» آشپزی » درست کردن میوه خشک برای شب یلدا

تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۱۱ - ۱۱:۴۲

طرز تهیه ی میوه خشک

درست کردن میوه خشک برای شب یلدا

درست کردن میوه خشک برای شب یلدا

طرز تهیه ی میوه خشک

شب یلدا ، شبی است که به شادی و خوش گذرانی معروف است در این شب با استفاده از انواع میوه ها و آجیل ها و شیرینی ها حسابی خوش می گذرانیم و شب بلند سال را سر می کنیم ، یکی از خوشمزه ترین اتفاقات این شب آجیل میوه ی خشک شب یلدا است که با آموزش طرز تهیه ی میوه خشکبرای شب یلدا می توانیم میوه های خوشمزه و خشک شده ای را تهیه کرد و در این شب از آن ها استفاده کرد ..

طرز تهیه ی میوه خشک

 

روش اول:

میوه های شسته و آماده شده را بر روی سینی یا روی پارچه ی سفید تمیزی که روی یک میز یا سطحی که از زمین بالا تر است پهن کرده اید بریزید ودر جایی کاملا خشک و تاریک قرار دهید و باز پس از یک روز آنها را برگردانده و جابه جا نمایید . در این روش که طبیعی تر و بهتر است، بین ۷ تا ۸ روز طول می کشد تا میوه های شما خشک و برای مصرف آماده شوند.

طرز خشک کردن میوه در فر - طرز تهیه میوه خشک در خانه

 روش دوم: 

میوه ها را با دستگاه خشک کن میوه هم میتوانید خشک کنید ، فقط کافیست میوه ها را روی توری بچینید و دستگاه را به برق بزنید ، همچنین میتوانید میوه ها را روی شوفاژ نیز خشک کنید.

نکته ها : بدلیل استفاده از شربت چیپس پرتقال طعم خوبی خواهد داشت و تلخی کمی که در چیپس های پرتقال بازاری وجود دارد در ان وجود نخواهد داشت ( چیپس پرتقال را در زمان حلقه شدن نباید زیاد نازک ببرید ).

از انواع میوه ها ( سیب ، موز ، پرتقال ، توت فرنگی ، کیوی ، خرمالو ، آلو ، زردآلو و … ) میتوانید برای تهیه چیپس میوه استفاده کنید ، میوه های مانند موز و توت فرنگی باید بافت محکمی داشته باشند و میوه های له شده مناسب خشک کردن نمیباشد.

روش سوم:

هر نوع میوه ای را به دلخواه پس از شستشو و هر کدام که می‌شود با پوست نیز مصرف کرد را برش داده و حلقه حلقه کنید و بر روی فویل یا سینی که روی شوفاژ یا فن قرار داده اید پهن کنید. از یک پارچه ی تمیز وسفید استفاده کرده و روی آنها را بپوشانید تا نور مستقیم به آنها نرسد که اگر شوفاژ یا فن در جای تاریکی باشد بهتر بوده و نیازی به پارچه نخواهد بود.

پس از یک روز برای جلوگیری از چسبیدن میوه ها به فویل یا سینی آنها را بر گردانده و جابه جا کنید تقریبا با این روش پس از سه تا چهار روز میوه های خشک شما آماده خواهند بود.

خشک کردن میوه در وفر

بیشتر بخوانید: انواع دسر برای شب یلدا

روش سرخ کردن برای خشک کردن میوه

روش سرخ کردن یکی دیگر از بهترین روش ها برای خشک کردن میوه های پر نشاسته و کم رطوبت مثل موز است.

 

خشک کردن میوه با شکر

خشک کردن با شکر نوع دیگری از روش خشک کردن میوه است که با خیساندن یا جوشاندن میوه در یک شیره شکری انجام می شود.

 

خشک کردن میوه با میوه خشک کن

استفاده از دستگاه میوه خشک کن، سبب می شود آب میوه به صورت خیلی آرام ، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر شود.اکثر این دستگاه های میوه خشک کن در کف خود المنت برقی مشبک دارند که روی آن ها هواکش قرار دارد.

بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، ۲۴ ساعت وقت لازم است تا میوه ها به صورت کامل خشک شوند. اگر قصد خشک کردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات را داشته باشید استفاده از دستگاه های میوه خشک کن یکی از بهترین گزینه هاست.

• میوه خشک کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه قرار دهید و اگر چنین تنظیماتی ندارد، آن را روی درجه ی حرارت ۵۷ درجه ی سانتی گراد بگذارید.

• میوه ها را درون خشک کن بچینید.

• میوه ها در این دستگاه با توجه به میوه و ضخامت آن به ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان برای خشک شدن نیاز دارند.

• بعد از ۲۴ ساعت اول برای جلوگیری از خشک شدن بیش ازحد میوه ها، آنها را مدام چک کنید.

• میوه ها خشک و ترد شده را جمع آوری کنید. میوه خشک باید نسبتا سفت باشندزیرا رطوبت آنها از بین رفته است.

مدت زمان لازم برای خشک شدن میوه های مختلف در فر

مدت زمان لازم برای خشک شدن انواع میوه ها در فر از این قرار است:

  • آلو: ۶ ساعت؛
  • گلابی: ۶ ساعت؛
  • هلو: ۶ ساعت؛
  • موز: ۶ ساعت؛
  • سیب: ۶ ساعت؛
  • انگور: ۸ تا ۱۰ ساعت؛
  • پوست مرکبات: ۸ تا ۱۰ ساعت؛
  • گیلاس: ۱۲ ساعت؛
  • توت‌فرنگی: ۱۲ ساعت؛
  • زردآلو: ۱۲ ساعت.

نگهداری و استفاده از میوه خشک

در پایخ و احترام به درخواست شما کاربران نمناکی مبنی بر طرح نکاتی در رابطه با روش نگهداری و استفاده از میوه های خشک به این بخش میپردازیم.

• میوه های کاملاً خشک شده و ترد را می توانید در ظرف پلاستیکی دردار بریزید و در آشپزخانه نگهداری کنید.

• میوه هایی که هنوز کمی رطوبت دارند را در ظرفی پلاستیکی بگذارید و یا روی آن ها را با سلفون بپوشانید و می توانید تا چندین روز آن ها را در یخچال نگه داری کنید.

• اکثر میوه های خشک شده ۹ تا ۱۲ ماه قابل استفاده هستند.

• برای جلوگیری از فاسد شدن، میوه های خشک آماده و بسته بندی شده، آنها را در یک کیسه ی سربسته درون یخچال قرار دهید.

• از میوه خشک می توانید دزغذاهای مختلف استفاده کنید یا آنها را به تنهایی بخورید.

• برخی از میوه های خشک را مانند سیب، زردآلو، هلو، آلو و گلابی می توان با خیساندن در آب گرم یا آهسته جوشاندن دوباره آبدار و مرطوب کردو سپس استفاده نمود.

• بسیاری از میوه های خشک رایج در بازار قبل از بسته بندی با دی اکسید گوگرد خشک می شوند که این روش به میوه کمک می کند تا رنگ، طعم و شکل خود را حفظ کند.

• اگر به گوگرد حساسیت دارید، می توانید میوه های خشک شده بدون گوگرد را خریداری کنید.

 

 

 


برچسب ها : , , ,
دسته بندی : آشپزی
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه