در این مقاله به شما طرز تهیه یکی از غذاهای محلی کرمان، قاتق گوشت کرمانی را آموزش خواهیم داد. این غذا طعمی خاص و منحصر به فرد دارد و به شما این امکان را میدهد که با استفاده از مواد تازه، یک وعده غذایی خوشمزه تهیه کنید.
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده گوسفند گرم 250
- سیب زمینی متوسط 2 عدد
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذا خوری پر
- آرد نخودچی به مقدار لازم
- ترخون خشک 2 قاشق غذا خوری
- تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- پودر زنجبیل نصف قاشق چایخوری
- زیره (سبز یا سیاه) یک قاشق چایخوری
- جعفری خشک 1 قاشق مربا خوری
- نمک به مقدار لازم
- روغن 1 قاشق غذا خوری
- پیاز متوسط 1 عدد
- زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا روغن را درون قابلمه ریخته و پیاز را ریز خرد کرده و درون روغن تفت میدهیم. وقتی طلایی شد، زردچوبه و رب گوجه را اضافه کرده و تفت میدهیم. سپس ترخون خشک را که از قبل خیس کردهایم اضافه کرده و هم میزنیم. حالا آب را به مخلوط اضافه میکنیم، البته نه زیاد. سیبزمینیها را ورق ورق کرده و به اندازهی یک و نیم سانت برش میزنیم و درون قابلمه میریزیم تا با رب گوجه و پیاز بپزد.
در حین پخت سیبزمینی، گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، تخم گشنیز، جعفری خشک و زیره را با هم مخلوط کرده و آرد نخودچی الک شده را به آرامی به آن اضافه میکنیم. به اندازهای که مواد به دست نچسبد، باید آرد اضافه کنیم. سپس کمی آب اضافه کرده و خوب ورز میدهیم تا همه مواد یکدست شوند.
به اندازهی یک گردوی بزرگ از مواد را درون آب جوش کمی رقیق کرده و در آب در حال جوشیدن قابلمه میریزیم تا غلظت قاتق به دست آید. سپس به اندازهی دلخواه تکهای از مواد گوشتمان را در دست گلوله کرده و مانند شامی در دست پهن کرده و درون آب در حال جوشیدن آرام رها میکنیم. کمی که جوش خورد و خودش را گرفت، زیر شعله را کم کرده و درب قابلمه را میگذاریم تا غذایمان خوب جا بیفتد. در آخر کار، کمی نمک به آب گوشتمان اضافه میکنیم.
ارسال دیدگاه