در این مطلب طرز تهیه قلیه ماهی خوزستانی که در تمام نقاط ایران طرفدار دارد را به شما آموزش میدهیم. اگر بخواهیم از بهترین غذاهای محلی ایران نام ببریم، بی شک غذاهای جنوبی در بالاترین رتبهها جای میگیرند.
مواد لازم :
- زردچوبه و نمک به مقدار لازم
- پودر فلفل قرمز یک قاشق چایخوری
- تمر هندی یک بسته
- پیاز یک عدد متوسط
- سیر یک کله
- سبزی (گشنیز و شنبلیله) (مقدار شنبلیله کم باشد تا تلخ نشود) 300 گرم
- شوریده یا سنگسر یا هامور (ماهی پوست گرفته و پاک شده) یک کیلو
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه قلیه ماهی خوزستانی:
پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت میدهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
توجه کنید سبزی باید با شعله کم تفت داده شود تا وقتی که کاملاً آب سبزی خشک شود (اگر دیدید که سبزی به کف دیگ میچسبد یعنی آبش خشک شده) بعد از اینکه آبش خشک شد روغن اضافه کنید.
(روغن را کم کم اضافه کنید چونکه سبزی روغن را میخورد و بعد که سرخ شد روغن را پس میدهد) روغن اضافه کنید و مدام تفت دهید تا سبزی کامل سرخ شود.
با شعله زیاد حدود نیم ساعت باید سبزی را سرخ کنید و مواظب باشید که ته نگیرد ولی باید کاملاً سیاه شود.
ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به سبزی اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم. بعد شیره تمر هندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه میپزیم و به این ترتیب غذا آماده میشود.
نکات:
1- قلیه ماهی را میتوان به تنهایی و با نان مصرف کرد ولی بهتر است مقداری پلو تهیه شود تا به صورت پلو و خورش مصرف شود.
2- توروخدا خیلی مواظب سبزیتون باشید بعد نگید جواهر سبزیمونو سوزوند. آخه راز خوشمزگی قلیه ماهی و قرمه سبزی ما خوزستانیا به همینه که سبزی رو بینهایت سرخ میکنیم تا مرز سوختن.
3- ماهیهای: شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. چون این ماهیها خار کمتری دارند و ماهی قلیه ماهی نباید خارهای ریز داشته باشد.
ماهی را به تکههای کوچک تقسیم میکنیم و سپس آن را میشوییم. ماهی که برای قلیه ماهی استفاده میکنیم بایستی بدون استخوان باشد.
4- قلیه ماهی را توی قابلمه بزرگ بپزید طوری که ماهیها روی هم نباشند. آخه بعد که میخواهید سرو کنید امکان دارد ماهیها له شوند و خورشت پر از خار شود و خار بیاد توی دهنتون که واقعاً حال آدمو میگیرد.
ارسال دیدگاه