طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی

دوشنبه 8 فروردین 1401 آشپزی
طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی

طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی

یکی از شیرینی های پرطرفدار یرانی که بیشتر در هنگام ایام نوروز ا توجه به سادگیش در کنار شیرینی دانمارکی و کیک یزدی و حتی نان خامه ای سرو می شود. طرز تهیه این شیرینی لذیذ را در اینجا آموزش داده ایم .

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

  1. آردنخود چی نیم کیلو
  2. پودر قند 250 گرم
  3. روش پخت شیرینی نخودچی
  4. هل سبز ساییده شده 1 قاشق مربا خوری
  5. روغن جامد 250 گرم

 

طرز تهیه شیرینی نخودچی

مرحله اول :

برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا باید آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه الک کنید.

مرحله دوم :

پودر قند و روغن جامد را نیز در ظرف دیگری بریزید و کمک همزن برقی و یا همزن دستی شروع به همزدن مواد با یکدیگر کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
مرحله سوم :

در ادامه یک دستکش پلاستیکی به دست کنید و پودر قند و روغن را با دست ورز دهید تا کاملاً مواد فرم خامه ای به خود بگیرند.

مرحله چهارم :

بعد از اینکه پودر قند و روغن کاملا ورز داده شد نصف آرد نخودچی را که از قبل الک کرده اید را به پودر قند اضافه کنید و دوباره شروع به ورز دادن بکنید.

مرحله پنجم :

باقی مانده آرد نخودچی را نیز به مواد شیرینی اضافه کنید و دوباره شروع به ورز دادن بکنید تا شکل انسجامی به خود بگیرد و از شکنندگی در بیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.

طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی

طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی

مرحله ششم :

در حین ورز دادن هل را نیز به مواد شیرینی اضافه کنید.

مرحله هفتم :

وقتی خمیر آماده شد آن را داخل یک پلاستیک گذاشته و به مدت 6 تا 24 ساعت در گوشه ای از آشپزخانه بگذارید بماند تا استراحت کند.

مرحله هشتم :

پس از اینکه خمیر کاملا استراحت کرد خمیر را روی سطح صافی پهن کنید و با کمک وردنه روی تا کاملا صاف و یکدست شود.

مرحله نهم :

در این مرحله از چند قالب نیز برای شکل دادن به شیرینی استفاده کنید قالب های کوچک و مناسبی که مخصوص برای شکل دهی شیرینی نخودچی هستند.

مرحله دهم :

ضخامت خمیر شیرینی ها باید به اندازه قالب هایی باشد که انتخاب کردید. اگر هم قالب مناسب در دسترس نداشتید خمیر را به ضخامت 2 سانتی‌متر پهن کنید.

مرحله یازدهم :

پس ازاینکه شیرینی ها را قالب زدید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشاندید سپس شیرینی ها را روی سینی قرار دهید قرار دهید. در این قسمت اگر بخواهید میتوانید شیرینی را تزیین کنید.

مرحله دوازدهم :

سینی حاوی شیرینی را در طبقه وسط فر که با حرارت 170 درجه سانتی گراد از قبل گرم کرده اید بگذارید و اجازه دهید تا به مدت 15 الی 20 دقیقه شیرینی ها بپزد.

باید دقت داشته باشید که حرارت فر شیرینی های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی سر بزنید.

مرحله سیزدهم :

پس از اینکه شیرینی آرد نخودچی به پخت رسید شیرینی ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا شیرینی ها کاملاً سرد شود چون اگر زودتر از آن شیرینی ها را فر خارج کنید به خاطر تردی و شکنندگی شیرینی ها خرد می شود.

 

طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی

طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی

 

نکاتی برای ترد تر کردن و خوشمزه تر کردن شیرینی نخودچی

  • اگر 30 الی 40 گرم روغن جامد به شیرینی اضافه کنید این شیرینی بدون روغن خوشمزه تر و با کیفیت تر خواهد شد.
  • اگر تمایل دارید میتوانید نصف قاشق غذاخوری به آن هل اضافه کنید
  • برای ترد تر شدن شیرینی میتوانید از آرد برنج کمک بگیرید
  • برای تزئین میتوانید از زعفران یا پودر پسته و یا بادام و همچنین کنجد و دانه های سیاه دانه استفاده کنید.
  • از کره به جای روغن جامد استفاده کنید
  •  با کم و زیاد کردن آرد ، خمیر را میتان سفت تر کرد تا راحت تر بتوانید قالب بزنید
  • هرچقد خمیر بیشتر بماند پخت بهتری خواهد داشت

  • مواد اولیه در طی 20 دقیقه تهیه میشوند و زمان پخت آن نیز 20 دقیقه است
  • شیرینی نخودچی را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .
  •  توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .
آلومینیوم

آیا استفاده از فویل آلومینیومی در پخت و پز امن است؟

صبحانه های خوشمزه با انواع تست

صبحانه های خوشمزه با انواع تست

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا