نان حلوا یکی از نان های خوشمزه و محبوب ایرانی است که در کنار چای یا به عنوان یک میان وعده عالی سرو میشود. این نان با مواد اولیه ساده تهیه میشود و طعمی بینظیر دارد.
مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه
مدت زمان پخت: 10 الی 15 دقیقه
میزان سرو: 5 نفر
مواد لازم:
- کره 65 گرم
- شکر 50 گرم
- زرده تخم مرغ 3 عدد
- مایه خمیر خشک 7 گرم
- شیر 75 گرم
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
- وانیل 1 پینچ
- آرد 220 الی 230 گرم
مواد لازم رومال:
- شیر 1 قاشق چایخوری
- شکر 1 قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- رنگ زرد زعفرانی چند قطره
طرز تهیه:
- ابتدا مایه خمیر و یک قاشق چای خوری از شکر را در ظرفی بریزید. شیر ولرم را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید. با درپوش کنار بگذارید تا 8 الی 10 دقیقه بماند و مایه خمیر عمل بیاید.
- در ظرفی دیگر زرده تخم مرغها، شکر باقی مانده و وانیل را با همزن دستی کمی بزنید. سپس دو قاشق سوپ خوری آرد اضافه کنید و هم بزنید. بعد مایه خمیر عمل آمده را اضافه کنید و در آخر آرد باقی مانده را به آرامی اضافه کنید.
- خمیر را ورز دهید تا چسبندگی آن گرفته شود. سپس کره را کم کم به خورد خمیر دهید و همچنان ورز دهید.
- خمیر را 10 دقیقه ورز دهید و سپس در ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید تا حدود دو ساعت استراحت کند و ور آید.
- بعد از ور آمدن خمیر، آن را به چانههای 100 گرمی تقسیم کنید و هر چانه را با وردنه به صورت مستطیل درآورید.
- حلوا را در وسط مستطیل قرار دهید و خمیر را به آرامی رول کنید.
- پس از فرم دادن به خمیرها، آنها را در سینی چرب شده قرار دهید و در محل گرمی بگذارید تا ور بیایند.
- سپس با قلم مو رومال کرده و در فر از پیش گرم شده به دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 الی 15 دقیقه بپزید.
نکته: در صورت عدم دسترسی به روغن جامد، میتوانید از روغن صاف یا کاغذ روغنی برای کف سینی فر استفاده نمایید.
ارسال دیدگاه