
عدس پلو جزء غذاهای سنتی خوشمزه و پر طرفدار است عدس پلو را با گوشت مرغ ب یا با گوشت قلقلی شده و یا با گوشت چرخی تهیه می کنند . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه عدس پلو با ما همراه باشید .همچنین طرز تهیه عدس پلو مشهدی و ماش پلو افغانی و فلفل پلو را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو ۴ نفر
- برنج ایرانی : ۳ پیمانه
- عدس :۲ پیمانه
- گوشت چرخ کرده :۲۵۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- کشمش :۴ قاشق غذاخوری
- خلال پسته : ½ فنجان
- خرما : ۸ عدد
- زعفران دم کرده و دارچین: به مقدار کافی
- کره و روغن :به مقدار کافی
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- زردچوبه: به مقدار کافی
طرز تهیه عدس پلو رستورانی
- برابی تهیه عدس پلو خوشمزه ابتدا عدس پاک شده را 12 ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید . نیاز به جدا پختن عدس نیست .
- برنج مرغوب ایرانی را برای چند ساعت خیس کنید .
- حال یک قابلمه مناسب بردارید و تا نصفه آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد سپس به میزان لازم نمک اضافه کنید و بعد عدس و برنج که قبلا خیس کردید را اضافه کنید و صبر کنید تا برنج و عدس بپزد سپس آبکش کنید اگر مایل بودید می توانید مقداری زرد چوبه هم به آب برنج اضافه کنید .
- ته دیگ مناسب را بیندازید( البته ته دیگ سیب زمینی برای این غذا مناسب تر است ) و برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید. کمی روغن روی برنج بدهید به مدت 40 دقیقه دم دهید .( اگر مایل بودید می توانید عدس را جدا بپزید و آب آن را دور بریزید و برنج را با عدس به صورت کته دم دهید
- تا برنج دم می کشد مواد عدس پلو را آماده کنید. عدس پلو با پیاز داغ فراوان طعم بینظیری دارد . یک پیاز درشت را خلالی خرد کنید . در تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله قرار دهید وقتی داغ شد پیاز خلالی را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کاملا طلایی شود سپس از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
- حالا پیاز دومی را نگینی خرد کنید و در همان تابه تفت دهید تا سبک شود سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس ادویه ها را اضافه کنید (دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه ) و دوباره تفت دهید شعله را کم کنید و در تابه را بزارید تا گوشت با حرارت کم بپزد ( می توانید خیلی کم آب به گوشت اضافه کنید ) وقتی آب گوشت کشیده شد زعفران دم شده و نمک را اضافه کنید . شعله را خاموش کنیدو کنار بگذارید.
- کشمش را بشویید و 20 دقیقه خیس کنید بعد آبکش کنید. سپس در تابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی شعله قرار دهید تا گرم شود و کشمش را اضافه کنید و تفت دهید تا براق شود کشمش را از تابه خارج کنید و خلال پسته را را در تابه تفت دهید.
- در این مرحله روی برنج دم کشیده مقداری روغن بریزید ودر دیس بکشید و با گوشت چرخی پخته شده و کشمش و پیاز داغ و خلال پسته تزیین کنید
- عدس پلوی خوشمزه را با خرما و ماست میل کنید .
ارسال دیدگاه