طرز تهیه نان شیرمال خوشمزه و لطیف با شکر قهوه ای

دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 آشپزی
Capture 11

نان شیرمال یکی از محبوب‌ترین نان‌ها در بین مردم است. این نان انواع مختلفی دارد که از ساده تا نان‌هایی با مغزهای گوناگون متغیر است. در این مقاله طرز تهیه نان شیرمال با لایه میانی شکر قهوه‌ای، کشمش و گردو را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم:

  • تخم مرغ: 1 عدد
  • پودر قند: 75 گرم
  • شیر ولرم: 215 میلی لیتر
  • کره (ذوب شده): 75 گرم
  • نمک: یک چهارم قاشق چای خوری کمی سر پر
  • مایه خمیر (خشک فوری): 10 گرم
  • آرد نان فانتزی: 450 گرم
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری سر خالی

مواد لازم میانی:

  • شکر قهوه‌ای: 100 گرم
  • کشمش پلویی: 50 گرم
  • گردو (خیلی ریز خرد شده): 30 گرم
  • روغن مایع: 2 قاشق سوپ‌خوری

مواد لازم رومال:

  • تخم مرغ: 1 عدد
  • رنگ زرد زعفرانی: یکی دو قطره

طرز تهیه:

ابتدا مایه خمیر و یک قاشق چای‌خوری از پودر قند را با هم ترکیب کنید و به آن شیر ولرم بیفزایید. سپس کمی هم زده و ظرف را با سرپوش به مدت تقریبی 8 الی 10 دقیقه کنار بگذارید تا عمل آید. در ظرف دیگری تخم‌مرغ را کمی با همزن دستی بزنید.

کره ذوب شده خنک و مابقی پودر قند را به آن بیفزایید، وانیل را نیز اضافه کنید و هم بزنید. آرد و نمک را کاملا با هم مخلوط کنید. حدود چهار قاشق سوپ‌خوری از ترکیب آردی را به ترکیب تخم‌مرغی اضافه کنید و هم بزنید.

سپس مایه خمیر عمل آمده را اضافه کرده و بعد مابقی آرد را کم کم بیفزایید تا جایی که چسبندگی خمیر گرفته شود و خمیر نرم و لطیفی حاصل شود. خمیر را حدود 10 دقیقه ورز دهید. در صورت نیاز با احتیاط و کم کم آرد مازاد اضافه کنید و سعی کنید خمیر را سنگین نکنید.

ظرفی بزرگ را با روغن مایع چرب نمایید. خمیر را چانه کرده و در کف ظرف قرار دهید. روی خمیر را نیز چرب کنید و سپس سلفون بکشید و در محیطی نسبتا گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

پس از آنکه خمیر ور آمد، دستتان را مشت کنید و پف خمیر را بگیرید. خمیر را حدود 30 ثانیه ورز دهید و سپس به چانه‌های 80 گرمی تقسیم کنید. هر چانه را در دست کمی باز کنید و یک قاشق سوپ‌خوری از مواد میانی در هر چانه قرار دهید و از زیر ببندید.

سپس بر روی سینی فر کاغذ انداخته و قرار دهید. با کف دست هر چانه را کمی فشار دهید تا باز شود و به شکل دایره در آید. سپس با چاقوی تیز هشت برش به صورت شعاعی روی خمیر بدهید. روی خمیرهای آماده را با پارچه بپوشانید و مجدد حدود 20 دقیقه زمان دهید.

روی خمیرهای آماده را رومال نمایید. وسط هر کدام کنجد بپاشید و در فر از پیش گرم شده به دمای 190 درجه سانتی‌گراد به مدت تقریبی 20 دقیقه قرار دهید.

طرز تهیه مواد میانی:

شکر قهوه‌ای، کشمش و گردو را با هم مخلوط کرده و روغن را به این ترکیب بیفزایید و خوب هم بزنید.

طرز تهیه رومال:

تخم‌مرغ و رنگ زرد زعفرانی را با هم ترکیب کنید.

نکته:

برای تهیه نان، ابتدا تمام مواد را به دمای محیط برسانید. برای عمل آوری مایه خمیر، از مایه خمیر خشک فوری استفاده کنید که در لوازم قنادی‌ها موجود می‌باشد.

با توجه به بزرگی و کوچکی تخم‌مرغ‌ها، میزان آرد مصرفی تقریبی است و ممکن است کمی کمتر یا بیشتر از آرد دستور مصرف شود.

Capture 12

طرز تهیه سوسیس پلو خوشمزه و ساده با سوسیس های دودی

Capture 10

طرز تهیه مرغ سوخاری بدون روغن: یک دستور خوشمزه و سالم

×

ارسال دیدگاه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا