبخ کنید، اما پیشنهاد می‌کنیم در سفر خود به شیراز، حتما این غذا را صرف کنید.

آش انار

●آش انار

 آش انار یکی دیگر از شاهکارهای این شهر باستانی به حساب می آید. در درست کردن این آش از چغندر، لپه، سبزی، گلپر و کوفته ریزه استفاده می شود. برای این که نام انار به این آش اضافه شود از دانه انار و یا رب انار و گاهی نیز آب انار ترش استفاده می کنند. طعم ترش و خوشمزه این آش برای ایرانی ها که عاشق مزه های ترش هستند بسیار دل چسب است.

قنبر پلوی شیرازی

قنبر پلو

محلی ها می گویند نام قنبر پلو به خاطر رنگ تیره آن است. در درست کردن آن از دانه انار و یا رب انار استفاده می کنند و با کوفته ریزه طعم آن را کامل می کنند. همچنین نرمی و لطافت آرد نخودچی لذت قنبرپلو را دوبرابر می کند. گاهی برای شیرین کردن این پلو از کشمش، خرما و یا شیره انگور استفاده می شود. مقداری شیرینی و ترشی غذا بسته به سلیقه شما دارد.

دو پیازه آلو

●دو پیازه آلو

دو پیازه آلو را می‌توان یکی از محبوب‌ترین و مشهورترین غذاهای سنتی شیراز دانست که طرز تهیه آن بسیار ساده است و خیلی سریع آماده می‌شود.مواد اصلی این غذای محلی شامل: سیب زمینی آب پز، پیاز، گوجه‌فرنگی یا رب گوجه‌فرنگی و ادویه می‌شود، اما برخی برای خوش‌طعم شدن هر چه بیشتر، به دو پیازه گوشت هم اضافه می‌کنند.آلو در زبان شیرازی به معنی سیب زمینی است.

کلم پلوی شیرازی

کلم پلوی شیرازی

یکی دیگر از غذاهای سنتی شیراز که بسیار لذیذ بوده و طرفداران زیادی دارد، کلم پلو شیرازی است. محتویات این غذا شامل کلم قمری یا سنگی، پیاز، برنج، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، ادویه و سبزی‌های معطر همانند تره، ریحان، ترخون و شوید است.برای تهیه کلم پلو، کلم قمری را خرد کرده و با پیاز تفت می‌دهند، سپس سبزی‌های معطر و ادویه را به آن اضافه می‌کنند. در ادامه پس از آبکش کردن برنج، مواد فوق را با برنج مخلوط می‌کنند.در تابه دیگر گوشت چرخ شده را که از قبل با آرد نخودچی و ادویه ورز داده و قل‌قلی کرده‌اند با روغن و کمی آبلیمو سرخ کرده و در انتها به غذا اضافه می‌کنند.

 

البته این غذاها در شهر های دیگر نیز طبخ می شود ولی در هر شهر طعم مخصوص خود را داره .به شیراز سفر کردید حتما این غذاها را امتحان کنید .

طرز تهیه شیرازی پلو اصیل ،خوشمزه و مجلسی

طرز پخت کباب مالای هندی مرغ با طعم بی نظیر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا