در این مطلب به شما غذاهای ترکی را آموزش میدهیم! موسی دادویرین (Musa Dagdeviren) در سال 1960 در شهر نیزیپ (Nizip) ترکیه به دنیا آمد. او در سال 1977 به استانبول رفت و تا سال 1981 به عنوان مسئول آشپزی پخت و پز با تنور کار کرد و تجربیاتی در زمینه پخت انواع کباب و پیده فراگرفت. پس از آن با کارآموزی نزدیک سرآشپز باتجربه دانش ارزشمندی در زمینه روشهای متفاوت پخت انواع سوپ کسب کرد. او در حال حاضر یک سرآشپز معروف و صاحب رستورانهای بیشماری در ترکیه است. در اینجا دستورهای تهیه خوشمزهای از این سرآشپز سرشناس در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم.
مرغ و سبزیجات تنوری
مواد لازم غذاهای ترکی:
- سینه مرغ: 2 عدد
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پودر کاری: به مقدار لازم
- پودر آویشن: به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودرشده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- سیبزمینی (درشت خردشده): 2 عدد
- کلم بروکسل (دو نیم شده): 300 گرم
- پیاز (خردشده): یک عدد
طرز تهیه:
- سینههای مرغ را به اندازههای دلخواه برش دهید. 3 الی 4 قاشق سوپخوری روغن زیتون، فلفل سیاه، پودر کاری، پودر آویشن، فلفل قرمز و نمک را با هم مخلوط کنید. نیمی از این مخلوط را به برشهای مرغ زده و در یخچال قرار دهید تا مزهدار شوند.
- سبزیجات را درشت خرد کرده و با مقداری روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید. بقیه مخلوط چاشنیها را به سبزیجات اضافه و مخلوط کنید.
- سینه مرغ مزهدار شده و سبزیجات را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی چیده و حدود 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید تا بپزند. سپس سرو کنید.
کاناپ کوفته
میزان سرو: 6 عدد
مواد لازم غذاهای ترکی:
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 400 گرم
- گوشت گوسفندی (چرخ کرده): 200 گرم
- تخممرغ: یک عدد
- فندق (پودر شده): 2 ق س
- نمک: به مقدار لازم
- زیره (پودر شده): یک ق چ
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودرشده): به مقدار لازم
مواد لازم میانی:
- روغن زیتون: 2 ق س
- پیاز (خردشده): یک عدد
- سیر (له شده): یک عدد
- قارچ (خرد شده): 250 گرم
- برگ اسفناج: 500 گرم
- نخودفرنگی (پخته): یک ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
- گوشت گوساله و گوسفندی، تخممرغ، فندق پودر شده، نمک، زیره، فلفل قرمز و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید و به شش قسمت مساوی تقسیم کنید. آنها را کف دست خود شکل دهید و مانند قایق کمی گود کنید و به مدت 10 الی 15 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید.
- در این فاصله برای تهیه مواد میانی روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز و سیر خردشده را در آن تفت دهید. قارچ، اسفناج و نخودفرنگی را اضافه کرده و حدود 2 الی 3 دقیقه تفت دهید. نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز بزنید.
- این مخلوط را روی کاناپهای گوشت پخته شده بریزید و به مدت 2 الی 3 دقیقه یا بیشتر در فر قرار دهید. سپس به صورت گرم سرو کنید.
سوفله رول بادنجان
مواد لازم غذاهای ترکی:
- بادنجان: یک کیلوگرم
- پیاز (درشت خرد شده): یک عدد
- گوجه فرنگی: 5 عدد
- سیبزمینی درشت (حلقه حلقه شده): 2 عدد
- سیر (اسلایس شده): 4 الی 5 حبه
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- فلفل سبز: به مقدار لازم
مواد لازم کوفته:
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 300 گرم
- پیاز درشت (ریز خرد شده): یک عدد
- برگ جعفری (خرد شده): 2 ق س
- نان خشک (پودر شده): 2 ق س
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- زیره (پودر شده): به مقدار لازم
مواد لازم سس:
- رب گوجه فرنگی: یک ق س
- روغن زیتون: 3 ق س
- آب: یک و یک دوم پیمانه
طرز تهیه:
- بادنجانها را پوست کنده و آنها را به درازا به ضخامت 5 میلیمتر برش دهید. روی آنها نمک پاشیده و حدود یک ساعت کنار بگذارید. سپس با آب بشویید و با دستمالی تمیز خشک کنید. روی آنها را با برس روغن زیتون بمالید و در تابه سرخ کنید.
- پیاز را کمی در روغن تفت دهید و پس از آن به همراه برگ جعفری خرد شده به گوشت چرخکرده اضافه کنید. پودر نان و چاشنیها را اضافه کرده و مواد را به خوبی ورز دهید. گلولههای کوچکی از مخلوط گوشت جدا کرده و آنها را در برشهای بادنجان سرخ شده بپیچید.
- سه عدد گوجه فرنگی خرد شده را به صورت یک لایه کف ظرف فر قرار دهید. پیاز درشت خرد شده را روی آنها بپاشید. سیبزمینیهای حلقه حلقه شده را روی مواد چیده و در آخر رولهای بادنجان را روی آنها قرار دهید. حبههای سیر اسلایس شده، دو عدد گوجه فرنگی حلقه حلقه شده و فلفل سبزهای از درازا برش خورده را در میان رولهای بادنجان قرار دهید.
- طرز تهیه سس:
رب گوجه فرنگی، روغن زیتون و آب را مخلوط کرده و روی مواد بریزید. روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و حداقل یک ساعت در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید. سپس فویل را برداشته و حدود 15 دقیقه دیگر به پخت مواد در فر ادامه دهید. در صورت تمایل میتوانید این غذای خوشمزه را با برنج یا نان سرو کنید.
ارسال دیدگاه