
وزوز گوش یکی از آزار دهنده ترین مشکلات دستگاه شنوایی است که فرد را از نظر روانی و جسمانی درگیر خود میکند. وزوز صدایی است که به علت درگیریهای راههای عصبی در قشر مغز ایجاد میشود . وزوز گوش به شکل صداهای مختلف مانند وزوز، خشخش، زنگ یا سوت ، باد و همهمه بروز پیدا میکند که این صداها میتوانند دائمی یا موقتی باشند.
وزوز گوش را به دو دسته ذهنی , علنی تقسیم می کنند که بیشتر وزوزهای گوش ذهنی است و صدا فقط توسط بیمار شنیده میشود . اگر وزوز گوش خفیف باشد درحالت آرامش شنیده می شود ولی اگر خیلی شدید باشد در شنوایی فرد تداخل به وجود می آورد و می تواند منجر به اختلال در فعالیت، خواب و عصبی شدن فرد شود.
از علل وزوز گوش می توان به این موارد اشاره کرد:
هرچه سن افراد بالاتر می رود شدت وزوز گوش بیشتر می شود،در واقع بالا رفتن سن افراد، میزان، درصد شیوع و شدت این عارضه را بیشتر می کند.
فلزات سنگین از جمله سرب می تواند سبب وزوز گوش شود که این ماده می تواند در آب و غذا و هوای آلوده وجود دارد .
از عوامل دیگر وزوز گوش می توان به عوامل چون ارث، اختلالات عصبی و شرایط شغلی کهولت سن، قرار گرفتن در معرض صداهای انفجار، ، ابتلا به برخی از عفونتها، ناراحتی پروستات و مصرف برخی از داروهای شیمیایی مانند آنتیبیوتیک ها، داروهای ضد افسردگی و آسپرین اشاره کرد.
از هر پنج نفر یک نفر دچار وزوز گوش میشود؛ وزوز گوش میتواند نشانه بروز ناراحتیهایی مانند کمشنوایی یا آسیب گوش باشد.
وزوز گوش میتواند به علت کمبود ویتامینها به ویژه ویتامین B۱۲ هم ایجاد شود؛
افراد برای تقویت شنوایی باید از آنتیاکسیدانها به ویژه اسیدفولیک، منیزیم، ویتامین A ، E ، C ، D، گروه ویتامینهای B و امگا ۳ استفاده کنند.
وزوز گوش از نگاه طب سنتی
وزوز گوش از نظر طب سنتی مربوط به غلبه سوداست؛ اگر گوش سوت بکشد این نشان دهنده سودای برآمده از صفراست در این صورت برای درمان آن باید از روشهایی مانند مصرف سرکه انگبین، ماساژ سر و صورت، استفاده از عطسهآورها مانند انفیه، چکاندن چند قطره روغن بنفشه داخل گوش و پیادهروی کردن استفاده کرد.
اگر گوش مانند صدای ماشین وزوز کند، این نشان دهنده سودای برآمده از خلط دَم است و برای درمان آن باید از روشهایی مانند حجامت عام بین ۲ کتف و پشت گوش،
چکاندن روغنهایی مانند اسپند (اسفند) و بابونه در داخل گوشها نقش موثری در درمان وزوز گوش دارند؛
افراد برای رفع عفونت و وزوز گوش باید پیاز خام را رنده کنند سپس سه قطره از آب آن را داخل هر گوش بچکانند.
برای جبران کمبود ویتامین ب 12 که از عوامل ایجاد وزوز گوش می باشد باید از مواد غذایی مانند انگور، چغندر (لبو)، هویج، کنگر فرنگی، لیموترش تازه، کنجد، لوبیا، ریحان، کدوحلوایی، جو پرک، آناناس، جوانه گندم، پرتقال، زردآلو و طالبی استفاده شود.
ارسال دیدگاه