دستور پخت گمج کباب گیلانی با سبزی چوچاق

شنبه 14 اسفند 1400 آشپزی
طرز تهیه گمج کباب گیلانی با سبزی چوچاق

گمج کباب گیلانی با سبزی چوچاق

یک نوع ظرف سفالی که در گذشته در آن بسیاری از غذاهای خوشمزه مثل خورشت فسنجان، باقلا قاتق شمالی، ترشی تره، کباب مرغ ترش و … در آن طبخ میشود که به آن گمج میگویند!

امروزه نیز استفاده از این ظروف در بعضی از روستاها مرسوم است ولی از آنجا که غذا در این ظروف سفالی با حرارت خیلی ملایم طبخ می شود، طعم و مزه بی نظیری پیدا می کند که طبخ آن در ظروف دیگر چنین طعمی به غذا نمی دهد.
  • برای استفاده از گمج بهتر است بار اول در آن آب بریزید و اجازه دهید حسابی خیس بخورد و مرطوب شود یا اینکه اول در آن ماست درست کنید تا سفت و محکم شود.
  • هنگام استفاده بر روی اجاق گاز، زیر آن شعله پخش کن قرار داده و شعله را کم کنید تا ترک نخورد.
  • بعد از هر بار استفاده، داخل و خارج آن را روغن بزنید تا ترک نخورد.
  • از نظر بهداشتی، پخت و نگهداری غذا در ظروف سفالی بدون لعاب بیش از سه مرتبه اشکال دارد زیرا ذرات غذا در خلل و فرج آن باقی می ماند، ولی استفاده از ظروف سفالی لعابدار خالی از اشکال است.
  • دانستن این نکته مهم است که چون در تهیه لعاب مورد استفاده بر روی سفال از اکسید سرب استفاده می شود، بهتر است مواد غذایی اسیدی و مرطوب به مدت طولانی در این ظروف نگهداری نشوند، مخصوصا اگر دارای ریختگی و ترک خوردگی باشند.
گمج کباب گیلانی با سبزی چوچاق

گمج کباب گیلانی با سبزی چوچاق

سبزی محلی چوچاق

برای تهیه این نوع کباب به یک نوع سبزی محلی مخصوص گیلان به نام چوچاق نیاز دارید که بسیار خوش عطر و خوشمزه است و در شمال از آن در تهیه انواع کوکو، شامی، خورشت، زیتون پرورده و … استفاده می شود. اگر این سبزی را در دسترس دارید چه بهتر، در غیر اینصورت می توانید از سبزی های معطر دیگر به عنوان جایگزین استفاده کنید. نکته مهم در نگهداری سبزی چوچاق این است که آن را خشک نکنید چون عطر و بوی خود را از دست می دهد، بهتر است آن را در کیسه فریزر بریزید، در یک ظرف دربسته قرار دهید و فریز کنید.

مواد لازم برای تهیه گمج کباب گیلانی با سبزی چوچاق

  • گوشت راسته گوسفندی500 گرم
  • گردو چرخ شده300 گرم
  • پیاز چرخ شده
  • سبزی چوچاق1 پیمانه
  • رب انار5 قاشق غذاخوری
  • جعفری ریز خرد شده
  • گلپر، نمک و فلفل

طرز تهیه گمج کباب گیلانی با سبزی چوچاق

  1. گوشت را پس از تمیز کردن و شستن، خرد کنید و در یک ظرف گود بریزید.
  2. رب انار، گردوی چرخ شده، پیاز چرخ شده، سبزی خرد شده، گلپر، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید.
  3. روی ظرف را سلفون بکشید و مواد را به مدت 5 الی 6 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
  4. مواد را از یخچال خارج کرده و در داخل ظرف گمج یا ماهیتابه بریزید، در ظرف را ببندید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  5. 20 دقیقه زمان دهید، سپس مواد را زیر و رو کرده، در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا غذا بپزد.
دو نوع غذای ترکیه ای

 

 

مواد لازم برای تهیه گمج کباب گیلانی بدون سبزی چوچاق

  • گوشت راسته گوسفندی500 گرم
  • سبزی ریز خرد شده 2 پیمانه
  • گردو چرخ شده120 گرم
  • پیاز4 قاشق غذاخوری
  • رب انار1 فنجان
  • آب انار ترش1 فنجان
  • رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخور
  • روغن

طرز تهیه گمج کباب گیلانی بدون سبزی چوچاق

  1. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید.
  2. گوشت را به صورت قرمه خرد کنید، به پیاز اضافه کرده و با هم تفت دهید.
  3. وقتی آب گوشت کشیده شد و رنگ آن تغییر کرد، به ترتیب گردو، سبزی خرد شده، رب انار، رب گوجه، آب انار و نمک را به گوشت اضافه کنید.
  4. مواد را خوب مخلوط کرده و سپس یک لیوان آب به آن اضافه کرده، در ظرف را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا بپزد و آب آن کاملا غلیظ شود.
  5. پس از جا افتادن غذا، آن را در ظرف مناسب بکشید و با برنج سرو کنید.

 

طرز تهیه نسکافه با شیر و خامه

طرز تهیه نسکافه با شیر و خامه

قهوه تخم مرغی با طعمی متفاوت

قهوه تخم مرغی با طعمی متفاوت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا