» آشپزی » دستور پخت پلو محلی چکدرمه غذای محبوب ترکمن‌ها

تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۱۹ - ۱۶:۵۵

 کد خبر: 154454
 44 بازدید

دستور پخت پلو محلی چکدرمه غذای محبوب ترکمن‌ها

دستور پخت پلو محلی چکدرمه غذای محبوب ترکمن‌ها

مواد لازم پلو محلی چکدرمه برای ۶ نفر

 

برنج: ۶ پیمانه

آب: ۵ پیمانه

گوشت گوسفندی: ۷۰۰ گرم

گوجه‌فرنگی: ۵۰۰ گرم

پیاز: یک عدد متوسط

رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه پلویی: به مقدار دلخواه

روغن: به مقدار لازم

 

طرز تهیه پلو محلی چکدرمه

ابتدا گوشت را به تکه‌های بزرگ خرد کنید. تکه‌های گوشت برای پلو محلی چکدرمه باید از تکه‌های گوشت خورشتی درشت‌تر باشند. گوشت را بشورید و اجازه دهید خشک شود. پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. تکه‌های گوشت را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز سرخ شوند. نمک، فلفل و ادویه پلویی را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا گوجه‌های رنده شده را به گوشت در حال سرخ شدن اضافه کنید. اجازه دهید روی شعله ملایم گاز آب گوجه‌ها کشیده شود و به خورد گوشت برود. در این مرحله ۳ قاشق رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و صبرکنید تا رب سرخ شود و مزه خامی آن گرفته شود. برخلاف استامبولی پلو که برنج را به گوشت سرخ شده اضافه می‌کنند و با هم دم می‌کنند برای درست کردن چکدرمه گوشت باید ابتدا جداگانه پخته شود.

۵ پیمانه آب به گوشت سرخ شده اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا به آرامی پخته شود. بعد از پخت گوشت (مدت زمان پختن گوشت بستگی به گوشت شما دارد، ممکن است ۲ تا سه ساعت طول بکشد) برنج‌های شسته شده را به گوشت اضافه کنید. آب برنج را اندازه کنید. مثل سایر پلوهایی که به صورت کته درست می‌کنید باید دو بند انگشت آب روی برنج باشد. پلو چکدرمه باید روی شعله ملایم گاز دم بکشد.

 

نکته

* برای تهیه پلو ی محل چکدرمه می‌توانید به جای گوشت گوسفندی از گوشت گوساله، مرغ، بوقلمون و ماهی هم استفاده کنید.

* در تهیه پلو محلی چکدرمه می‌توانید گوشت را به همین ترتیب به صورت جداگانه بپزید و برنج را به صورت استامبولی و البته بدون سیب‌زمینی کته کنید. سپس موقع سرو گوشت را روی برنج بگذارید. البته در پخت محلی پلو چکدرمه، برنج و گوشت را معمولا با هم دم می‌کنند.

*پلو محلی چکدرمه معمولا پلو مهمانی و عزا و عروسی در نزد ترکمن‌هاست به همین خاطر از یک قابلمه بزرگ برای تهیه این غذا استفاده می‌شود. به این قابلمه بزرگ در گویش ترکی و ترکمنی «قازان» و در گویش‌های محلی دیگر مثل لهجه قمی، شوشتری، دزفولی و لری و بختیاری به آن «قزقون»، «قزگون» یا «غزگون» می‌گویند. اگر برای تعداد افراد کمی می‌خواهید پلو محلی چکدرمه را بپزید از یک قابلمه چدن یا روحی با اندازه مناسب استفاده کنید.

*پلو محلی چکدرمه را معمولا با دوغ محلی شتر میل می‌کنند اما طعم این پلو با ترشی و ماست و سالاد هم بی‌نظیر است.

منبع:مجله کوروش

 


برچسب ها : , , , ,
دسته بندی : آشپزی , برگزیده
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.